Vad gör du om din iPhone-skärm är knäckt? [guide]

Medan skyddande tillbehör som hölje och skärmskydd flödar över på mobilmarknaden är det inte alltid garanterat att ha en helt skadefri telefon. Därför kommer det fortfarande att finnas fall då din telefon kan skadas. När hårdvaruskador som en knäckt skärm inträffar på din iPhone, är det enda alternativet att få den tillbaka i formen att få den reparerad. Så länge enheten fortfarande visar tecken på liv, är det troligt att du får den igen och fungerar smidigt igen efter att ha genomgått fysisk reparation. Om du inte kunde fatta beslut om vad du ska göra om din iPhone-skärm är knäckt har jag explicerat några användbara insatser nedan. Fortsätt läsa för mer information.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Är din iPhone fortfarande funktionell?

Uppenbarligen har din iPhone skada hårdvara och därför behöver den repareras. Men innan du rusar till ett servicecenter kan du försöka bedöma hur illa skadan på din iPhone är. Om skärmen just har fått en liten spricka, försök sedan slå på telefonen. Om den fortfarande kan starta, har du chansen att återställa viktig information och personlig information som sparats på din iPhone-lagring. Så här är vad du bör göra först:

 1. Anslut din iPhone till en dator med den Apple-medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln. Du kan använda antingen en Windows-PC eller Mac-dator så länge den körs på ett kompatibelt operativsystem med iOS-versionen av din iPhone.
 2. Öppna sedan iTunes på din dator. Den senaste versionen av iTunes-appen rekommenderas.
 3. Vänta tills iTunes känner igen din iPhone.
 4. Klicka på ikonen på din iPhone när den visas i iTunes.
 5. Navigera till avsnittet Sammanfattning på vänster sidofält.
 6. Under Manuell säkerhetskopiering och återställning väljer du alternativet Säkerhetskopiera nu.
 7. När du är klar klickar du på Klar .

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte skickar MMS eller bildmeddelanden

Om iCloud-säkerhetskopior är aktiverade på din iPhone och att den fortfarande kan svara på skärmkranar och beröringar, kan du säkerhetskopiera viktiga filer till iCloud. Se bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj ditt Apple-ID längst upp på skärmen.
 3. Tryck på iCloud för att fortsätta.
 4. Klicka sedan på iCloud Backup.
 5. Klicka sedan på alternativet för att säkerhetskopiera nu.

Du måste vara inloggad på ditt iCloud-konto för att iCloud-säkerhetskopian ska bli framgångsrik. Följ resten av instruktionerna på skärmen tills din iPhone är klar med säkerhetskopiering.

När du har säkerhetskopierat alla dina viktiga data kan du ta den till närmaste Apple Genius-bar på din plats och be en iPhone-tekniker om att inspektera och reparera skadan. Din iPhone behöver troligt en skärmbyte beroende på hur illa är skadan den förvärvade. Det rekommenderas inte att reparera en skadad iPhone hemma. Bortsett från möjligheten att garantin upphör att gälla, kommer den också att riskera att din enhet får ökad skada, särskilt om andra komponenter oavsiktligt brister i processen. Därför rekommenderas starkt att söka en auktoriserad tekniker.

Om din iPhone inte längre visar tecken på liv, har du inget annat val än att ta den till ett servicecenter. Att fixa en helt krossad iPhone-skärm tar vanligtvis längre tid, så du kan behöva lämna din iPhone på Apple-reparationscentret i några dagar.

För andra alternativ och ytterligare rekommendationer kan du rapportera problemet till din iPhone-operatör. Om det fortfarande täcks av AppleCare-garantin, kan du behöva överväga att använda garanti för att spara några dollar. Kontakta din operatör eller iPhone-leverantör för att avgöra om din enhet är berättigad till servicegaranti eller ny enhetsersättning.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.