5 bästa telefoner som kör Android Nougat 7.1 OS

Google meddelade Android Nougat sent i fjol med de två Pixel-telefonerna. Sedan dess har vi sett operativsystemet på en handfull nya smartphones, inklusive flaggskepp från Samsung, OnePlus och Sony. Förvånansvärt är dagarna för Android 7.0 numrerade eftersom Google har skickat ut Android 7.1 för sina flaggskepp och gjort källkoden tillgänglig för andra tillverkare också. Med detta i åtanke är de flesta mobiltelefoner som medföljde Android 7.0 nu på väg att få Android 7.1-uppdateringen. Vissa enheter hoppar direkt från Android 6.0, vilket är bra nyheter för kunderna också.

Google Pixel 2 vs Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixel259, 99

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris

Android 7.1 ger en mängd förändringar i tabellen, med de flesta av dem utformade för att förbättra användarupplevelsen. Låt oss titta på några av de nya smartphones som kommer med Android 7.1 ombord.

5 bästa telefoner som kör Android Nougat 7.1 OS

Samsung Galaxy S8

Detta kommer alltid att ligga högt upp på listan eftersom det är ett av de hetaste flaggskeppen som finns tillgängliga inom mobilbranschen. Smarttelefonen blev tillgänglig för bara ett par veckor sedan på de flesta marknader och har redan imponerat massorna. Enheten levereras med Android 7.0 ur lådan, men rapporter har nämnt att företaget kommer att skicka ut en uppdatering till Android 7.1 strax efter lanseringen, så det borde inte ta lång tid innan telefonen får uppdateringen. Förutom operativsystemet, packar Galaxy S8 också ett mycket imponerande hårdvaruspecifikationsark ombord, med "Infinity Display", Bixby röstassistent och mycket mer.

Tack vare det anpassade användargränssnittet som designats av Samsung kan användarna få ut det bästa av Nougat tillsammans med en blandning av funktioner som blandas av den koreanska tillverkaren. Galaxy S8 är lätt den bästa smarttelefonen du kan få just nu och av goda skäl. Om du funderar på att köpa ett high-end flaggskepp med Android Nougat ombord kommer Galaxy S8 definitivt högt upp på din lista.

Sony Xperia XZ Premium

Sonys avancerade flaggskepp från Nougat kommer officiellt att köpas den 1 juni på utvalda marknader, så det finns fortfarande en månad kvar för att få tag på enheten. Som namnet antyder är detta efterträdaren till Xperia Z5 Premium från 2015. Den packar en 5, 46-tums 4K-skärm ombord, vilket gör att användare kan uppleva den bästa mobila skärmen som finns på en smartphone idag. Detta tillsammans med sviten med Android 7.1-specifika funktioner ger en grundligt upplevelse för användarna.

Företaget har inte heller kompromitterat med avseende på prestanda eftersom det packar den nötkött Snapdragon 835 SoC under huven, som för närvarande är den bästa mobila chipset som finns på marknaden. Med exakt en månad kvar för att lansera flaggskeppet kan vi förstå om du är särskilt nyfiken på att pröva detta erbjudande. Startmarknaderna kan dock vara begränsade när Sony meddelar större tillgänglighet under de kommande veckorna. Men kunder bör alltid kunna få en av dessa från en tredje part-återförsäljare i USA. Om du vill uppleva godheten med 4K-skärm med Android 7.1 är det här handenheten att få, förutsatt att du inte har något emot att vänta lite.

Google Pixel

Den första smarttelefonen som levererades med Android 7.0 (tillsammans med LG V20), Pixel är smarttelefonen som startade allt för Google. Pixel var en massiv övergång från Nexus-uppställningen och var alltid ett spel för företaget. Men det lönade sig ganska bra för företaget eftersom Pixel är rankad som en av de bästa Android-smartphones på marknaden idag, även mitt i juggernauts från Kina. Handenheten introducerades med Android 7.0 och var den första telefonen som fick Android 7.1 OTA-uppdateringen. Så om du letar efter ett high-end flaggskepp med Android 7.1 ur lådan är Pixel ganska mycket den telefon du behöver köpa. Den här telefonen rekommenderas också om du föredrar lager Android jämfört med OEM-skinnade versioner.

Pixel finns i två former, och den här modellen är den minsta med en 5-tums Full HD AMOLED-skärm åtföljd av en banbrytande bakkamera på 12, 3 megapixel. I CPU-avdelningen kommer enheten med Snapdragon 821 fyrkärniga SoC som också driver ett handfull andra flaggskepp i år. Även om dess batteri är en ond 2.770 mAh, har Google infört några praktiska batterioptimeringsfunktioner med Nougat, så det är knappt ett problem för kunderna.

OnePlus 3T

Ankomsten av denna enhet förargade många kunder, särskilt de som hade köpt OnePlus 3 direkt efter lanseringen. Detta beror på att företaget lanserade OnePlus 3T bara några månader efter det att OnePlus 3 tillkännagavs för globala marknader. Företaget hade dock sina egna skäl att göra detta eftersom det ville uppgradera enhetens CPU. Handenheten kommer också med en handfull andra skillnader, främst när det gäller batterikapacitet såväl som den framåtvända kameran, som har stöttats till 16 megapixlar från 8 megapixlar.

Överraskande, båda telefonerna lanserades med Android 6.0.1 Marshmallow som standard, så det verkar som att OnePlus inte exakt var uppmärksam. Vi måste emellertid vara medvetna om det faktum att OnePlus 3 och 3T driver företagets proprietära Oxygen OS, vilket kräver mycket finjustering och testning innan de skickas ut till massorna. Med detta i åtanke förväntar OnePlus sina kunder att hålla tålamod när det gäller uppdateringen. Med tanke på att en uppdatering är i horisonten känner vi att OnePlus 3T är ett bra köp om du inte vill kompromissa med hårdvara. Det hjälper också att smarttelefonen är betydligt billigare jämfört med de flesta smartphones på denna lista.

Xiaomi Mi 6

En av de mest populära smarttelefontillverkarna i Asien, Xiaomi har byggt upp ett namn för sig själv som ”Apple of China”. Namnet härstammar emellertid av det faktum att det efterliknar Apple-produkter till dess detalj. Trenden har emellertid förändrats nu eftersom företag strävar efter att stå fram från mängden och förnya sig. Förra årets Mi 5 var en stor hit bland fansen, och företagets nyligen lanserade Mi 6 är inte annorlunda eftersom det kommer med ett ganska spännande hårdvaruspecifikationsblad ombord. Komplettera hårdvaran är Android 7.1 Nougat med företagets eget anpassade användargränssnitt, känt som MIUI. Detta ger en verkligt spännande upplevelse för kunderna, även om användare ännu inte har tagit hand om Mi 6 i många regioner.

Tyvärr förblir smarttelefonen en asiatisk exklusiv för tillfället, så du kommer antagligen inte att kunna få den officiellt i USA. Liksom Sony-handenheten som vi nämnde ovan, borde du kunna importera en tack vare en tredjepartshandlare. När det gäller maskinvarufunktionerna kommer Mi 6 med en 5, 15-tums 1080p-skärm, åtföljd av Snapdragon 835 octa-core SoC. Det finns 6 GB RAM ombord, vilket har blivit normen i branschen idag. Avrundningen av specifikationsarket är den 12-megapixel dubbla linsen kamera på baksidan och ett 3 350 mAh batteri. Med tanke på att Xiaomi-telefoner vanligtvis inte kostar så mycket, kan det vara det bästa alternativet för att få ett riktigt high-end Android 7.1-flaggskepp. Telefonen har också en USB Type-C-port längst ner, vilket är den nuvarande industristandarden när det gäller anslutningsmöjligheter.

Google Pixel 2 vs Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixel259, 99

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris