Hur man fixar en iPhone 8 som fortsätter att frysa [felsökningsguide]

Dagens felsökning svarar på frågan, vad du kan göra för att fixa en frysning # iPhone8-enhet. Som med andra felsökningsguider som vi har skapat tidigare har den här kortfattat och bara täcker saker som en slutanvändare kan göra. Detta täcker inte hårdvaroreparation eller diagnostik.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar en iPhone 8 som fortsätter att frysa

Merparten av fall där en iPhone (från gamla modeller till 8 och X) fryser orsakas av en app eller programvara. Detta är både goda nyheter och dåliga nyheter för dig. För de goda nyheterna, ja, du kan verkligen hoppas att problemet kan åtgärdas av användaren. Den dåliga nyheten är att du troligen behöver göra några drastiska steg för att återställa din iPhone 8 till normal.

I vissa sällsynta fall beror frysning på iPhone på hårdvarufel eller till och med fel. Fall som faller under denna kategori är vanligtvis de där enheten har drabbats av hårdvara efter en droppe eller exponering för vatten eller element. Dessa är vanligtvis hopplösa fall som slutar med kostsamma reparationer eller utbyten. Vi kan naturligtvis inte hjälpa användare av dessa fall så att de troligen kommer att kontakta Apple eller servicecenter från tredje part för att få hjälp. Fysisk skada på en iPhone efter, till exempel, en exponering för vatten, kan inte ångras genom att justera programvaran. En vattenskadad komponent kan endast fixas genom reparation eller utbyte. Om din iPhone började frysa omedelbart efter att du tappade den till en hård yta, eller efter att du simmat med den i en pool, glöm inte lösningarna i det här inlägget. Skicka bara telefonen för att spara tid.

För att fixa din iPhone 8, gå vidare och kontrollera stegen nedan.

Lösning 1: Tvinga om din iPhone 8 igen

En frysande iPhone kan vara ett symptom på en app eller programvarufel som utvecklas så det är bra om du uppdaterar systemet genom att göra en omstart. I många fall kan en omstart av en enhet åtgärda mindre fel och problem så att du gör det på din iPhone 8 kan ha en rimlig chans att faktiskt lösa problemet. Om din iPhone råkar ha slutat svara alls, eller har blivit hopplöst långsam, är det en bra idé att tvinga om starta om den, eftersom den vanliga omstarten kanske inte fungerar alls. För att göra detta, tryck helt enkelt på och släpp Volym upp- knappen. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned . Håll sedan sidoknappen intryckt tills du ser Apple-logotypen.

Lösning 2: Ladda enheten

Vissa användare kunde tillfälligt fixa frysproblem genom att ladda sin iPhone 8. Detta beror troligen på att det finns ett okänt problem med batteriet eller telefonens strömhantering. Vi har inte validerat detta påstående själv men det är värt ett försök, särskilt om du tänker skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer.

Lösning 3: Skapa en säkerhetskopia

Och när vi talar om säkerhetskopior, ja, se till att du har en eftersom det finns en rimlig chans att du kan behöva göra en fabriksåterställning eller återställa senare. Frysningsproblem kan vara intermittenta så det är alltid bra att spara de oföränderliga foton och videoklipp innan din iPhone fryser upp för gott.

Om du har en dator rekommenderar vi starkt att du skapar en iTunes-säkerhetskopia eftersom det blir lättare att återställa ditt tidigare iPhone-tillstånd genom en dator.

Lösning 4: Bestäm om en app står bakom besväret

Har du installerat en app nyligen? Det kan problemet. Även om majoriteten av iOS-apparna är anständiga eller bra, kanske vissa utgivare inte har resurser eller expertis för att göra vanliga saker. Om du märkte att din iPhone 8 började frysa efter att du installerade den produktivitetsappen, försök ta bort den från systemet för att se om det kommer att göra en skillnad. Du kan också avinstallera appar du inte behöver, eller de som du har lagt till under de senaste veckorna.

Till skillnad från Android-enheter kan iPhoner inte sättas i ett diagnosläge som kallas säkert läge så det finns inget enkelt sätt att testa vår misstank. För att detta ska lyckas måste du investera lite tid för att avinstallera och observera telefonen. Detta kommer att bli tråkigt om du har massor av installerade appar men det är det bästa du kan göra om du faktiskt torkar telefonen ren och börjar från grunden.

Lösning 5: Återställ alla inställningar

En annan bra möjlig lösning som du kan prova är att återställa alla inställningar på din iPhone. Den här kommer att återställa alla inställningar i systemet till sina standardvärden men den raderar inte dina personuppgifter. I princip kommer alla anpassningar, nätverksinställningar och andra ändringar att återställas till det de ursprungligen var. Det innebär att du måste ange dina wifi-lösenord igen, ställa in dina appar igen och göra om vad du gjorde för din enhet tidigare. Följ stegen nedan för att göra denna procedur:

  1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar> Allmänt> Återställ.
  2. Klicka på Återställ alla inställningar.
  3. Ange lösenordet om det presenteras.
  4. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta.

Lösning 6: Återställ från en gammal säkerhetskopia

Om din iPhone 8 fortfarande fryser slumpmässigt eller hela tiden vid denna tidpunkt rekommenderar vi att du fabriksinställer den och sedan återställer den från en gammal säkerhetskopia (eller startar den som en ny enhet). Detta är en drastisk lösning som involverar att rensa data så vi antar att du direkt kan göra det nu eftersom du redan har skapat en säkerhetskopia tidigt.

Om din enhet nu är klar för fabriksåterställning, följ dessa steg:

  1. Öppna Inställnings-appen.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på Återställ.
  4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
  5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
  6. Klicka på Radera iPhone.

När din enhet har återställts från fabriken kan du börja återställningsprocessen. Vid denna tidpunkt vill vi att du använder en äldre säkerhetskopia (inte den du nyligen skapade). Om du gör det kommer du att märka skillnaden. Det finns en chans att de nyare apparna som du installerar kanske är problematiska så att använda en äldre säkerhetskopia där dessa appar fortfarande inte lagts till i systemet kan faktiskt förhindra att felet som fick frysproblemet att återvända. När du har återställt din enhet kan du försöka observera den i minst 24 timmar innan du lägger till något till den.

Lösning 7: Få Apples hjälp för att åtgärda hårdvarufel

Som tidigare nämnts orsakas frysproblem oftast av programvara, men om ingenting löser problemet på din iPhone kan det finnas ett okänt maskinvarufel bakom det. Vi vet att en iPhone 8-enhet är vattentålig men detta skydd kan komprometteras ganska enkelt. Om du regelbundet utsätter enheten för vatten- eller vätskestänk, eller om du tar med dig till stranden och tar ett dopp med den, kan det skada vattnet. Även en liten mängd vätska kan allvarligt orsaka hårdvaruskada så du måste ha telefonen fixerad för att få den att fungera normalt igen.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.