Installationshandbok för Apple iPhone XR Location Services: Hur du sätter på och stänga av

Lokationstjänster spelar en viktig roll i vissa människors liv, särskilt resenärer som litar mycket på mobila enheter för att komma till sina destinationer. Dessa tjänster har andra resurser som mobildata, platser för platser för celltorn, Wi-Fi, Bluetooth och GPS för att ge korrekta platser och vägbeskrivningar. Moderna smartphones har inbyggda Wi-Fi- och Bluetooth-radiosändare som använder låg effekt och ofta överför data inom korta avstånd.

GPS kan å andra sidan tillhandahålla tillförlitlig platsinformation särskilt när du befinner dig inom en synlig horisont för en GPS-satellit. Detta gör det möjligt för smartphones att ta emot och visa de mest exakta platserna och vägbeskrivningarna baserat på din nuvarande plats.

Denna handledning leder dig genom att aktivera den här tjänsten på dina iPhone XR-telefoner. Läs vidare för mer information. Men innan det, om du hittade det här inlägget när du letade efter en lösning på ett annat problem, besök sedan vår felsökningssida för iPhone XR för vi har redan fixat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda våra lösningar. Om du behöver mer hjälp kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär.

Slå på eller stänga av lokaliseringstjänster från din iPhone XR-handenhet

I iOS 12-enheter som iPhone XR kan denna funktion och andra relevanta inställningar hanteras via telefonens sekretessmeny. Så här får du åtkomst till det:

 1. På Startskärm trycker du på för att öppna Inställningar .
 2. Rulla ner och tryck på Sekretess .
 3. Välj platstjänster .
 4. Växla omkopplaren för att slå på funktionen. Om omkopplaren är inaktiverad eller grå färg, kontrollera och se till att detta inte är begränsat. Du kan se den här informationen genom att gå till din iPhone-menyn för begränsningar . Se bara de beskrivna stegen nedan för att öppna menyn Begränsningar och hantera inställningar på din iPhone XR.
 5. När den är aktiverad väljer du vilken app du vill dela platstjänster för. Du kan hitta platsaktiverade appar under Dela min plats .
 6. Klicka för att välja önskad platsåtkomst.
 7. När du har valt den föredragna appen i listan blir du uppmanad med flera alternativ för platstjänster inklusive följande:
  • Inaktiverar aldrig Location Services för den valda appen
  • När du använder - Location Services är endast aktiv när den valda appen är öppen
  • Alltid - Tillåter platstjänster hela tiden, men är endast begränsad till utvalda bakgrundsappar som Weather, Apple Maps
 8. Klicka bara för att välja önskat alternativ.
 9. När du är klar sveper du skärmen uppåt för att gå tillbaka till hemskärmen.

När tjänsten är påslagen bestäms din aktuella platsinformation via GPS.

Så här ställer du in vidarekopplingsfunktionen på din Apple iPhone XR

Vad gör du om din iPhone XR Location Services-indikator är inaktiverad?

Som nämnts tidigare kan du inte aktivera funktionen på din iPhone XR om knappen är grå färg på grund av vissa aktiverade begränsningar. I så fall måste du hantera dina iPhone-begränsningar för det. Så här får du tillgång till och hanterar den här funktionen:

 1. Välj Inställningar på hemskärmen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj sedan Begränsningar . När begränsningar är aktiverade kommer du att uppmanas att ange restriktionskoden. Om du inte kommer ihåg att ställa in en begränsningskod använder de flesta tillverkare standardkoder 1111 eller 0000. Om båda dessa koder inte fungerar och du helt har glömt din begränsningskod, är det enda alternativet att återställa den genom att återställa din iOS-enhet via iTunes. Glöm inte att säkerhetskopiera din telefon innan du gör processen.
 4. Dra nedåt och knacka på Platsinställningar under sekretessavsnittet .
 5. Klicka på Tillåt ändringar för att aktivera dina platstjänster.
 6. Klicka på indikatorn för att aktivera Location Services.

GPS och platstjänster i moderna enheter

Under tidigare år designades GPS på mobiltelefoner endast för 911 nödsamtal. Numera används GPS nu av platsaktiverade applikationer som navigering, väderuppdateringar och liknande. Dessa appar har åtkomst till din plats när Location Services är aktiverat.

Om du sätter på Location Services på din iPhone XR låter huvudservern förvärva din aktuella platsinformation och dela den med tredjepartsappar när det behövs. Du kan hantera vilka appar du skulle ge åtkomst till telefonens nuvarande plats.

Apple iPhone XR Factory Reset Guide: Hur återställer du din iPhone

Vad händer när den är avstängd?

De flesta appar är beroende av Location Services. Apple Maps kan inte ge exakta vägbeskrivningar när Location Services är avstängda och Find My iPhone är oanvändbar. Under tiden är appar från tredje part som behöver din plats också värdelösa när den är avstängd. Ett meddelande dyker upp när du startade en app som kräver GPS och du blir ombedd att slå på dina positionstjänster. Men det finns ett undantag. När du använder nödtjänster som 911 kan Apple fortfarande få åtkomst till din plats även om tjänsten är avstängd.

Om du har problem med att ställa in eller aktivera den här tjänsten på din iPhone XR, kan det vara tillåtet att växla om flygplansläget. Om du gör det ger du en snabb uppdatering till din iPhone: s trådlösa radioapparater och eliminerar därmed slumpmässiga brister. Hoppas det här hjälper.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Apple iPhone XR-konferenssamtalshandbok: Hur man ringer ett konferenssamtal på din iPhone XR
 • Apple iPhone XR Bluetooth Pairing Guide: Hur du parar ihop din iPhone XR med en Bluetooth-enhet
 • Apple iPhone XR GPS slutade fungera efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]