Hur du fixar Apple Watch 4-batteriladdningsfrågan, titta på batteriladdning så snabbt

Problemet med batteriladdning uppträder inte bara på iPhones och iPads, utan manifesterar sig också bland de vanliga problemen på Apple Watch. Bortsett från en felaktig hårdvara, hittas oseriösa appar och programvarufel en av de vanliga triggersna. I detta inlägg är en liknande fråga på Apple Watch 4-batteriet som tappas så snabbt. Läs vidare och använd de beskrivna lösningarna på batteriladdningsfrågan på din Apple-klocka.

Innan du går vidare, om du har problem med ditt smartwatch och försöker hitta en lösning för det, besök vår Apple Watch 4-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Att hantera problem med batteriladdning på din Apple Watch 4

Följande lösningar används för att utesluta programrelaterade faktorer som vanligtvis orsakar snabb strömavbrott bland iOS-enheter inklusive Apple Watch-serien. Om ingen av dessa metoder fungerar och problemet med batteriladdning fortsätter är det när du bör överväga att utesluta hårdvarorelaterade problem som kan ha fått ditt Apple Watch 4-batteri att tömmas så snabbt. Börja felsökning när du är redo.

Första lösningen: Hantera skärmens ljusstyrka för att åtgärda problemet med batteriladdning på din Apple Watch.

Att justera några av dina Watch-inställningar kan hjälpa till att bevara batteriets livslängd och minska strömförbrukningen. Bland dessa inställningar är skärmens ljusstyrka, textstorlek och ljud. Därför bör du ta hänsyn till dessa bland de första lösningarna som gäller.

För att justera skärmens ljusstyrka på din Apple Watch 4, följ bara dessa steg:

 1. Klicka för att öppna inställningsapparna på din Apple Watch.
 2. Tryck på Ljusstyrka och textstorlek.
 3. För att justera skärmens ljusstyrka, tryck på ljusstyrka-kontrollerna eller tryck på skjutreglaget och vrid sedan Digital Crown.
 4. För att justera textstorlek, tryck på Textstorlek och tryck sedan på bokstäverna eller vrid Digital Crown.
 5. För att göra texten fet, tryck på knappen fet text för att slå på den.

Displayinställningar för din Apple Watch 4 kan också konfigureras via din iPhone. Här är hur:

 1. Öppna Watch- appen på din iPhone.
 2. Klicka på Min klocka.
 3. Tryck på Ljusstyrka och textstorlek.
 4. Justera sedan skärmens ljusstyrka och text.

Bortsett från ljusstyrka och text kan du justera ljudinställningarna på din Apple Watch och spara en del av dess kraft. Precis som när du ställer in din iPhone till tyst läge. För att justera ljudet på din Apple Watch 4, följ bara dessa steg:

 1. Tryck för att öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
 2. Tryck på Ljud & Haptics.
 3. Navigera till avsnittet Alarmvolym och tryck sedan på Volymkontrollerna eller tryck på skjutreglaget och vrid sedan Digital Crown för att spara justeringar.

Du kan också göra detta genom dina iPhone-inställningar. Öppna bara Watch-appen på din iPhone och tryck sedan på Sounds & Haptics. Därifrån kan du dra skjutreglaget Alert volume för att minska eller stänga av ljudet på din Apple Watch.

Den andra lösningen: Stäng av oönskade aviseringar.

Meddelandevarningar hör också till de kraftfulla kraftkonsumenterna, och genom att vrida några av dem kan det också hjälpa till att bromsa batteriladdningen. Om du tror att det inte är så viktigt att bli meddelad av vissa tredjepartsappar, stäng av dem bättre för att spara ström. Det finns olika sätt att stänga av aviseringar på din Apple Watch. Du kan välja att dölja aviseringar på din Apple Watch, stänga av aviseringar över din Apple Watch och iPhone, stänga av aviseringar för tredjepartsappar och inbyggda appar på din Apple Watch. Meddelandeinställningarna på din Apple Watch matchar de som finns på din iPhone. Detta betyder därför att om du får ett meddelande på din iPhone, kommer du också att få en på din Apple Watch. Så konfigurerades din Apple Watch som standard. För att förhindra att dessa aviseringar dyker upp på din klocka, dölja dem genom dessa steg:

 1. Gå till din iPhone och öppna Watch-appen.
 2. Välj fliken My Watch .
 3. Klicka sedan på Meddelanden .
 4. Tryck för att stänga av aviseringsindikatorn .
 5. Tryck på för att slå på meddelandet Sekretessbrytaren .

Aktivera aviseringens integritet förhindrar att din klocka får varningsfönster. Du kommer dock fortfarande att kunna få aviseringar på din klocka men kanske inte märker dem.

Om du döljer aviseringar kommer du att spara en del av din klockkraft. För att spara mycket mer energi kan du stänga av aviseringar helt för inbyggda appar och tredjepartsappar på din klocka.

För att stänga av aviseringar för inbyggda appar på din Apple Watch 4, hänvisar du bara till dessa steg:

 1. Gå till din iPhone och öppna Watch- appen.
 2. Välj fliken My Watch .
 3. Tryck på Meddelanden.
 4. Klicka för att välja den inbyggda appen som du vill stänga av aviseringar för. Inbyggda appar är vanligtvis de första 15 apparna i denna lista.
 5. Klicka på alternativet Meddelanden av för var och en av dessa appar för att inaktivera aviseringar.

Du kan också använda några av de givna alternativen för att hantera inbyggda appaviseringar på din klocka.

Så här stänger du av aviseringar för tredjepartsappar på din Apple Watch:

 1. Gå till din iPhone och öppna Watch- appen.
 2. Välj fliken My Watch .
 3. Tryck på Meddelanden .
 4. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av aviseringar för enskild app.
 5. Gör samma steg för att stänga av resten av dina appaviseringar.

App-meddelanden från tredje part på din Apple Watch kan bara stängas av på din klocka medan du förblir aktiverad på din iPhone.

Om du vrider på LTE-anslutningar på din Apple Watch när den inte används kan det också hjälpa till att förlänga batteriets livslängd.

LÄS Också : Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att uppdateras, Apple WatchOS uppdateringsfel

Tredje lösningen: Uppdatera watchOS till den senaste tillgängliga versionen.

Programvaruuppdateringar pressas inte bara för att få nya funktioner utan också för att erbjuda dedikerade korrigeringsfiler och bugfixar för att hantera utbredda problem bland Apple-enheter. Det är troligt vad som behövs om problemet med batteriladdning på Apple Watch 4 tillskrivs programvarufel och malwares. Den senaste watchOS-versionen som släpptes för Apple Watch-serien är watchOS 5.3, som officiellt rullades ut den 22 juli 2020. Den senaste förhandsgranskningen av watchOS 6.0 beta 5 pressades också den 30 juli 2020. Om du inte har gjort det ändå uppdaterat ditt Apple Watch OS och sedan installera den senaste watchOS-versionen kan hjälpa till att fixa batteriproblemet du hanterar.

Innan du uppdaterar din Apple Watch måste du hålla den på laddaren tills uppdateringen är klar. Följ sedan stegen när du är redo:

 1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
 2. Klicka sedan på fliken My Watch .
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Välj programuppdatering.
 5. Om en ny watchOS-version är tillgänglig, ladda ner uppdateringen.
 6. Ange ditt lösenord för iPhone eller Apple Watch-lösenord om du uppmanas att fortsätta.
 7. Vänta tills indikatoren för framsteg för uppdatering visas på din Apple Watch.

Håll din iPhone ansluten till Wi-Fi-internet och placerad bredvid din Apple Watch så att de är inom räckhåll. Uppdateringen kan ta flera minuter eller en timme att slutföra. Vänta bara tills det är klart.

När uppdateringen är klar startar du om Apple Watch och använder den igen för att testa hur länge batteriet kan hålla kvar. Om problemet med batteriladdning fortsätter, gå vidare och prova nästa lösning.

Fjärde lösningen: Aktivera Power Reserve Mode för att minska energiförbrukningen.

Även om detta bara kan betraktas som en tillfällig lösning, kan du behöva ta tillvara att aktivera ditt Apple Watch 4 Power Reserve-läge bara för att hålla det levande tills det laddas upp. I det här läget är smarta funktioner tillfälligt inaktiverade för att minska batteriförbrukningen. För att komma igång, låt din Apple Watch visa ett klockansikte / gränssnitt.

 1. Dra sedan upp från botten av skärmen för att starta kontrollcentret.
 2. Från Kontrollcentret trycker du på ikonen / avläsningen av batteriprocent .
 3. Svep från vänster till höger på Power Reserve- reglaget.
 4. Tryck sedanFortsätt på nästa skärm.
 5. En bekräftelseskärm för Power Reserve Mode visas då.

Aktivera Power Reserve-läget inaktiverar alla smarta funktioner i Apple Watch. Endast tiden visas på skärmen när du trycker på skärmen, sidoknappen eller Digital Crown. Meddelanden, aktivitetsspårning och andra smarta funktioner är inte heller tillgängliga i det här läget. Om du vill lämna Power Reserve-läge trycker du bara på sidoknappen på klockan tills den startar om.

Femte lösningen: Fabriksåterställ Apple Watch 4 för att lösa batteriets tömningsproblem.

Detta kan betraktas som de sista ultimata (valfria) lösningarna för att eliminera komplexa programvarufel som kan ha utlöst problem med snabbt urladdning av batteriet på din Apple Watch 4. Alla dina Watch 4-data kommer att raderas och fabriksinställningarna återställs. Tuffa buggar som får batteriet att tömmas snabbare utsläpps också. Säkerhetskopiera dina Apple Watch-data till iCloud eller iTunes om du vill fortsätta. Fortsätt sedan till dessa steg när du är klar till att återställa Apple Watch 4:

 1. Klicka på Inställningar på din Apple Watch.
 2. Välj Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Klicka på alternativet för att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas väljer du att behålla eller ta bort din mobilplan.
 6. Tryck sedan på Radera alla för att bekräfta att du vill radera klockan.
 7. Återställningsprocessen startas sedan. Efter återställningen återställs din Apple Watch till fabriksinställningarna.

Efter återställningen kan du ställa in din Apple Watch 4 som ny via din iPhone. Stora problem inklusive batteriladdning som orsakas av systemfel och felaktiga inställningar löses sedan om inte hårdvaruskada finns.

LÄS OCH: Hur återställer du Apple Watch

Har du fortfarande problem med batteriladdning på din Apple Watch 4?

Om ingenting annat fungerar och ditt Apple Watch 4-batteri fortsätter att tömmas snabbt, är nästa sak du måste göra att ta din klocka till närmaste Apple-servicecenter för hårdvarubedömning. Din klocka kan ha uppstått någon form av fysisk eller vätskeskada, som så småningom resulterade i batteriutarmning. Om din klocka fortfarande täcks av garantin, måste du utnyttja servicegaranti eller byta ut nya enheter, om det behövs.

Anslut med oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga iOS-problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.