Hur man fixar en svarslös, långsam Galaxy S7 [felsökningsguide]

En långsam Android är tillräckligt dålig, men ytterligare ett värre problem som du kan stöta på är en enhet som inte svarar. Idag täcker vi dessa två # GalaxyS7-problem som många Android-användare också upplever från tid till annan. Vi hoppas att den här felsökningsartikeln är användbar.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Hur du felsöker en svarsfri Galaxy S7

Hej. Jag äger en Samsung Galaxy S7-kant. Sedan de senaste 3 dagarna har min telefon hängts tre gånger och måste återställas från fabrik. Första gången när den fastnade och inte kunde starta om efter att ha försökt i 1 timme, återställde jag fabriken med strömbrytare, volym och hemknappen (återställningsstart) efter fabriksåterställning. när jag öppnar telefon kontakta telefonen igen och började ljud. Den försökte så många gånger och försökte starta om min telefon. Återigen ingen framgång. Så jag återigen återställde fabriken och installerade bara ett fåtal applikationer. Efter två dagar när jag laddade min telefon började den ljuda högt. Sedan dess försökte jag göra fabriksåterställning igen men jag kan inte nå den punkten genom återhämtningsstart där jag får det alternativet. Jag får Android-uppdateringsalternativet och telefonen går inte någonstans. Även om jag får möjlighet att göra fabriksåterställning, känner jag att det är något fel och kan inte lösas med fabriksåterställning och mer. Detta verkar inte vara något bra alternativ att göra fabriksinställningar nästan varje dag. Jag tror att köpa Samsung Galaxy-serien är mitt största misstag, T-Mobile säger att jag har slutfört min garanti och att de inte kunde göra något utöver detta. - Vishal Varshney

Lösning: Hej Vishal. Fabriksåterställning bör endast göras sparsamt och bara när den vanliga grunduppsättningen av mjukvarulösningar inte är effektiva. Att göra det varje dag är ett tecken på att det bara löser problemet tillfälligt. Det betyder att du kanske inte tar upp det verkliga problemet alls, eller helt enkelt introducerar problemet efter varje fabriksåterställningssession. Det är till exempel möjligt att orsaken till att telefonen fortsätter att frysa eller inte svarar beror på en dålig tredjepartsapp som du installerade. Medan återställning av fabriken kan ta bort den (och dess andra tillhörande tjänster) kommer samma problem att återinstallera efteråt efteråt. Med andra ord, om orsaken till problemet är en dåligt kodad eller skadlig tredjepartsapp, är det inte exakt en permanent lösning att installera den igen efter en fabriksåterställning.

Att frysa problemet eller att svara slumpmässigt är symtom och inte själva problemen. Istället bör de hjälpa dig att peka i rätt riktning när du löser problemet.

Din Galaxy S7 kan visa symtom som de du upplever just nu på grund av flera orsaker, inklusive följande:

 • skadad systemcache
 • dåligt kodad tredjepartsapp
 • okänt systemfel
 • malware
 • okänt hårdvarufel

Rensa systemcachen

Android använder en uppsättning tillfälliga filer som heter systemcache för att ladda appar snabbare. Den här cachen byggs över tid. Ju mer du använder appar, desto mer lär sig Android dina användningsvanor, vilket hjälper den att förbereda ofta använda filer och tjänster för att ladda dina appar snabbare. Detta system fungerar merparten av tiden men vissa externa faktorer kan röra sig med det. Om en systemcache blir skadad eller oanvändbar kan det leda till problem. För att åtgärda en eventuell korruption av systemcachen måste varje användare regelbundet rensa cachepartitionen, där systemcachen ligger. Att torka av telefonens cache en gång per månad bör göra.

För felsökningsändamål föreslår vi att du gör det innan du gör några andra steg i det här fallet. Så här gör du:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ned för att navigera genom alternativen och markera torka cache-partitionen .
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Tvinga om din S7 igen

Ett annat bra felsökningssteg när en S7 inte svarar är genom att utföra ett virtuellt "batteridrag". I äldre telefoner var det att ta bort det fysiska batteriet från enheten ett bra sätt att starta om det när systemet slutade svara. Inte så med S7. Eftersom batteriet har integrerats med moderkortet och att telefonens garanti upphör att gälla, kan din telefon bli värdelös om du inte kan starta om det på normala sätt. Samsung måste hitta ett sätt att simulera effekten av att fysiskt ta bort batteriet. Låt oss visa dig hur:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter. Detta säkerställer att du inte tappar batteriet helt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna tills skärmen Underhållsstartläge visas (cirka 10 sekunder).
 3. På skärmen Underhållsstartläge väljer du Stäng av . Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom de tillgängliga alternativen och Hem-knappen (finns under skärmen) för att välja.

Starta upp till säkert läge

Vi misstänker att ditt problem orsakas av en dålig tredjepartsapp. Detta är anledningen till att telefonen verkar fungera bra först från fabriksinställning, men sedan återgår till sitt problematiska tillstånd efteråt. Som nämnts ovan kanske du helt enkelt installerar om den problematiska appen efter en fabriksåterställning så att det verkar som att problemet bara försvinner tillfälligt.

Gör följande steg för att se om vår misstank är i mål:

 1. Stäng av din Galaxy S7.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När "Samsung Galaxy S7" -logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.
 6. Låt telefonen gå i 24 timmar i säkert läge för att se någon skillnad. Om din S7 fungerar normalt och inte fryser alls kan du satsa att en dålig app ligger bakom allt detta.

Avinstallera appar

Oavsett om du har problem i din telefon eller inte, är det idealiskt att aldrig lämna oanvända appar i telefonen. De tar inte bara plats utan de kan också vara säkerhetsrisker. Om du är den typ som tenderar att installera appar utan att granska om de kommer från en ansedd utvecklare eller inte kommer du troligtvis att få problem.

Om din telefon fungerar normalt i säkert läge men inte i normalt läge, bör du avinstallera appar för att lösa problemet. Kom ihåg att säkert läge inte är en lösning utan ett sätt som du kan använda för att veta om en av de installerade apparna orsakar problem. För att identifiera den dåliga appen måste du avinstallera appar tills problemet är borta. Se till att din telefon fungerar efter varje avinstallation.

För mycket återställning av fabriken är inte bra

En fabriksåterställning kan vara nödvändig endast upp till en punkt. I ditt fall, eftersom problemet tycks försvinna först efter att ha gjort en fabriksåterställning men återvänder kort därefter, finns det en mycket stor chans att det beror på en dålig app. Om du gör en fabriksåterställning upprepade gånger kan slutligen slitsa lagringsenheten orsaka minnesproblem. Detta kan leda till startproblem som det du upplever just nu. Fortsätt till nästa förslag för att se om problemet i din lagringsenhet kan åtgärdas.

Blixta upp startladdaren till lager

Blinkande är en Android-term som hänvisar till processen för att ändra programvaran. Denna process får endast utföras av erfarna Android-användare eller kvalificerade Samsung-tekniker. Om du inte har hört talas om tidigare eller om det är första gången du utför det, bör du göra extra undersökningar för att veta mer om det.

Anledningen till att vi tror att du kan behöva blixtar laddaren på din S7 tillbaka till lager beror på att du säger att telefonen inte längre går till återställningsläge för att tillåta återställning av fabrik eller master. Det beror antagligen på att bootloader- eller återställningsprogramvaran har skadats efter att du flera gånger har återställt telefonen från fabriken.

Nedan följer de allmänna stegen för att blinka en startladdare. Kom ihåg att blinkande procedurer ibland kan variera beroende på telefonmodell. Vår guide nedan kan vara de exakta stegen. Se till andra guider som kan ge mer exakta steg.

 1. Leta efter rätt firmware för din telefonmodell och ladda ner den. Se till att du väljer rätt. Det bör vara samma exakta firmware som kördes tidigare på din enhet. Vi antar att du listar ner firmwareversionen någonstans. Om du inte noterade det förut finns det en chans att du kan välja fel. Som du kanske vet kan användning av felaktig firmware orsaka komplikationer så lycka till.
 2. Låt oss nu säga att du har identifierat rätt firmware. Du vill sedan ladda ner den till din dator. Firmwarefilen bör ha en massa filer i den som AP_, BL_, CSC_, etc.
 3. Leta efter filen som börjar med en etikett BL; detta bör vara motsvarande bootloader-fil för den här firmware. När du har identifierat bootloader-filen kan du kopiera den till datorns skrivbord eller till någon annan mapp som du enkelt kan komma åt.
 4. Fortsätt med resten av den blinkande proceduren med Odin-programmet.
 5. I Odin, klicka på BL-fliken och se till att använda den startfil som du har identifierat tidigare.
 6. Se till att statusen "Enhet tillagd" och dess "ID: COM-ruta" har blått innan du trycker på START-knappen. Detta kommer att initiera blinkning av din telefons bootloader.
 7. Starta om telefonen när proceduren är klar.

Kontakta Samsung

Om problemet fortsätter efter att ha gjort alla procedurer ovan betyder det att orsaken till problemet är dålig hårdvara. Du bör låta Samsung kontrollera hårdvaran så att en diagnos kan göras.

Problem 2: Galaxy S7 långsam prestandaproblem, fortsätter att hålla kvar

Telefonen fördröjer allt. fördröjer från skärm till lås skärm fördröjer öppnar de flesta appar om något spel är öppet, och ett telefonsamtal kommer in, telefonen ringer, men telefonen visar inte svarsskärmen förrän ögonblick innan samtalet missas. 75% av utgående samtal hörs INTE av den andra som ringer ... som om min telefon är påstängd. om ett telefonsamtal varar mer än tiohundra minuter börjar själva samtalet. Anropsröst kommer långsammare tills det så småningom låter datoriserat ... med en MASSIV fördröjning. appar kraschar slumpmässigt ... krom kraschar minst 10 gånger per dag. Touchwiz och telefon kraschar också. Jag har provat uppdateringar, cache-rensningar, partitionstorkar, fulla hårda återställningar ... helt uppdaterad. Det har hänt sedan cirka fyra veckor efter köpet. Jag är en funktionshindrad mamma, med en funktionshindrad make och en son med särskilda behov och en annan son i armén. Jag KAN INTE vara utan min telefon och har inte en annan som jag kan använda ... om min telefon inte ansluter om det finns någon nödsituation kan det vara liv eller död. Om du kan erbjuda någon hjälp, skulle jag vara så tacksam !! Sprint och Samsung är värdelösa! - Marianne Sandling

Lösning: Hej Marianne. Antingen har din telefon ett mjukvaruproblem, eller så har maskinvaran röra sig från början. För att veta om du har ett mjukvaruproblem, som är relativt lättare att fixa, måste du göra alla objekt som vi föreslår för Vishal ovan. Det viktigaste av allt är att du vill göra en fabriksåterställning för att återställa alla programinställningar till lager. Eftersom ett fabriksprogramvaruläge generellt är felfritt, förväntas din telefon vara bra efter en fabriksinställning. Såvida inte problemet orsakas av en dålig app eller en programfel, bör din telefon fungera normalt igen efter en fabriksåterställning.

Om din telefon förblir problematisk efter en fabriksåterställning, se till att det inte beror på en tredje parts app genom att ladda telefonen till säkert läge. Se våra förslag ovan.

Det finns två sätt att återställa en Galaxy S7 från fabrik:

Fabriksåterställning via Inställningar

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Tryck på Fabriksdata nollställ och tryck på Återställ enhet.
 4. Om du har aktiverat skärmlåsfunktionen anger du ditt lösenord eller din PIN-kod.
 5. Tryck på Fortsätt.
 6. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Fabriksåterställning via återställningsläge:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Kom ihåg att fabriksinställning kommer att radera alla dina data inklusive foton, videor etc. Se till att säkerhetskopiera dem innan du fortsätter.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.