Youtube-videor spelas inte på Apple iPhone XR. Så här fixar du ...

Du försöker se ett intressant videoklipp men av någon anledning spelas inte Youtube-videor på din enhet. Det är den typ av problem du verkligen vill åtgärda omedelbart. Det kan vara ett isolerat problem på YouTube eller ett programfel i telefonen. Läs vidare för att lära dig hur du felsöker en liknande fråga på din iPhone XR.

YouTube är en av de populäraste webbplatserna för videodelning i modern tidsålder. Detta verktyg gör det möjligt för publiken att titta på, dela och ladda upp videor från datorer och mobila enheter som är anslutna till Internet. För att kunna se YouTube-videor på din mobiltelefon krävs att du installerar YouTube-appen. Genom den appen kommer du att ha direkt tillgång till och spela dina favoritfilmer från olika kanaler.

Den vanliga processen för att spela YouTube-videor via din iPhones YouTube-app är ganska enkel och enkel att även barn inte kommer att hitta några problem med att göra. Ändå finns det fortfarande några fall som kan hindra visningsprocessen och du kommer bara att inse att du hanterar det här problemet eftersom du inte kan spela YouTube-videor på din telefon. Om detta händer, måste du hitta sätt att få saker och ting tillbaka till det normala.

Varför Youtube-videor spelas inte på din iPhone XR?

Förekomsten av dessa problem är ofta förknippade med serverproblem. I de flesta fall isoleras problemet till en viss YouTube-kanal eller video-URL. Andra faktorer som bedöms bland de möjliga orsakerna är problem med YouTube-appen, skadade videofiler, ogiltiga eller icke-stödda filformat, malwares, nätverksanslutningsproblem. På iPhone kan vissa videor inte spela på grund av vissa begränsningar. Detta är vanligtvis fallet om du har ställt in din iPhone XR för att begränsa vissa (explicita) innehåll. Felaktiga uppdateringar är också bland andra möjliga hinder.

Innan du felsöker, kontrollera och se till att din Internet-anslutning fungerar och är stabil. YouTube-videor kan inte spela utan internetuppkoppling. Samma sak kan hända om din iPhone upplever Wi-Fi-fall eller intermittent anslutning. Det enklaste sättet att utesluta detta är att försöka använda YouTube eller andra onlinetjänster på dina andra enheter som använder samma nätverk som det för din iPhone XR. Om YouTube-videor inte heller spelas på dina andra enheter, kan det vara ett problem med din Internet-anslutning. I så fall kan det hjälpa till att starta om modemet eller routern. Försök också komma åt YouTube-webbplatsen från en webbläsare för att säkerställa att webbplatsservern är uppe.

Hur du aktiverar Stör inte på Apple iPhone XR

Felsökning av iPhone XR med Youtube-videor kommer inte att spela problem

För att lösa problemet måste du överväga att undersöka var och en av de bakomliggande orsakerna. Om du inte har identifierat den huvudsakliga skyldigheten, är ditt enda sätt att lösa problemet att prova enskilda lösningar. Och här är dina alternativ:

Första lösningen: Starta om din iPhone XR.

Den enklaste metoden du bör prova först när du hanterar app-problem som denna är att starta om telefonen. Om du gör det kommer cachade filer att tas bort, särskilt skadade YouTube-data som kan ha stoppat appen från att fungera som avsett. Mindre programvarufel på enheterna rensas på samma sätt under processen. Så här görs:

 1. Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen (strömbrytaren) tills en skjutreglage dyker upp på skärmen.
 2. Dra " Slide to Power Off " från vänster till höger.
 3. Låt den vara avstängd i minst 30 sekunder och tryck sedan på Wake-knappen (strömbrytaren) för att slå på den.

När din iPhone redan är igång startar du appen för att kontrollera om Youtube-videor inte kommer att spela fortfarande och om problemet kvarstod, gå vidare till nästa procedur.

Den andra lösningen: Starta om YouTube-appen.

Problemet kan vara på själva YouTube-applikationen. I det här fallet är det vanligtvis nödvändigt att starta om den felaktiga appen.

 1. Dra upp från botten av startskärmen och pausa sedan något mitt på skärmen.
 2. Dra sedan åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appen.
 3. Dra upp på YouTube- appkortet / förhandsgranska för att stänga det.

Om detta inte ger dig tur kan du fortsätta till nästa procedur.

Tredje lösningen: Sök efter tillgängliga YouTube-appuppdateringar.

Gör det alltid till en vana att leta efter nya uppdateringar av apparna som du har laddat ner och installerat på din enhet. Utvecklare uppdaterar ofta sina appar för att förbättra funktionaliteten och för att erbjuda nya funktioner. Vissa uppdateringar släpps också som dedikerade fix-patches för befintliga appproblem, särskilt de som tillförs av vissa malwares. Om du inte har angett att dina appar ska uppdateras automatiskt kan du göra det manuellt med dessa steg:

 1. Tryck på App Store från hemskärmen.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till botten och knackar sedan på Uppdateringar . Om du gör det startar en skärm som innehåller appar med väntande uppdateringar.
 3. Hitta YouTube i listan och sedan uppdateringsknappen bredvid för att installera YouTube-appinstallationen.
 4. Om flera appuppdateringar är tillgängliga kan du trycka på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

När du har uppdaterat dina appar bör du starta om telefonen och starta sedan om YouTube-appen för att se om problemet är borta. Om du fortfarande inte kan spela några YouTube-videor kan du prova nästa metod.

Att installera den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone XR kan också hjälpa till att bli av med programvarufel som orsakade att appar som YouTube blev instabila.

 • Om din iPhone är ansluten till Wi-Fi kan du leta efter nya iOS-uppdateringar genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny .

En uppdateringsmeddelande visas om en ny iOS-version är tillgänglig. I så fall, följ bara instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera ny uppdatering. Din enhet måste också ha gott om lagringsutrymme och batteritid för att slutföra uppdateringen.

Om Youtube-videor inte spelas upp efter att du har gjort den här proceduren måste du försöka ta bort appen från din telefon och sedan installera om den.

Spotify fungerar inte på Apple iPhone XR efter en iOS-uppdatering

Fjärde lösningen: Ta bort och installera om YouTube-appen.

Den här processen raderar eller avinstallerar YouTube-appen från din telefon och rensar också appens cacheminne och tillfälliga data. Stor mängd cachar kan samlas om appen har varit aktiv på din enhet under en lång tid. Om det händer finns det en större chans att vissa felaktiga cachar har orsakat att appen misslyckades. Som sagt rekommenderas det att rensa appcache och data regelbundet. I iOS-enheter kan detta göras genom att ta bort och installera om applikationen. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.
 4. Hitta och välj YouTube- app.
 5. Klicka sedan på alternativet att ta bort eller avinstallera appen.

Du kan också använda den kortare metoden för att ta bort YouTube från din iPhone XR Hem-skärm. Så här görs:

 1. Tryck lätt på och håll in Spotify- appikonen på startskärmen tills den viglar.
 2. Klicka sedan på X i det övre vänstra hörnet av förhandsgranskningen av YouTube-appen.
 3. Klicka på Radera när du uppmanas att bekräfta åtgärden.

När du har tagit bort YouTube från din iPhone, utför en mjuk återställning eller starta om telefonen och fortsätt sedan till dessa steg för att installera om appen från App Store:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. Skriv in YouTube-appen i sökrutan från App Store-skärmen och tryck sedan på sökikonen (förstoringsglas)
 3. Klicka på den molnliknande ikonen eller Get- knappen för att fortsätta.
 4. Klicka sedan på Installera bredvid YouTube-appen.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av programmet. När den är klar startar du om din iPhone XR för att uppdatera dess minne och operativsystem. Starta appen och försök att se om Youtube-videor fortfarande inte spelas och gå vidare till nästa procedur om problemet inte var fixat.

Femte lösningen: Uppdatera Wi-Fi-anslutningen.

Att ha svag eller instabil Wi-Fi-internetanslutning kommer också att leda till detta problem. Vissa videor kraschar automatiskt eller inte laddas om anslutningen är för långsam. Det enklaste sättet att lösa problemet är att starta om telefonens Wi-Fi-funktion. Så här görs:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Växla omkopplarknappen för att stänga av den. Vänta i cirka 30 sekunder och slå sedan på den igen.

Försök sedan titta på en video från din telefons YouTube-app. Om ingenting ändras kan du lika gärna överväga att ansluta till ett annat Wi-Fi-nätverk och se om det skulle göra en skillnad.

Om Youtube-videor inte spelas efter den här proceduren, är det inte bara ett WiFi-anslutningsproblem. Om du använder mobildata kan nästa procedur hjälpa.

Sjätte lösningen: Slå på och stänga av flygläge.

Problem som påverkar trådlösa appar och tjänster kan också åtgärdas genom att slå på och stänga av funktionen för flygplansläge på din telefon. Det är ett alternativt sätt att starta om telefonens trådlösa radioapparater och därmed eliminera mindre brister. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla Airplane Mode-omkopplaren för att slå på funktionen. Om du gör det inaktiverar du telefonens trådlösa radio, inklusive Bluetooth-anslutningar och Wi-Fi.
 4. Medan flygplansläget är , startar du om eller mjuk återställer din iPhone.
 5. Låt din telefon slutföra omstarten och gå tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplansläge .
 6. Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Anslut din iPhone till nätverket igen och försök sedan ladda videor på YouTube-appen. Om Youtube-videor inte spelas, fortsätt till nästa lösning.

Installationshandbok för Apple iPhone XR Location Services: Hur du sätter på och stänga av

Sjunde lösningen: Återställ nätverksinställningarna.

Nätverkskonfigurationsfel kan också påverka onlineappar och tjänster inklusive YouTube. Om problemet började efter att ha ändrat din iPhone: s nätverksinställningar är det troligtvis den bakomliggande orsaken. För att lösa problemet kan du prova att återställa nätverksinställningar på din iPhone XR med följande steg:

 1. Gå till appen Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Klicka på Återställ alternativet Nätverksinställningar . Ett popup-meddelande visas
 5. Tryck på Återställ nätverksinställningar för att bekräfta. (Om du blir ombedd att ange ditt lösenord anger du rätt information för att bekräfta.

När telefonen har startat om sig själv och redan är igång igen, öppnar du YouTube-appen och kontrollerar om det här har åtgärdat videoproblemet.

Åttonde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XR.

Denna återställning påverkar inte personlig information i det interna minnet utan kommer att ta bort dina anpassade inställningar. Denna återställning behövs ofta efter installation av nya uppdateringar för appar och iOS. Problemet kommer sannolikt att lösas med den här återställningen om ogiltiga inställningar är skyldiga. Så här görs:

 1. Öppna appen Inställningar från hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Klicka på Återställ alla inställningsalternativ .

Ett popup-meddelande visas då. Ange all nödvändig fältinformation för att bekräfta återställning av alla inställningar. Telefonen ska starta om automatiskt när återställningen är klar. Glöm inte att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att använda appar och tjänster online, särskilt YouTube på din iPhone XR.

Om du får ett felmeddelande som säger "Ostödd fil" eller något liknande, betyder det att videon du försöker spela inte stöds av din iPhone. Detta händer om videon sparas i ett visst filformat som inte stöds av någon av dina iOS-videoappar. Även om detta sällan händer, är det möjligt. I så fall finns problemet varken på din iPhone eller YouTube-app.

Youtube-videor spelas inte upp på din iPhone XR efter att ha gjort dessa?

Problemet är sannolikt inte med din iPhone XRs YouTube-app om den fortsätter efter att ha använt alla ovanstående lösningar. Vid denna tidpunkt kanske du måste överväga att kontakta Googles YouTube-support för ytterligare hjälp. Även om det sällan händer att Googles tjänster misslyckas, finns det några faktorer som kan utlösa oundvikliga problem. Ett av dessa är oväntade tekniska fel på YouTube-servern. Samtidigt, om problemet bara uppstår för en specifik video eller kanal, är det troligtvis ett isolerat problem för den YouTube-videon eller kanalen. I så fall kan du rapportera problemet till ägaren till en video- eller YouTube-kanal du har problem med

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!