12 bästa ritstablett med skärm 2020

Om du är en designer eller illustratör eller om du helt enkelt gillar att rita, kan inte användningen av en fullblåst ritstablett minskas. Det är emellertid viktigt att skilja mellan vanliga rittavlor och de som har en dedikerad display och pekskärm. Som du kanske redan är medveten om är det inte särskilt lätt att hitta en av dessa online.

ProduktvarumärkenamnPris

HUIONHuion KAMVAS GT-191 Ritplatta med HD-skärmKolla pris på Amazon

HUIONHUION KAMVAS Pro 13 ritstablettKolla pris på Amazon

XP-PENXP-PEN Artist12 11, 6 tums FHD-ritningsskärm Pen Display Grafisk monitorKolla pris på Amazon

ParbloParblo Mast10Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S3Kolla pris på Amazon

WacomWacom Cintiq 16 Ritplatta med skärmKolla pris på Amazon

VEIKKVEIKK VK1560 15, 6 tum ritstablett med skärmKolla pris på Amazon

XP-PENXP-PEN Artist16 Pro 15, 6 tums IPS-ritningsmonitor Penna Display RitplattaKolla pris på Amazon

Simbans[3 bonusobjekt] Simbans PicassoTabKolla pris på Amazon

HUIONHuion Kamvas Pro 16 Dra MonitorKolla pris på Amazon

GAOMONGAOMON PD1560Kolla pris på Amazon

VEIKKRitmonitor VEIKKKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Därför har vi beslutat att sammanställa en lista över några av de bästa rittavlorna som finns med skärmar. De flesta av dessa tabletter kompletteras med tillägg av en pennan, medan vissa erbjuder ett annat alternativ. Faktorer som beröringskänslighet och skärmens storlek spelar också en stor roll i beslutsfattandet.

Är du inte säker på vad de bästa rittavlorna är? Här är några av våra favoriter som du kan använda som hobby eller professionell.

HUION KAMVAS Pro 13

Även om bilderna tyder på att det här är en liten rittavla, är den relativt större jämfört med resten. Den packar en massiv 13-tums skärm med en upplösning på 1920 x 1080, så att du kan förvänta dig att färger och kontrast kommer att visas levande.

Denna ritplatta använder företagets PW507-penn som kan köras utan batteri. Den levereras med 8192 nivåer av tryckkänslighet, vilket ger dig mer kontroll över varje borstslag. Det kan också lutas i flera vinklar, vilket ger dig friheten att lägga till mer detaljer till dina konstverk.

Tabletten har en pekfält och fyra anpassningsbara tangenter som ger dig snabb åtkomst till surfplattans funktioner. Nu med tanke på storleken på denna bildskärm kan den bara användas som ett tillägg till din dator. Även om det är relativt litet och lätt att ta med sig, är det inte särskilt användbart utan datorn.

Den goda nyheten här är att bildskärmen levereras med en USB C-port, vilket gör den kompatibel med ett brett utbud av befintliga adaptrar för din dator.

För en bildskärm av denna storlek är det ganska förbryllande att företaget har lyckats hålla vikten ner till 910 gram. Det är viktigt att notera att glaset som täcker skärmen är anti-bländning, så det bör inte ha några problem med andra ljuskällor i rummet.

Den här ritstablet fungerar med enheter som kör Windows 7 eller senare och macOS 10.12 eller senare, vilket i sin tur gör det kompatibelt med ett brett utbud av PC- och Mac-programvaror för bildredigering.

Parblo Mast10

Detta är en något mindre ritatablett, men fortfarande anständigt på cirka 1080 tum 800 tum. Företaget hävdar dock att skärmen erbjuder en upplösning på 5080 LPI med en 178-graders visuell vinkel, vilket kan vara praktiskt medan du detaljerar dina konstverk. Den levereras med en HDMI-port, vilket gör det lättare att installera den med din dator och göra ändringar i realtid. Detta gör det också kompatibelt med programvara som Adobe Photoshop, Adobe Fireworks, Photoshop CC, och så vidare.

Även om företaget hävdar att det är en batterifri pennan, måste du fortfarande slå på den via ett USB-gränssnitt. Lyckligtvis erbjuder företaget alla kablar du behöver för att starta upp utrustningen. Du får också en penna-lådan och 8 extra tips.

Företaget erbjuder också en Mini DisplayPort till HDMI-adapter som kan vara praktiskt för Mac-användare. Det imponerande med den här produkten är det faktum att företaget också erbjuder en tvåfingerhandske som hjälper dig att greppa fingret på skärmen utan att skada konstverket. Detta kan vara till stor hjälp när du ritar på en pekskärmsyta.

Även om den här 10, 1-tums surfplattan inte är helt trådlös är allt du behöver en bärbar dator för att slå på den. Detta gör det också extremt bärbart. Som normen med ritstablet kommer Mast10 med ett gäng “expressnycklar” med sex av dem som sitter bredvid skärmen. För att avsluta, kommer Mast10 också med en bärväska som hjälper dig att bära den på din person med minimal ansträngning.

Wacom Cintiq 16

Inte många människor skulle vara medvetna om Wacom, men det är en av de populära tillverkarna av pekskärms digitaliserare och även ritningstabletter som det visar sig. Cintiq 16 är en massiv rittavla, vilket kan skada dess bärbarhet något.

Men denna 15, 6-tums 1920 x 1080 med upp till 16, 7 miljoner färger kommer säkert att imponera på många användare där ute. Pekskärmens yta är skyddad av repa och anti-bländglas. Företaget hävdar att parallaxen och den precision som erbjuds av Cintiq 16 förblir sina starka poäng.

Denna surfplatta använder företagets Pro Pen 2-pennan och erbjuder 8192 nivåer av tryckkänslighet, vilket kan vara en avgörande faktor på en stor skärm som denna. En av de viktigaste punkterna är dock det faktum att denna pennan laddar sig medan du skapar, så det finns inget krav på att ansluta den till en annan port på din bärbara dator.

Wacom är också vänlig att erbjuda en 3-i-1 HDMI-kabel tillsammans med produkten, så att du kan ansluta din bildskärm till Cintiq 16. På designfronten kommer Cintiq 16 med vikbara ben, vilket kan vara bekvämt om du har ett större bord att lägga på.

VEIKK VK1560

Detta är förmodligen en av de bättre designade ritningstabletter där ute, och jag personligen gillar det faktum att det finns en silo för pennan på surfplattan, vilket i huvudsak gör det till en del av enheten. VK1560 använder en 15, 6-tums 1920 x 1080-skärm som erbjuder rika färger och kontrast. Pennan som används här är också ganska kapabel och erbjuder två knappar som erbjuder högerklick och radergummifunktioner medan du ritar.

Det bästa är att den här pennan inte kräver laddning och bara fortsätter att köras. VEIKK erbjuder också en urtavla bland de 7 funktionsknapparna, som i princip fungerar som ett datormushjul. Dessa knappar är flexibla, så de kan tilldelas en specifik konstrelaterad funktion.

Tack vare lutningsstativet ombord kan denna rittavla luta mellan 15 och 85 grader, vilket ger dig betraktningsvinklar som mycket få enheter erbjuder. Det stöder både höger- och vänsterhandade artister, så det bör inte vara oroat om du tillhör minoriteten.

Det fungerar med både Windows och Mac-system och stöder flera programvara som Photoshop, Clip Studio etc. Tabletten kommer att få drivrutinuppdateringar permanent gratis. Du får också 1 års garanti med den här produkten, så att kunder kan köpa med förtroende.

XP-PEN Artist16 Pro

Detta är en av de större rittavlorna som den vi pratade om ovan. Den levereras med en 15, 6-tums 1920 x 1080-skärm, och tack vare det inbyggda stödet fungerar Artist16 Pro också med 4K-skärmar. Liksom andra rittavlor i denna storlek, erbjuder Artist16 Pro 8192 nivåer av tryckkänslighet, så att du kan göra även den minsta detalj i dina konstverk sticker ut.

Detta erbjuder också en dedikerad pennahållare, vilket säkerställer att nacken hålls säker mot repor eller skrapning av misstag. Företaget nämner att skärmen också är täckt med ett skyddande skydd, vilket skyddar mot repor och bländning.

Medan pennan är ganska praktisk, kräver den en USB-anslutning för att fungera. Dessutom är det också viktigt att komma ihåg att detta behöver en HDMI-anslutning för att upprätta en anslutning till en dator. Med tanke på storleken kanske detta inte passar perfekt att bära med sig. Displayen åtföljs av åtta anpassningsbara nycklar som gör att du snabbt kommer åt funktioner i programvaran.

Tack vare den känsliga skärmen kan du välja att måla, skissa eller till och med göra doodles beroende på vilken programvara du använder. Det finns också ett stativ på den här skärmen, så att du kan vila den på en plan yta eller lyfta den något. Företaget hävdar att det också är kompatibelt med ett 75 x 75 mm VESA-fäste. Den här ritplattan är kompatibel med Windows och macOS-maskiner.

Samsung Galaxy Tab S5e

Galaxy Tab S5e är den enda surfplattan på vår enhet som kommer från en stor tillverkare, särskilt med tanke på konkurrensen i branschen. Även om Samsung lanserar en efterträdare snart redan, är Galaxy Tab S5e fortfarande en av de bästa Android-surfplattorna att dra på.

Detta är tack vare den medföljande S Pen-pennan och alla mjukvaruanpassningar som den ger. När det gäller visning får du en skarp 10, 5-tums Super AMOLED-skärm. Enbart denna faktor gör det till ett direktköp för många med tanke på Samsungs Super AMOLED-skärmpaneler.

Förvånansvärt är Galaxy Tab S5e en av de få AMOLED-tabletter som säljs på marknaden idag. Det finns gott om lagringsutrymme inuti, och med den skarpa och tydliga skärmen har du inga problem att se alla de små komplikationerna och detaljerna i dina ritningar.

Tack vare det enorma batteriet ombord kan denna surfplatta användas nästan hela dagen och har fortfarande lite juice kvar. Samsung erbjuder också en snabbladdare med surfplattan för att driva upp Galaxy Tab S5e snabbare.

Simbans PicassoTab

Detta är ganska lik Galaxy Tab S3 eftersom det också är en Android-surfplatta och inte specifikt en surfplatta avsedd för ritning. Företaget erbjuder emellertid också en pennan, så att redigera foton eller skapa nya konstverk är en av PicassoTabs viktigaste höjdpunkt. Tabletten har en 10-tums 1280 x 800-skärm, åtföljd av en penna eller pennan som kan hjälpa dig att dra på pekskärmen.

Tabletten kör en fyrkärnig CPU under, så du kan förvänta dig att prestandan är ganska snabb. Företaget tillhandahåller också Autodesk Sketchbook-appen som standard med den här enheten, vilket hjälper dig att komma igång med ditt eget konstverk.

Simbans är också tillräckligt vänlig för att kunna erbjuda ett tablettfodral tillsammans med detta erbjudande, vilket avskaffar användarnas behov av att jaga efter nya. Det finns ett skärmskydd som används som standard för att skydda surfplattan från repor och skador. Det kan också användas som ett utmärkt mediehub tack vare mikro HDMI-porten.

Detta gör att du kan ansluta surfplattan och använda den i realtid på en större skärm eller en TV. PicassoTab kommer också med en USB C-port och ett microSD-kortplats för lagringsutbyggnad (32 GB standard).

Funktioner som GPS gör att du kan begränsa din geolokalisering, även om det kan kräva en internetanslutning. Denna surfplatta har ingen mobilanslutning, så Wi-Fi är det enda sättet att komma online. Med tillgång till Google Play Store är PicassoTab kompatibel med ett brett utbud av appar och spel. Den kör Android 8.1 som standard, vilket gör den till en av de bästa surfplattorna som går runt idag, särskilt om du är ute efter en anständig ritstablett.

Huion Kamvas Pro 16

Den andra Huion-rittavlan på denna lista, Kamvas Pro 16 kommer med en enorm 15, 6-tums IPS-skärm med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Den är utrustad med ett skyddande skydd mot bländning, vilket också hjälper till att hålla skärmen fri från repor. Skärmen erbjuder 8192 nivåer av penntryck, så att du kan luta och göra mindre justeringar av din ritning efter behov.

Pennan går utan batteri vilket betyder att den kan köras så länge du håller skärmen på. Det finns två funktionella knappar på pennan som fungerar som radergummi respektive högerklickknapp. Företaget erbjuder en pennahållare samt flera ersättningstips med Kamvas Pro 16.

Liksom den andra Huion-rittavlan som vi talade om ovan, kommer den här också med en pekfält samt 6 expressknappar som kan anpassas av användaren. Det finns några viktiga saker att komma ihåg om du tidigare har installerat drivrutiner för en annan ritstablett på din dator. Se till att du går över till Huions webbplats för mer information om drivrutiner du behöver.

Detta är inte en bärbar skärm av något mått, men trots detta har företaget lyckats hålla tjockleken ner till bara 11, 5 mm. Kamvas Pro 16 fungerar med nästan alla populära fotoredigeringsprogram som du kan tänka på, inklusive Photoshop, SAI, Illustrator, Clip Studio, Gimp och flera andra.

GAOMON PD1560

PD1560 erbjuder en 15, 6-tums skärm med en upplösning på 1920 x 1080 med ett bildförhållande på 16: 9. Det finns totalt 5 menyknappar och 10 genvägstangenter på denna ritplatta, vilket ger dig omfattande kontroll över din fotoredigering. Den levereras med en uppladdningsbar penna, som stöder 8192 nivåer av känslighet.

Det kan ta upp till 2 till 2, 5 timmar att ladda helt. Företaget erbjuder en pennahållare med några ersättningsnabbar för pennan. Som vi har sett med de flesta rittavlor i denna storlek är det vanligt att erbjuda ett stativ på baksidan som gör att du kan vrida och vrida skärmen i vilken vinkel du önskar.

PD1560 stöder macOS 10.11 och högre, medan Windows-användare måste se till att de kör Windows 7 eller högre för att använda detta med din dator. När det gäller anslutningsportar kommer PD1560 med en 3-i-1 HDMI-kabel såväl som en USB-kabel för att ansluta rittabletten till din PC eller Mac. För bärbara datorer utan HDMI-port rekommenderar företaget att du får en adapter.

Den här programvaran är kompatibel med programvara som SketchBook Pro, MediBang Paint Pro och en massa andra, så det finns inget brist på verktyg för att redigera dina foton eller konstverk. Kunder på denna ritplatta har rätt till ett års tillverkargaranti.

VEIKK Dra Monitor

Detta är ännu en praktisk teckentablett av VEIKK med en 15, 6-tums skärmpanel och en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Tabletten har 7 expressknappar och 1 snabbuppringning / hjul som hjälper dig att göra mindre justeringar av dina konstverk. Den högra sidan av skärmen har ett dedikerat pennfack.

På tal om pennan eller pennan fungerar den helt utan batteri, så att du kan fortsätta skissa utan att behöva ladda ofta. Det erbjuder 8192 nivåer av tryckkänslighet, så det är helt i nivå med andra erbjudanden vi har pratat om. Det stabilt utformade stativet säkerställer att ritplattan förblir på plats, även om den hålls på en skakig yta. Det är emellertid vettigt att placera detta på en stor plan yta för att undvika misstag med din konst.

Stativet låter dig också luta tabletten mot eller bort från dig, vilket är praktiskt när du måste arbeta med hela skärmens fastigheter. Du får också en tvåfingerhandske för att rita eller doodla lugnt, medan företaget erbjuder en HDMI-kabel, en USB-kabel och en visningsport till HDMI-kabel som kan vara praktiskt för Mac-användare.

XP-PEN Artist12

Detta är en något mindre rittavla, vilket gör den tilltalande för dem som söker en bärbar ritstablett. Den levereras med en 11, 6-tums IPS-bildskärm från 1920 x 1080, som skulle visa upp skarpa bilder och konstverk. Den stöds av en batterifri penna, som kan köras under långa intervaller utan att störa din upplevelse.

Det finns 8192 nivåer av tryckpunkter här, vilket är identiskt med de flesta ritplattor, men eftersom detta använder en mindre skärm kommer det säkert att göra mer av en positiv skillnad för användarna. Pennan har också en unik sexkantig design som gör att den är mindre benägen att glida eller falla från din hand när du ritar. Du får också en anständig pennahållare med den här produkten som gör att du kan hålla pennan säker när den inte används.

Som du antagligen gissat, den här produkten behöver en dator som kör Windows 7 och högre eller macOS 12.2 och högre. Artist12 är kompatibel med ett brett utbud av redigeringsprogram inklusive sådana som Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, Painter, SketchBook Pro, MediBang, Clip Studio och så vidare.

Trots den lilla storleken på surfplattan har företaget varit noga med att erbjuda sex spännande funktionsknappar bredvid skärmen. Detta gör det möjligt för användare att snabbt få fram verktyg som kompletterar dina konstverk. Tillverkaren kommer att erbjuda openCanvas 7 gratis när du köper Artist12-rittavlan och når ut till tillverkaren med ditt beställnings-ID.

Huion GT-191

Utan tvekan en av de mest populära tillverkarna av rittavlor, detta är det tredje Huion-erbjudandet på vår lista och med goda skäl. GT-191 levereras med en mammut 19, 5-tums IPS-skärm, något som vi inte har sett på några surfplattor som nämns i denna lista. Även om upplösningen endast är 1920 x 1080 pixlar kan pekskärmupplevelsen vara riktigt värdefull på en stor skärm, särskilt med företagets pennan.

Den bästa nyheten här är att eftersom skärmen är större än vanligt erbjuder företaget två pennor, båda med 8192 nivåer av tryckkänslighet. Pennorna är utformade på ett sätt som håller den fast på din hand även vid långvarig användning.

Det finns ett pennstativ som erbjuds med den här produkten, som levereras med en egen nibraxtraktor tillsammans med åtta reservklappar att välja mellan. Du kommer att kräva en dator med nödvändiga portar som HDMI (eller en adapter) för att använda denna underbara ritstablett. En varning som vi hittade här är att pennorna som medföljer tabletten inte är batterifria och måste laddas för att de ska fungera.

Även om detta kan verka som en besvär, tror vi att det inte gör någon stor skillnad eftersom detta inte är en bärbar enhet. Det är kanske därför företaget erbjuder två pennor med produkten. Som en av de största rittavlorna på denna lista rekommenderar vi starkt Huion GT-191.

Dom

Som du kan se finns det många fantastiska rittavlor som du kan använda, vare sig det är för hobbyiststeckning och skissning eller för professionell design. Om du letar efter något lite mer mångsidigt kan du njuta av Galaxy Tab S5e lite mer, särskilt med sin skarpa, tydliga skärm och Android-operativsystem.

ProduktvarumärkenamnPris

HUIONHuion KAMVAS GT-191 Ritplatta med HD-skärmKolla pris på Amazon

HUIONHUION KAMVAS Pro 13 ritstablettKolla pris på Amazon

XP-PENXP-PEN Artist12 11, 6 tums FHD-ritningsskärm Pen Display Grafisk monitorKolla pris på Amazon

ParbloParblo Mast10Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S3Kolla pris på Amazon

WacomWacom Cintiq 16 Ritplatta med skärmKolla pris på Amazon

VEIKKVEIKK VK1560 15, 6 tum ritstablett med skärmKolla pris på Amazon

XP-PENXP-PEN Artist16 Pro 15, 6 tums IPS-ritningsmonitor Penna Display RitplattaKolla pris på Amazon

Simbans[3 bonusobjekt] Simbans PicassoTabKolla pris på Amazon

HUIONHuion Kamvas Pro 16 Dra MonitorKolla pris på Amazon

GAOMONGAOMON PD1560Kolla pris på Amazon

VEIKKRitmonitor VEIKKKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.