Hur du löser problem med långsam wifi-anslutning på din Galaxy S8 [felsökningsguide]

WiFi är ofta ett föredraget sätt för många människor att få internetuppkoppling på sina enheter och även om erfarenheten i de flesta fall är tillförlitlig finns det tillfällen då denna typ av anslutning kan bli en källa till problem. Ett av dessa problem är den långsamma wifi-anslutningen. Dagens felsökningshandbok leder dig igenom hur du hanterar wifi-avmattning på # GalaxyS8. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Mjuk återställning

Innan du gör något drastiskt på din telefon eller din router, vill du se till att du har gjort ett grundläggande felsökningssteg först och det är att starta om din S8. Vissa anslutningsfel kan bara köras när den aktuella operativsystemet är igång. När systemet har startats om kan dessa buggar också upphöra att existera. Det är därför som ibland gör de enklaste sakerna vid felsökning. Om du inte har gjort det ännu, se till att du simulerar ett "batteridrag" på din S8 för att rensa systemet och RAM-minnet ordentligt. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.
 4. Låt telefonen starta om.
 5. Kolla efter problemet.

Lösning 2: Kontrollera hur långsamt din anslutningshastighet är

Om omstart av din S8 inte fungerar är nästa felsökningssteg att kontrollera om du har ett långsamt internetanslutningsproblem eller om problemet ligger i själva telefonen. För att göra det vill du utföra en snabbanslutningskontroll. Om du inte har en app Speedtest av Ookla installerad för att kontrollera din internethastighet måste du hämta en från Play Store först. Sedan, när du har det, kör ett hastighetstest tre gånger. Om testresultaten är mer eller mindre desamma och de är alldeles för låga för din prenumererade hastighet, betyder det att det finns ett problem med din router eller Internet-tjänsteleverantörssida. Å andra sidan, om hastighetstestresultaten är bra, det vill säga det är inom acceptabel hastighet när det gäller din internetabonnemangsplan, kan du ha problem med din telefon. For att fixa det, fortsätt med våra föreslagna lösningar nedan.

Ett annat sätt att kontrollera om problemet ligger på routern eller din Internetleverantör är att kontrollera med andra enheter. Om de också får långsamma anslutningsproblem när du använder din wifi, är det ett tecken på ett problem med din router eller ISP-sida.

Lösning 3: Glöm wifi-anslutning

Ett av de vanligaste men ibland effektiva lösningsalternativen som du kan göra i ditt fall är att tvinga enheten att koppla bort från nätverket, även känt som att glömma nätverket. Det här felsökningssteget kopplar bort din enhet från routern så om ett fel har utvecklats till att uppstå endast när anslutningen är igång, kan det hjälpa. Att glömma din S8 från ditt wifi-nätverk är enkelt. Här är hur:

 1. Dra ned statusfältet uppifrån.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in wifi-nätverket du är ansluten till just nu.
 4. Välj Glöm nätverk.

Nu när din S8 har kopplats från wifi-nätverket bör du starta om enheten innan du ansluter igen.

Lösning 4: Starta om din nätverksenhet

Ett av de enklaste sätten att fixa anslutningsavbromsningar i wifi är att starta om routern och annan nätverksutrustning. De flesta av dagens Internetleverantörer eller internetleverantörer ger inte längre ett modem och en router, men om du fortfarande har båda, se till att göra en sekventiell powercykel. Så här gör du:

 1. Stäng av modemet.
 2. Stäng av routern.
 3. Stäng av enheter som påverkas av problem med långsam anslutning.
 4. Vänta i minst 30 sekunder.
 5. Vänd sedan först modemet och vänta tills det har initialiserats.
 6. Slå sedan på routern igen och vänta tills den också har initialiserats.
 7. Slutligen, starta om de påverkade prylarna och se om anslutningshastigheten har förbättrats.

Om du bara använder en router ignorerar du bara steget med modemet.

Lösning 5: Prova statisk IP

Om du har använt dynamisk IP eller DHCP hela tiden, föreslår vi också att du försöker använda statisk IP för att se om det finns en skillnad. Detta felsökningssteg förutsätter att du vet hur du konfigurerar och spelar med din routerkonfiguration. Om du inte har någon aning om hur du konfigurerar din router kan du helt enkelt ignorera det här steget.

Om du vill prova statisk IP, gör du så här:

 1. Dra ned statusfältet uppifrån.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in wifi-nätverket du är ansluten till just nu.
 4. Välj Hantera nätverksinställningar.
 5. Se till att Visa avancerade alternativ är markerat.
 6. Välj statisk under IP-inställningar.
 7. När du har gjort det kommer andra fält nedan att bli tillgängliga så att du kan konfigurera dem. Dessa fält inkluderar IP-adressen, Gateway, nätverkets prefixlängd, DNS 1 och DNS 2.
 8. Se till att ange en giltig IP-adress och Gateway IP.

Lösning 6: Använd tredjeparts DNS

Ibland kan din router faktiskt fungera bra och internetanslutningshastigheten kan vara snabb men appar eller webbläsare kan fortfarande ladda sidor så långsamt. Ibland beror den här typen av problem på den DNS-server som din ISP använder. DNS är förkortning för Domain Name Server och är en grundläggande Internet-komponent. Det är en typ av server som konverterar webbadressen du skriver i adressfältet till IP-adresser som datorer på nätet kan förstå. Om du till exempel skriver in Google.com i adressfältet är detta inte riktigt förståeligt för datorer eller servrar. Det är DNS: s uppgift att konvertera bokstäverna till en IP-adress så att din begäran tolkas som att du vill nå Google.com-webbplats. Ibland kan den DNS som din Internetleverantör använder stöta på ett problem som orsakar långsam surfning. För att kontrollera om du har ett DNS-problem kan du försöka ändra DNS 1 och DNS 2 i enhetens wifi-inställningar, precis som när du byter från DHCP till statisk.

Så här ändrar du DNS-servrar:

 1. Dra ned statusfältet uppifrån.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in wifi-nätverket du är ansluten till just nu.
 4. Välj Hantera nätverksinställningar.
 5. Se till att Visa avancerade alternativ är markerat.
 6. Välj statisk under IP-inställningar.
 7. När du har gjort det kommer andra fält nedan att bli tillgängliga så att du kan konfigurera dem. Dessa fält inkluderar IP-adressen, Gateway, nätverkets prefixlängd, DNS 1 och DNS 2.
 8. Ange de nya DNS-servrar du vill ha. Vi föreslår att du använder Googles egna DNS-servrar eftersom de är pålitligare och snabbare än andra DNS-servrar där ute. För DNS 1 anger du 8.8.8.8 medan för DNS 2 använder du 8.8.4.4 .

Lösning 7: Återställ nätverksinställningar

Återställa enhetens nätverksinställningar är en del av alla nätverksfelsökningspaket. Så om förslagen ovan inte har fungerat till din fördel ännu just nu, se till att återställa alla nätverksinställningar med dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 8: Rensa cache-partition

Prestandaproblem på Android-enheter orsakas ibland av en skadad systemcache. Kontrollera att din S8 har problem på grund av systemcachen, se till att du rensar cache-partitionen. Den här partitionen lagrar systemcachen, så att rensningen av den raderas nämnda cache effektivt. Oroa dig inte eftersom din enhet så småningom kommer att bygga om cachen över tid.

Så här tar du bort cache-partitionen på din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 9: Kontrollera om falska appar

Så länge du installerar tredjepartsappar kan du aldrig helt eliminera möjligheten att ett fel orsakas av en app. För att se om du har lagt till en app som orsakar detta problem måste du starta upp din S8 till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Glöm inte att omstart till säkert läge inte är en teknisk lösning. Istället är det ett verktyg som ska hjälpa dig att avgöra om problemet orsakas av en app eller inte. Om du inte kommer att uppleva långsam wifi-anslutning endast i säkert läge, betyder det att en av apparna orsakar ett problem. I så fall vill du avinstallera appar tills du har identifierat den skyldige. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet. Om wifi inte går långsamt, fortsätt till nästa steg nedan.
 3. Avinstallera en app. Börja med de senaste som du installerade eller uppdaterade.
 4. Starta om telefonen till normalt läge när du har avinstallerat en app.
 5. Kolla efter problemet. Om problemet kvarstår upprepar du steg 1-4.

Gör cykeln tills du har identifierat vilken av apparna som är problematiska.

Lösning 10: Fabriksåterställning

I de flesta fall som liknar din, finns det inget behov av att göra en fabriksåterställning alls. Men om problemet fortfarande existerar just nu måste du vara en av de oturliga få som har en svårare form av långsam anslutningsproblem. Kom ihåg att förslagen ovan redan täckte många möjliga vinklar, så om ingenting har fungerat hittills måste du ta itu med risken för ett eventuellt operativsystemproblem.

Så här återställer du S8 från fabrik: Följ dessa steg:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 11: Kontrollera din router

Nästan alla rekommendationer fram till nu behandlade de möjliga problemen med din telefon. Helst borde problemet redan ha åtgärdats om problemet beror på ett telefonproblem. Om ingenting fungerade alls, även efter en fabriksåterställning, måste nästa steg för dig vara att se om det är ett routerproblem eller inte. Några av de vanliga problem som kan påverka hastigheten på ditt hem wifi är följande:

 • en ny inställning på routerns bandbredd
 • felaktig sändningskanal för routern
 • fel routersäkerhetsinställningar som brandvägg.

Det finns andra möjliga faktorer beroende på din routerinställning och typ. Om du inte känner till hur du felsöker routern, se din routerdokumentation eller kontakta tillverkaren.

Lösning 12: Kontakta din Internetleverantör

Om du fortfarande inte kan lösa problemet just nu, särskilt om du är säker på att det är routerproblem, är det mest idealiska att göra med att kontakta din Internetleverantör. Om du inte har köpt din egen router separat bör du låta din Internetleverantör hantera felsökningen för routern för att förhindra fler problem.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.