Vad du ska göra om iPhone 8 Plus-skärmen har vertikala linjer (eller missfärgning)

En av de pålitliga komponenterna i en iPhone är skärmen. Så länge du inte tappar eller slår telefonen med något hårt kan du lita på att skärmen på din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus fungerar i flera år. I den här felsökningshandboken kan du lära dig vad du kan göra om du oväntat upptäcker att skärmen har horisontella eller vertikala linjer ur det blå.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: iPhone 8 Plus-skärm som visar linjer

Jag köpte min Iphone 8 Plus just den 14 augusti 2020. Jag tog väl hand om alla mina saker. Min Iphone 5s tidigare fungerar mycket bra för 2 år men jag bestämde mig för att uppgradera till en nyare Iphone. Mitt problem med min nya telefon började med att kameran app kolliderade. Jag tyckte att det bara var okej eftersom det blev lyhört efter ett tag men sedan hände det igen. Jag väntade igen och försökte öppna appen efter 3 minuter (mindre än 5 minuter). Dagar efter stötte jag på problem med min skärm (kanske LCD). Det blinkade horisontella linjer på min skärm i minst 2 sekunder. Så jag bestämde mig för att stänga av min telefon. Efter att apple-logotypen försvann (när du stängde av den) blinkade den en vertikal röd linje på höger sida av min skärm. Jag försöker sätta på och stänga av den men såg fortfarande samma problem. Jag försökte också mjuk återställa den. Problemet fortsätter och av. Är det här normalt? Jag har inte gjort något som kan skada min telefon eftersom jag är en mycket försiktig person. Är min LCD-skada nu?

Lösning: Om du är säker på att din iPhone 8 aldrig tappades, fysiskt påverkade eller utsatt för vätska, kan det ha firmware-bugg. Försök först återgå till programvaruinställningarna genom att göra en fabriksinställning. Här är hur:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Klicka på Allmänt.
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ.
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar. Detta kommer att behålla återställning av din iPhone XR.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fabriksåterställning.

Om fabriksåterställning inte hjälper kan du försöka återställa firmware till fabrikstillstånd genom att återställa genom DFU-läge. Här är hur:

Så här gör du för att göra en DFU-läge återställning:

 1. Anslut din iPhone X till din dator med hjälp av USB- eller Lightning-kabeln som medföljer.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Stäng av din iPhone X som du normalt gör. I iOS 11 kan du stänga av din iPhone genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Stäng av-menyn-> sedan växla reglaget till höger. Om du gör det stänger du av iPhone.
 4. Håll sidoknappen (strömbrytaren) intryckt i 3 sekunder. Tryck sedan ner och håll ned Volymknappen medan du fortfarande håller ner sidoknappen. Håll ned båda knapparna i 10 sekunder.
  • Om Apple-logotypen visas betyder det att du har hållit knapparna för länge. Om detta händer måste du gå tillbaka från början. I annat fall hoppar du till nästa steg.
 5. Släpp sidoknappen men håll ner volymknappen intryckt i cirka 5 sekunder till.
  • Om du uppmanas att använda Plug in iTunes-skärmen betyder det att du har gått in i återställningsläge istället. Så du måste gå tillbaka till det allra första steget och se till att du inte håller knapparna så länge.
  • Om din iPhone X-skärm förblir svart betyder det att din enhet har gått in i DFU-läge. iTunes ber dig sedan med ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt din iPhone och gör att den kan återställas. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din iPhone X i iTunes.

Få Apple-support

Om inget av alternativen ovan hjälper alls, måste du kontakta Apple för att få hjälp. I många fall är horisontella eller vertikala linjer på skärmen indikationer på en skadad skärmaggregat. Att ingen mjukvarulösning hittills hjälpte är ett tecken på att hårdvaran kan skadas. Det minsta som de kan göra är att undersöka hårdvaran. Vid behov kan de reparera eller byta ut enheten för dig. Se din garantiinformation för att veta hur mycket du ska betala för sådan reparation.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. TheDroidGuy har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.