Varför kraschar Facebook hela tiden på min Samsung Galaxy S8? Så här fixar du det ...

Facebook kommer som en av de förinstallerade apperna på din Samsung Galaxy S8 och många ägare har klagat över appen som började fortsätta krascha. Det finns tillfällen då appar kraschar oavsett om de är förinstallerade eller tredje part. Oftare är dessa kraschar begränsade till appar som nämns i felmeddelandet men det finns också fall där de orsakas av ett fel i systemet eller på grund av tjänster som också kraschar i bakgrunden. Med andra ord vet vi inte med säkerhet vad problemet egentligen är om vi inte försöker felsöka din telefon.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S8 med sin Facebook-app som fortsätter att krascha. Oftare kännetecknas appkrascher av felmeddelanden och i det här fallet skulle det "Tyvärr har Facebook stannat" eller så stänger appen bara utan någon form av varning. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har något liknande problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig att lösa problemet.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker Galaxy S8 med “Facebook har slutat” -fel

Som en av de förinstallerade apperna kan Facebook inte tas bort från din telefon. Du kan bara inaktivera, återställa och uppdatera den. Innan vi fortsätter med vår felsökning, låt mig först ange möjliga orsaker till att appen kraschar:

 • vissa av dess cachar kan ha skadats
 • det kan vara bara ett tillfälligt problem med appen eller firmware
 • en app som är kopplad till den kan vara den som orsakar kraschen
 • en del appar eller tjänster från tredje part kan ha kraschat och orsakat att FB kraschar också
 • din telefon kan ha ett allvarligt firmwareproblem

Det finns naturligtvis andra möjligheter, men de som jag nämnde är de vanligaste och denna felsökningsguide kommer att baseras på dessa fakta. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör åt det:

Steg 1: Återställ Facebook-appen

Oavsett om appen stängs på egen hand eller om du får felet "Tyvärr har Facebook slutat" måste du göra den här proceduren eftersom den är specifik för själva appen och kan vara till stor hjälp för att lösa problemet. Just nu vet vi inte säkert om det bara är ett appproblem eller ett problem med firmware så vi gör en säker procedur först innan vi går vidare till de mer komplicerade procedurerna.

Att återställa en app innebär att rensa cache och data och så här gör du på din Galaxy S8:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Dra några gånger för att visa innehållet på fliken ALLA.
 4. Hitta och tryck på Facebook.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 7. Klicka på Rensa cache.

Oroa dig inte, du kommer inte att förlora någon av dina filer eller data men du måste logga in på ditt Facebook-konto när du är klar med att återställa appen.

Steg 2: Tvinga om din Galaxy S8 igen

Efter att ha rensat cache och data i Facebook-appen och den fortfarande kraschar, måste vi undersöka möjligheten att detta bara är ett mindre problem i systemet. För detta behöver du bara göra Tvungen omstart-proceduren, som kommer att uppdatera telefonens minne. Antagande att det bara är ett mindre problem i systemet, appen kanske inte längre kraschar efter detta: tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytarna i 10 sekunder. Din telefon startar om och försök sedan öppna Facebook-appen.

Steg 3: Försök att uppdatera Messenger

Facebook skilde Messenger från sin huvudapp och som ett resultat kommer Messenger att öppnas om du ser dina meddelanden. Det fanns liknande fall som vi har stött på tidigare där uppdatering av messenger fixade problemet så det är vad vi vill att du ska göra, trots allt är det enkelt och säkert att göra:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Hitta och knacka på Messenger och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera det.

Om du har andra appar som måste uppdateras kan du försöka uppdatera dem alla medan du är på den här skärmen.

Steg 4: Starta om Galaxy S8 i felsäkert läge

Efter att ha gjort stegen ovan och appen fortfarande kraschar, låt oss isolera problemet eftersom vissa av de appar du installerade kan orsaka det. Den här gången måste du bara starta om din telefon i säkert läge och det gör du på följande sätt:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Du skulle fortfarande kunna öppna Facebook i det här läget eftersom det är en förinstallerad app. Om det fortfarande kraschar kan det vara ett firmwareproblem och du måste gå vidare till nästa steg. Men om felet inte dyker upp betyder det att en eller några av apparna som du installerade orsakar problemet. Hitta den appen och avinstallera den.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 5: Ta bort alla systemcachrar för vissa kan vara skadade

Förutsatt att appen fortfarande kraschar i säkert läge kan problemet bero på vissa systemcacher som redan är föråldrade eller skadade. Försök ta bort dem alla så att de kommer att ersättas med nya och färska. För att göra det måste du bara starta din telefon i återställningsläge och sedan torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om Facebook fortfarande kraschar efter detta har du inget annat val än att göra nästa steg.

Steg 6: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din telefon

När det gäller appkrasch kommer en återställning säkert att fixa dem, men den här proceduren kommer ofta i slutet av felsökningen på grund av besväret med att säkerhetskopiera dina filer, data, appar och andra viktiga saker du har sparat i din telefon och återställ senare. Men för närvarande finns det inget annat val än att återställa din telefon så se till att göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data, inaktivera sedan telefonens stöldskyddsfunktion innan du faktiskt återställer den.

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection på Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur man utför Master Reset på Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att lösa problemet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.