Löst Samsung Galaxy S9 Wi-Fi och Bluetooth slås inte på

#Samsung #Galaxy # S9 är en av de bästa Android-telefonmodellerna som finns på marknaden idag. Släppt tidigare i år som ett flaggskepp, den här telefonen har en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm på en kaross som är gjord av en aluminiumram som är inklämd mellan Gorilla Glass både på framsidan och baksidan. Under huven finns en kraftfull Snapdragon 845-processor som i kombination med 4 GB RAM låter telefonen köra appar smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S9 Wi-Fi och Bluetooth slår inte på problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9 Wi-Fi och Bluetooth slås inte på

Problem: Hej, jag använder en Samsung Galaxy S9. Android version 8.0 Det verkar vara ett problem med Wi-Fi och Bluetooth. Det verkar inte slå på alls. Frågan har pågått i flera dagar. Jag gick igenom stegen för att ta reda på om det är ett programvaruproblem. Bortsett från fabriksåterställning. Min rädsla är att om jag gör det kan jag tappa lite data. Finns det något sätt att ta reda på problemet? Är det värt att ta det med i en verkstad och fråga dem?

Lösning: Det är mycket troligt att detta problem orsakas av ett felaktigt Wi-Fi / Bluetooth-chip. Du kan dock kontrollera om problemet orsakas av en mjukvaruproblem genom att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. Om problemet fortfarande kvarstår efter återställningen bör du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S9 Ansluter inte till Internet

Problem: Hej där! Jag hoppas att det går bra med dig. mig inte så mycket för att vara ärlig, min helt nya samsung S9 2020 (mindre än en månad gammal), vill inte ansluta till internet även om den är ansluten till min wifi, jag försökte koppla bort wifi och använder bara 4g ( mobildata) men samma problem visas. Det visar längst till höger att det är anslutet men ingen data utbyts faktiskt så jag verkar som om jag inte har något internet alls som är udda. Jag försökte starta om flera gånger men fungerar inte. Jag trodde att kanske min wifi var fan men min 5 år gamla Iphone 5c kan fortfarande komma åt YouTube och allt. Jag tänkte att det kanske är maskinvarorelaterat men jag kan fortfarande ta emot och skicka textmeddelanden. En gång på campus försökte jag ansluta till min Unis wifi och det kan fortfarande inte fungera. Har du kanske en idé om varför detta händer? Ska jag åka till butiken för att få den ersatt (jag köpte den förra månaden så att jag fortfarande har en garanti) eller skulle en fabriksinställning borde göra susen?

Lösning: Det första du bör göra i detta fall är att kontrollera om problemet orsakas av en app som du laddade ner. Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om den inte gör det orsakas det sannolikt av en nedladdad app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den. Om problemet fortfarande inträffar även i Safe Mode bör du överväga att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. När återställningen är klar kontrollerar du om din telefon har rätt APN-inställningar så att du kan komma åt det mobila datanätverket. Om problemet fortfarande kvarstår efter återställningen bör du överväga att byta ut telefonen.

S9 Mobildata håller bort frånkopplingen

Problem: Jag har problem med min S9 som T-mobile inte kan räkna ut. Jag köpte den här olåsta telefonen och tänkte att jag skulle byta till en annan transportör från T-mobile inom en snar framtid. Den planen har förändrats, men jag gillar min telefon så jag behöll den trots att jag har en T-Mobile-plan. Problemet är att det fortfarande tappar nätverket. Jag kommer att ha gott om service, men data kommer inte att vara anslutna. Jag är inte säker på om det är en relaterad fråga eller inte, men jag kan inte ta emot grupptexter eller bildtexter oavsett om jag är på wifi eller inte, eller i det sällsynta tillfället när mobildata råkar fungera. All hjälp skulle uppskattas.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att se till att APN-inställningarna på telefonen är korrekt inställda.

Öppna APN-inställningarna för din telefon

 • Från valfri hemskärm trycker du på Apps och sedan på Inställningar.
 • Om du använder flikvyn klickar du på fliken Nätverk.
 • Klicka på Mobildata under 'TRÅDLÖSA NÄTVERK'.
 • Tryck på Meny och sedan på mobilnät och sedan på Access Point-namn.

Se till att din telefon har följande inställningar

 • Namn: T-Mobile US LTE
 • APN: fast.t-mobile.com
 • Ombud:
 • Hamn:
 • Användarnamn:
 • Lösenord:
 • server:
 • MMSC: //mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
 • MMS-proxy:
 • MMS-port:
 • MMS-protokoll: WAP 2.0
 • MCC: 310
 • MNC: 260
 • Autentiseringstyp:
 • APN-typ: ELLER Internet + MMS
 • APN-protokoll: IPv4 / IPv6
 • APN-roamingprotokoll: IPv4
 • Aktivera / inaktivera APN:
 • Bärare: Ospecificerad

Om din telefon har rätt APN-inställningar men problemet fortfarande kvarstår kan det vara ett nätverksrelaterat problem där mobildatasignalen är svag i ditt område. Du bör kontakta din transportör om detta är fallet. Du bör också överväga att göra en fabriksåterställning för att eliminera risken för att problemet orsakas av en programvarufel. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

S9 kan inte ansluta till Wi-Fi-nätverk

Problem: Kära Droid-kille, förhoppningsvis har jag nått slutet av min uppdrag ... Jag kommer från Nederländerna (det "andra" landet) och jag är (var den stolta) ägaren av en S9. Den ursprungliga transportören är T-Mobile, enligt IMEI, vilket bekräftades av T-Mobile här i Nederländerna. Telefonen var rotad när jag fick den (en hand-me-down från min dotter ...), och naturligtvis lyckades jag ta bort några filer, med resultatet att saken inte skulle fungera längre. Efter att ha provat många bilder, lager-ROM, återkommande lager-ROM, CMW och TRWP-återhämtningar, alltid samma resultat. Jag fick till och med återställningen till den ursprungliga firmware men efter 4 timmar gav jag upp: ingen startskärm. Jag har den amerikanska versionen installerad nu. Jag kan ansluta till mitt hemnätverk men kan ännu en gång inte komma på Internet. Jag använder (och verkligen inte vill) använda data via mobilnät: ett enkelt paket räcker för mig. Och problemet har inget att göra med mitt SIM-kort, som jag har använt i över ett år nu, innan problemet visade sig. Tydligen saknas vissa filer som är nödvändiga för att ansluta min telefon till Internet via WiFi-nätverk. kan det ha att göra med radio- eller modemfiler? Jag är ganska desperat nu, så kan du hjälpa mig, snälla?

Lösning: Om du har tagit bort några filer från telefonen och den inte ansluter till Internet via en Wi-Fi-anslutning längre är det bästa att göra just nu att blinka telefonen med sin aktuella firmwarefil med Odin. Du kan hämta den här filen såväl som instruktionerna för hur du flashar din telefon från Sammobile-webbplatsen. Om problemet fortfarande kvarstår även med den aktuella firmware installerad orsakas detta troligen av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.