Skillnaden mellan Wii och Wii U

Så du är ett stort fan av Nintendo-produkter och du vill se vad några av företagets äldre konsoler handlar om. Nintendo lanserade Switch som deras moderna konsol, ett sätt att spela dina favorit Nintendo-spel inte bara när du är på språng, utan också i en bärbar applikation. Switch kan ses som Nintendos “flaggskepp” -konsol, med många av deras äldre konsoler som tar en baksäte på grund av detta. Som sagt, pengar folk är inte ens bekanta med Wii och Wii U, bortsett från att veta att de är spelkonsoler. Vad är den stora skillnaden mellan Wii och Wii U? Är de fortfarande värda att spela idag? Det är frågor som du måste bestämma själv, men om du följer med nedan, tar vi dig igenom alla stora skillnader mellan Wii och Wii U-system. Låt oss dyka rätt in, ska vi?

ProduktvarumärkenamnPris

NintendoNintendo Wii-konsolKolla pris på Amazon

NintendoNintendo Wii U-konsolKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Wii

Wii är den första konsolen som vi tittar på, och den här är i princip du är en vanlig spelkonsol. Den stora skillnaden mellan den här och andra konsoler är faktiskt i design. Konsolen sitter i en vertikal position istället för det horisontella standardblocket som de flesta tillverkare tenderar att skicka ut sina konsoler som.

Wii liknar faktiskt en vanlig konsol, använder faktiskt spelskivor istället för, säg, små kort som kan infogas. Som sagt, många av dina spel på Wii och Wii U är utbytbara, så att du kan byta mellan de två konsolerna, om du så önskar.

En av de snygga sakerna med Wii är att de kom med rörelse- eller gestkontrollanter. Istället för din normala, traditionella styrenhet, hade Wii en gest eller rörelsessystem för att spela spel med vad Nintendo kallade "nunchuk" -kontrollern.

Som med de flesta Nintendo-konsoler på marknaden just nu hade Wii en begränsad mängd spel som du kunde spela. Du fick alla spelen som Nintendo gjorde för att spela på Wii, men många mainstream-spel var ganska begränsade, eftersom de främst var gjorda för mer populära system som Xbox och PlayStation.

Wii U

Wii U skiljer sig huvudsakligen från Wii. Många av de spel som levereras med Wii eller som gjordes fiende Wii kan spelas på Wii U; leveransmetoden är dock något annorlunda. Det beror på att Wii U är en konsol- och kontrollhybrid. Skjut in en skiva i Wii U, så kan du spela med den strömmande video till din TV, men Wii U kan också strömma video till skärmen på Wii U GamePad.

Wii U har också lite annorlunda design än Wii. Det är faktiskt i huvudsak en låda som du bara placerar på ditt underhållningscenter eller ytan du valt. Det finns inte en hel del som gick in i designen, men det är mycket lägre än Wii. Det har också någon väsentligt bättre hårdvara inuti den.

Det är värt att notera att GamePad som levereras med Wii U inte är en fristående enhet. Om du försöker separera den från Wii U fungerar inte GamePad. Det betyder att du, till skillnad från en Nintendo 2DS eller Nintendo 3DS, inte kunde ta GamePad med dig, säg, i bilen för spel på språng. Wii U och dess GamePad måste hålla sig ihopkopplade för att fungera.

Köp det nu: Amazon

Dom

Som ni ser finns det inte en hel del enorma skillnader mellan Wii och Wii U. Wii U var i huvudsak ett sätt att erbjuda en uppgraderad version av Wii som skulle kunna föra Nintendo in i den moderna eran tillsammans med Xbox One och PlayStation 4. Tyvärr var försäljningen - på typiskt Nintendo-sätt - aldrig bra som de hoppades. Därför, Nintendo Switch lanserades bara ett par år senare som Nintendos ”nya” moderna konsol.

Skillnaderna mellan Wii och Wii U är inget större; Men om du planerar att plocka upp en konsol är Wii U definitivt vägen att gå. Det kostar ungefär samma pris, och den något förbättrade hårdvaran kommer att göra spel smidigare, hålla dem ser bättre ut och göra saker mer lyhörd.

ProduktvarumärkenamnPris

NintendoNintendo Wii-konsolKolla pris på Amazon

NintendoNintendo Wii U-konsolKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.