Hur man fixar Fitbit Ionic som inte tar emot aviseringar från Android

För att aviseringarna från din Android ska nå din Fitbit Ionic måste båda enheterna vara ihopkopplade och anslutna. Självfallet att om problem meddelanden inträffar, är det första du måste göra att se till att anslutningen är stabil även om det också finns andra faktorer som du måste tänka på, t.ex. appfel, firmwareproblem etc.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Fitbit Ionic som inte längre kan ta emot aviseringar från din Android-enhet. Det har varit många rapporter från ägarna till denna tracker som säger samma sak. Det är en utbredd fråga och många har faktiskt kunnat fixa det och jag kommer att dela med dig lösningen de använde. Så fortsätt att läsa den här artikeln eftersom den kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi går vidare, om du hittade det här inlägget medan du försöker leta efter en lösning på ett annat problem, besök sedan vår Fitbit Ionic felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med denna tracker. Bläddra igenom och bläddra igenom och hitta frågor som liknar din. Använd gärna våra lösningar och felsökningsförfaranden. Om du fortfarande behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

 1. Starta om telefonen, stäng av Fitbit Ionic och slå på den igen.
 2. Se till att din tracker ligger inom 20 fot från din smartphone.
 3. Kontrollera att din telefon inte är ansluten till något Bluetooth-tillbehör utan din tracker.
 4. Se till att meddelandet är aktiverat från Fitbit-appen.
 5. Uppdatera anslutningen mellan din telefon och tracker.
 6. Avinstallera och installera om Fitbit-appen.
 7. Återställ din Fitbit Ionic från fabrik.

Oftare än inte är detta problem tillfälligt och det fanns användare som rapporterade att problemet var rätt på egen hand. Men det bästa sättet att ta itu med är att starta om båda enheterna. Så starta om din smartphone först och följ sedan dessa steg för att starta om din Ionic:

 1. Öppna inställningsappen> Om> Avstängning> bekräfta avstängningen på din klocka.
 2. Tryck på valfri knapp för att slå på klockan igen.

När båda enheterna har startats om kan du försöka se om aviseringar visas i realtid på din tracker från din telefon. Om det fortfarande inte är det, se till att båda enheterna är inom 20 fot från varandra. Anslutningen mellan dem sker via Bluetooth och avståndet är nyckeln till dess stabilitet.

Nästa sak att göra är att se till att din smartphone är i par med din tracker åtminstone medan du felsöker problemet. Du måste gå till Bluetooth-inställningar på din telefon och se om den är korrekt ihopkopplad och ansluten till din Ionic. Gör så här:

 1. Öppna Fitbit-appen
 2. Gå till konto och välj sedan din Fitbit Ionic.
 3. Välj Samtal och textmeddelanden.
 4. Se till att Aktivera aviseringswidget är på.

Om aviseringar fortfarande inte skickas till din tracker efter det är det dags att uppdatera anslutningen mellan enheterna. Det betyder att du måste koppla bort dem, ta bort deras nuvarande anslutning. Om din telefon har alternativet Återställ nätverksinställningar, gör det. Koppla sedan ihop dem igen och se om aviseringarna fungerar den här gången.

Nästa sak du bör göra om aviseringarna fortfarande inte fungerar är att avinstallera Fitbit-appen från din smartphone och sedan installera om den. Detta bör vanligtvis lösa mindre problem som det här. Men om det fortsätter, måste du återställa Fitbit Ionic från fabriken.

 1. Ta bort Ionic från ditt konto.
 2. Ta bort Bluetooth-parningen.
 3. Tryck och håll ner alla knappar på enheten.
 4. Vänta tills Fitbit-logotypen försvinner och släpp sedan den nedre högra knappen.
 5. Vänta tills du känner en vibration och släpp sedan de andra knapparna.
 6. Du kommer förmodligen att se ett rött X-meddelande, bara ignorera det och konfigurera enheten igen.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

LÄS Också: Hur man fixar Fitbit Ionic som inte synkroniseras ordentligt

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.