Hur du fixar LG K10 Black Screen of Death Issue

#LG # K10 är en mellanstor Android-smarttelefonmodell som släpptes i juni 2020. Den har en solid byggkvalitet gjord av en plastkropp och en 5, 3-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 720 x 1280 pixlar. Den har en 13MP bakkamera och en 8MP främre kamera. Under huven hittar du Mediatek MT6750 octa core processor som är parad med 3 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med LG K10 Black Screen of Death-problemet.

Om du äger en LG K10 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar LG K10 Black Screen of Death Issue

När en telefon lider av Black Screen of Death-frågan kan ingenting ses på skärmen. Telefonen kanske fortfarande är på och får aviseringar men ingenting är skärmen bara svart eller så kan den vara helt av och inte svara alls. Det här problemet kan vanligtvis hända direkt efter att telefonen har tappats, nedsänkt i vatten, eller det kan också bero på ett programfel. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du behöver göra för att åtgärda problemet.

Ladda telefonen

Vad du behöver göra i det här fallet är att eliminera risken för att problemet orsakas av ett tömt batteri. Följ stegen nedan för att ladda telefonen.

 • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och se till att smuts eller skräp som sitter fast i den tas bort.
 • Ladda telefonen helt med dess väggladdare.
 • Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port om laddning med väggladdaren inte fungerar.

När telefonen har tillräckligt med laddning bör du försöka slå på enheten och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en mjuk återställning

Det finns en möjlighet att de tillfälliga data som lagras i telefonen har skadats och orsakar problemet. För att fixa detta måste du uppdatera telefonprogramvaran som kan göras med en mjuk återställning. Du måste bara trycka och hålla ned strömbrytaren och Volym ned tills enheten slås av, cirka 8 sekunder och sedan släppa. När detta är gjort ska du kontrollera om problemet med LG K10 Black Screen of Death fortfarande uppstår.

Starta telefonen i säkert läge

Ibland orsakar en app du laddat ner från Google Play Store detta problem. Detta händer vanligtvis när appen har några buggar eller är oförenlig med telefonprogramvaruversionen. För att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren.
 • I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 • När du uppmanas att starta om i felsäkert läge trycker du på TURN ON.
 • När din enhet har startat om visar den Safe mode längst ner på skärmen.

Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du installerade. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

För att ta reda på vilken app som orsakar det här problemet måste du göra en test- och felmetod. Starta telefonen normalt och avinstallera sedan en app. När detta är gjort ska du kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Upprepa detta steg tills problemet inte längre uppstår. Den sista appen som du avinstallerade är troligen den skyldige.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Ibland kan cachardata som lagras i den dedikerade partitionen på telefonen bli skadade. När detta händer kommer detta vanligtvis att orsaka vissa problem i telefonen. För att eliminera möjligheten att det är detta som orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Tryck och håll ner strömbrytaren och volymknappen. Släpp båda knapparna när skärmen Systemåterställning visas.
 • Använd volymknapparna för att navigera till Torka cache och tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 • Starta om enheten.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Om stegen ovan misslyckas med att fixa problemet med LG K10 Black Screen of Death är ditt sista alternativ att göra en fabriksåterställning från återställningsläget. Observera att den här processen kommer att ta bort dina telefondata så se till att du redan har en säkerhetskopia av innehållet på enheten innan du fortsätter med detta steg.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 • När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 • När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

När återställningen är klar kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om den gör det orsakas detta troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.