Hur man fixar en Galaxy S8 som slumpmässigt öppnar appar på egen hand

Hej och välkommen till en annan felsökningsartikel för # GalaxyS8. Den här kommer att svara på tre frågor som rapporteras om den här enheten så vi hoppas att du tycker att det är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar en Galaxy S8 som slumpvis öppnar appar på egen hand

Jag har Galaxy S8, och de senaste månaderna har den haft sitt eget sinne. Oavsett vilken app jag är i just nu, öppnar min telefon slumpmässigt andra appar / aviseringar. Vilket innebär att jag kan svepa igenom min Instagram när jag får ett textmeddelande och min telefon öppnar automatiskt min meddelanden-app för den konversationen. Detsamma kommer att hända slumpmässigt när google väder dyker upp. Alla råd är mycket uppskattade! - Eitan

Lösning: Hej Eitan. Det finns två möjliga orsaker till att din S8 bete sig på detta sätt. Den ena är att det finns ett problem med digitaliseraren, vilket innebär att den kan vara fysiskt trasig, skadad eller fungerar inte. Det andra är att det kan vara ett problem med operativsystemet. Vi tror inte att din telefon kan vara infekterad men dåliga appar eller skadlig programvara kan också orsaka slumpmässiga annons- och app-popups. Någon av dessa saker kan vara sant så du vill kontrollera var och en av dem.

Kontrollera digitaliseraren

Telefonens skärmmontering består av tre huvuddelar - digitizer, skärm och flexkabel. Monitorn är den som visar bilderna du ser medan digitaliseraren är ett tunt transparent lager som känner av dina beröringar så att de kan känns igen av operativsystemet. Signalen och kraften som behövs av digitaliseraren tillförs via flexkabeln som går till moderkortet. Tillsammans gör dessa tre delar det möjligt att se vad du vill visas på skärmen, samtidigt som du använder skärmen för att skicka kommandon till moderkortet.

Om digitaliseraren inte längre fungerar korrekt av någon anledning kan det orsaka slumpmässiga ingångar som operativsystemet kan tolka som kommando för att öppna appar. Samsungs skärmmontering har visat sig vara pålitlig i många år nu och ärligt talat, de sällan går sönder. Det vanligaste skälet till att en del av en skärmenhet misslyckas är fysiska skador 99% av tiden. Detta kan uppstå när en telefon tappas, exponeras för element som vatten eller vätska eller lämnas nära en värmekälla. Om något av dessa inträffar innan du märker problemet, finns det en stor chans att din telefons digitaliserare är fysiskt trasiga. Tyvärr kan ett sådant problem inte åtgärdas genom att bara göra vissa mjukvara. Du måste skicka telefonen till Samsung så att de kan reparera den åt dig.

Om du inte tror att det finns något hårdvarufel kan du kontrollera hur digitaliseraren fungerar med hjälp av enhetens servicemeny. Detta är en dold meny avsedd för tekniker bara så att du vill vara försiktig när du väljer eller kör några tester. För felsökning av ditt mål vill du begränsa dig till att bara testa skärmen. Det här är de exakta stegen du vill göra:

 1. Öppna appen Telefon (uppringare).
 2. Ringa * # 0 * #
 3. Välj Touch .
 4. Låt din telefon ligga som den är och se om den gör linjer eller prickar på egen hand. Om det gör det betyder det att digitaliseraren förmodligen är rostat bröd.

Fabriksåterställning

Om digitaliseraren är bra och din telefon inte skadades fysiskt alls, måste du överväga att göra en fabriksåterställning för att se om det finns något programfel som står bakom besväret. Här är hur:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Sök efter skadlig programvara eller dålig app

Nu är det här en möjlighet. Om problemet försvinner efter en fabriksåterställning men återkommer senare, efter att du installerat appar, kan du satsa på att orsaken är en av dessa appar. Som nämnts ovan kan detta vara en skadlig programvara eller bara en dåligt kodad applikation som har blivit oförenlig med operativsystemet. Om du befann dig i den här situationen måste du identifiera själva appen genom test-och-fel. Det finns inget automatiserat sätt att hjälpa dig göra detta snabbare. Med andra ord måste du spendera tid och ansträngningar för att avinstallera, observera och avinstallera igen tills du har minskat orsaken.

Problem # 2: Galaxy S8-appar för sociala medier saknas meddelandemärken

Efter uppdateringen till Oreo förra veckan slutade jag få meddelanden om sociala medier. Vilket normalt inte skulle bry mig, men jag är Social Media Manager för ett företag. Jag brukade få det vanliga meddelandet - dyka upp på hemskärmen och den lilla orange cirkeln med ett nummer, men nu, för att se om jag har några aviseringar, måste jag faktiskt öppna appen för att se om det finns något där. Detta händer med FB, Page Manager, Twitter och Snapchat. Mina meddelanden om textmeddelanden fungerar bra. Jag har gått igenom varje inställning. Jag ville bara att du skulle känna att killen från igår inte var ensam i sin frustrationsanmälan. Så jag behöver inte riktigt svaret "gör dessa saker" - för jag har gjort dem. Detta är mer en FYI. - Jolene

Lösning: Hej Jolene. Om din Galaxy S8 inte längre visar märkena eller orange cirkeln med ett nummer ovanpå appar, beror det antagligen på att BadgeProvider-appen inte fungerar korrekt. Så här åtgärdar du det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på BadgeProvider-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Om det inte fungerar, se till att du också rensar appens data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på BadgeProvider-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Om båda procedurerna inte hjälper kan du prova att torka av cache-partitionen med dessa steg:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 3: Galaxy S8 fungerar inte på grund av FRP-lås

Jag köpte en begagnad S8 och såg killen torkar den precis efter att jag betalade för den. Jag var glad över att se det men när jag kom hem sitter jag fast vid FRP-saken och han kommer inte att återlämna mina samtal. Jag har testat din apk-lösning men det känner inte igen min USB-kombinationsenhet för skivdisk. Alla förslag på vad jag kan göra. Jag är super frustrerad över hela denna situation. Det var med Rogers, en kanadensisk transportör. - Jason Vandal

Lösning: Hej Jason. Samsung har redan befäst FRP att tidigare förslag och lösningar inte längre fungerar. För närvarande är det enda sättet för dig att få telefonen att fungera genom att låta den tidigare ägaren låsa upp den genom att sätta in hans Google-referenser.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.