Hur man fixar Galaxy S8 Plus med dålig batteritid [felsökningsguide]

Gilla det eller inte, dålig batterilivslängd är en förväntad fråga för även top-of-the-line telefoner som # GalaxyS8 och # GalaxyS8Plus. Naturligtvis är detta ett vanligt problem ända sedan den första smarttelefonen släpptes så det är ingen överraskning att många S8 Plus-användare rapporterar problemet.

I det här felsökningsavsnittet inkluderar vi tre rapporter från några medlemmar i vårt samhälle som nådde ut till oss och våra förslag på hur vi ska lösa problemet.

Här är de tre fallen:

Ända sedan mjukvaruuppdateringen min telefons batteri tappar riktigt snabbt brukade det ge mig 24 timmars batteritid som nu reduceras till mindre än 15 timmar. Min telefon är densamma som för två dagar sedan. - Ehsan

Mitt Samsung Note 4-batteri tappas så fort efter att det har laddats 100%. Telefonen blir också varm när den används. Vad kan vara ansvarigt. - Solaomisore1

Tack för att du tog min fråga. Det är väl enkelt, min hustrus galax S8 Plus-batteri tappas i en takt 5 gånger snabbare än min galax och vi försöker ta reda på varför. Båda dessa telefoner har nyligen återställts till fabriksstandarder. Men av någon anledning kommer min hustrus telefon att gå från 100% till 15% på cirka 3-4 timmar med minimal användning (inga telefonsamtal eller strömning något).

Jag kontrollerar alla hennes installerade applikationer och de skiljer sig inte från mina appar. (faktiskt har jag fler appar installerade så gör hon det - ändå fungerar min telefon hela dagen. Hur som helst, om du har insikt om vad som kan orsaka detta. Tyvärr måste jag sätta min hustru telefon i extremt låg effektläge bara för att få henne igenom dagen, och det borde inte vara en lösning ... Så ... någon insikt om vilka fabriksappar eller installerade appar som kan orsaka detta? Eller en annan aktiverad funktion som jag kanske inte vet om, som när du fabriksinställde enheten, det finns många frågor (Tillåt och förnek) som du måste svara på.

Som sagt, både telefon har alla fabriksappar installerade och dina grundläggande, Facebook-, Twitter-, Instagram-, Messenger- och ficklampa-appar har lagts till. Jag kan bara inte räkna ut vad som kan orsaka en sådan dränering på hennes telefon som inte inträffar på min. Alla insikter ... skulle uppskattas mycket. Tack. -David

Lösning: För dessa tre användare verkar det finnas en klar anledning till att deras S8 Plus-batteri har dålig livslängd. Medan en (Ehsan) har nämnt att problemet uppstod efter installation av en uppdatering kan problemet faktiskt hända med eller utan en uppdateringsinstallation. När det gäller frågan om vad som kan orsaka att en telefons batteri töms snabbare än vanligt är svaret ofta inte enkelt. Det kan finnas många olika skäl eftersom varje enhet är unik på sitt sätt. Varje användare har också sina egna användningsvanor så det är inte lätt att fastställa var den exakta orsaken till ett visst fall ligger. Det finns många faktorer att tänka på när man hanterar batteriladdning eller dålig batteritid på Galaxy S8 Plus så vi är bättre på att hantera så många av dem som möjligt. Vi kommer att tillhandahålla lösningar och lösningar nedan och vi kommer alla att märka dem som lösningsalternativ. Att fixa dålig batteritid är en hit-and-miss-strävan och ibland kan det ta en kombination av steg för att effektivt hantera det.

Lösning 1: Starta om din S8 Plus regelbundet

Bugs uppstår ibland när ett system har körts under en tid. För att minimera buggar eller programfel, måste du se till att du startar om telefonen minst en gång i veckan. Det här är en inte garanterad fix för den specifika frågan vi behandlar just nu, men det är ett bra första steg i rätt riktning. Om du inte har gjort det ännu föreslår vi att du utför en mjuk omstart istället för den vanliga omstarten för att också rensa minnet. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Lösning 2: Rensa cache-partition

Att torka av cache-partitionen syftar till att uppdatera systemcachen. Denna cache används av Android för att utföra uppgifter effektivt, särskilt när det gäller att ladda eller köra appar. Ju mer operativsystemet fungerar effektivt, desto mindre trycket på hela systemet, vilket i sin tur kan vara fördelaktigt för batteriet dag in och ut. Så här tar du bort din Galaxy S8 Plus-cache-partition:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka data / fabriksinställning."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 3: Lägre skärmens ljusstyrka

Om du inte har känt den ännu är den ljusa, otroligt färgglada skärmen på din S8 Plus det största avloppet på ditt batteri. Om du ständigt sätter på den på full ljusstyrka, förvänta dig inte att batteriet ska hålla längre varje dag. De superpackade pixlarna på den 6, 2-tums skärmen kräver mycket datorkraft från både processor och grafikchip, vilket i sin tur behöver mycket energi från batteriet. Dämpa skärmen till 60% eller till och med under 50% kan ge mycket extra juice för dagen. Detta är särskilt relevant om du använder din telefon ofta. Naturligtvis vill vi inte säga er att detta borde vara fallet härifrån. Du kan alltid återgå till 100% ljusstyrka om du vill, men om du tror att du behöver sträcka användningen av din S8 Plus ytterligare några timmar på en dag kan det här lösningen vara precis det du behöver.

Försök att sänka skärmens ljusstyrka till lägsta bekväma inställning varje dag så ser du resultatet. På lång sikt kommer detta också att bidra till att förlänga batteriets livslängd eftersom det också minskar mängden laddningscykler på batteriet varje dag.

Lösning 4: Kontrollera batteribruk och adressera eventuella app-problem

Bortsett från att skärmen är en av de största bidragsgivarna till snabbt batteriladdningsfråga kan appar också vara en skyldig. Många appar har idag en onlinekomponent, vilket innebär att de kan anställa tjänster som ständigt körs i bakgrunden för att få uppdateringar och data även om du inte använder dem aktivt. Till exempel behöver Facebook-appen regelbundet uppdateringar för sina nyhetsflöden så att den hela tiden körs så att den kan kommunicera med fjärrservrar och ladda ner nytt innehåll. Samma allmänna design har blivit trenden för även de enklaste apparna, desto fler appar du installerar, desto högre är möjligheten att det finns flera av dem som ständigt hopper resurser även när du sover. För att kontrollera vad dessa appar är kan du gå under Inställningar> Enhetsunderhåll> Batteri> Batteribruk. Under skärmen Batteribruk ska du kunna se en lista över appar som förbrukar mycket batteri under en viss period. Därifrån kan du bestämma vilka appar som ska avinstalleras eller ändras beteende så att de inte längre får uppdateringar i realtid, om det finns ett alternativ för dig att göra det. Så till exempel, istället för att låta din e-postapp ständigt kommunicera med e-postservrar för nya meddelanden, kan du ställa in den så att den bara laddar ner nya e-postmeddelanden när du manuellt ber om den. Andra appar kanske inte har möjlighet att låta användare hindra dem från att kommunicera med fjärrservrar hela tiden, så det bästa är att antingen inaktivera dem eller ta bort dem helt från systemet. Om du har appar i listan som du inte känner igen eller kommer ihåg att du installerar kan de vara komponenter i en skadlig attack, vilket är en annan anledning till att problem med batteriladdning ofta uppstår.

Använd i allmänhet batterilistan för att veta vad du ska göra härnäst. Varje användare har sina egna behov så försök bara vara smart med din appanvändning och förhoppningsvis kommer det att hjälpa.

Lösning 5: Avinstallera appar

Som nämnts är appar en av de främsta orsakerna till att batteriladdningsproblem uppstår. Många Android-användare installerar appar på impuls och glömmer dem dagar senare. Med sin interna lagring på 128 GB kan det betyda många appar som bara går på tomgång samtidigt som man reser sig hela tiden. De flesta spel nuförtiden är som sociala medie-appar efter design och de kan tappa batteriet verkligen dåligt om det lämnas installerat under en lång tid.

Ingen app är perfekt så någonstans längs linjen kan en av dem störa Android eller orsaka kodningsrelaterade buggar som kan bromsa systemet. Ju mer ineffektiv Android blir, desto mer tömning till batteriet. Denna situation kan lätt bli värre om du har flera installerade appar som orsakar problem. Tveka inte att avinstallera de som du inte behöver alls för att minimera risken för att appar orsakar batteriladdningsfrågan du upplever. Börja med de appar som hela tiden uppdaterar innehållet som appar för sociala medier eller shoppingappar. Facebook är en av de främsta orsakerna till problem med batteriladdning på alla mobilplattformar, men andra sociala medieappar där ute kan vara lika problematiska. Bestäm vilka appar som ska lämnas efter deras användning och bli av med de du bara ibland använder. Eller så kan du hitta bättre ersättare som kanske inte är lika problematiska. Läs apprecensioner och vet vad andra säger om appen. I allmänhet, håll dig borta från appar som kräver nästan konstant internetuppkoppling för att fungera.

Lösning 6: Stäng av AOD

Medan Always On Display har sin användning rekommenderar vi inte att du använder den av liknande skäl som lösning 3. AOD kan tömma batteriet betydligt med en jämn hastighet eftersom skärmen alltid är på. För att stänga av den kan du gå under Inställningar> Display> Alltid på skärm.

Lösning 7: Stäng av automatiska överföringar för appar eller säkerhetskopior

Det kan vara praktiskt att lämna din S8 Plus för att ladda upp foton, videor, säkerhetskopior etc., men det kan också vara orsaken till att din telefon kan tappa kraft snabbt. Vi kan inte vara specifika vad du behöver göra här eftersom varje användare har sitt eget sätt att ställa in sina appar. Försök gå igenom dina appar och granska var och en av deras inställningar för att veta om någon av dem är inställd på att automatiskt ladda upp något.

Om du använder Samsung Cloud-tjänster kan du försöka konfigurera dem så att dess komponenter inte laddar upp filer automatiskt. Om du har tusentals foton i din Galleri-app och du ställer in Galleri under Samsung Cloud till PÅ kan uppladdningen ta lång tid att slutföra, vilket resulterar i batteriladdning. Samma scenario kan uppstå med andra molntjänster eller appar.

Lösning 8: Kontrollera om falska appar

Dåliga eller skadliga appar kan leda till alla möjliga problem. Appar av den här typen brukar också använda en hel del resurser när de körs i bakgrunden, så igen, våra råd ovan gäller också här. Återigen, ta en djup titt på de appar du har och skärm var och en av dem ordentligt. En bra tumregel för dig här är att avinstallera appar som du inte känner igen. Vissa appar är ursprungligen legitima men efter en tid kan de bli skadliga och låta skadlig programvara invadera din telefon. Eftersom det finns en ständig katt- och musstrid mellan säkerhetsprogramvara och skadliga utvecklare kommer installationen av en antivirusapp inte alltid att fånga dåliga appar hela tiden. Om du vill ta telefonsäkerhet på allvar bör du börja med att se till att du bara installerar appar från ansedda utvecklare. Tänk på att det inte finns något sådant som gratisappar. Att skapa en app är kostsamt och utvecklare tar vanligtvis tillbaka utgifterna de har spenderat på sina produkter genom att använda skadlig taktik. Vissa kan stjäla dina personuppgifter och sälja dem till andra parter medan andra är där för att utföra specifika uppgifter, som att tvinga din telefon att bryta virtuell valuta utan användarens kunskap. I nästan alla fall håller dessa obehöriga eller skadliga aktiviteter din telefon upptagen hela tiden. Infekterade enheter släpar vanligtvis avsevärt och tömmer batteriet snabbare än väntat.

Lösning 9: Se till att appar och Android är uppdaterade

Vissa buggar kan bara åtgärdas genom att installera en fix som kommer i form av korrigeringar. Detta gäller för både Android-operativsystem och appar, så se till att allt uppdateras hela tiden.

Lösning 10: Använd energisparläge

Detta är inte en lösning utan en lösning. Energisparläge är en användbar funktion som du kan använda om du behöver sträcka användningstiden från tid till annan. PSM förvandlar i princip din telefon till sin dumma version genom att bara tillåta grundläggande funktioner och bromsa enheten. Bra för dagar när nästa laddningssession är timmar bort.

Lösning 11: Fabriksåterställning

Vi rekommenderar endast återställning av fabriken om du redan har uttömt alla möjliga mjukvarulösningar och lösningar. Den behandlar främst mjukvarusidan i ett batteriladdningsfråga. I de flesta fall är en återställning till stor hjälp när du löser denna typ av problem så tveka inte att göra det om ingenting fungerar hittills. Så här gör du:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 12: Få professionell hjälp

Om batteriladdningen fortfarande inträffar även efter fabriksinställning måste det finnas ett hårdvaruproblem bakom. Se till att du kontaktar Samsung så att de kan hjälpa dig med det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.