9 bästa iPhone MFi-spelkontroller som ansluts trådlöst via Bluetooth

Du kan köpa en mängd olika spelkontroller för Apples iPhone. Fortfarande är det bara de som deltar i företagets MFi-licensieringsprogram (Made for iPod) garanterat att fungera felfritt.

ProduktvarumärkenamnPris

SteelseriesSteelSeries Nimbus Wireless Gaming Controller för Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch, MacKolla pris på Amazon

MegadreamApple Bluetooth Gaming Controller, MFi-certifierad iOS Wireless Controller Gamepad JoystickKolla pris på Amazon

MEEPHONG8bitdo SN30 Wireless Bluetooth Controller Dual Classic Joystick för Android GamepadKolla pris på Amazon

iEGrow fällbart Bluetooth-tangentbord, F18 Universal Portable Bluetooth 3.0 Wireless Keyboard Kickstand HolderKolla pris på Amazon

Apple lanserade detta program på Macworld Expo 2005. Sedan WWDC 2013 och lanseringen av iOS 7 innehåller programmet ett nytt MFi-godkännande för spelkontroller, antingen omslagsdesign som klämmer fast på en iOS-enhet, eller fristående trådlös modeller som ansluter via Bluetooth. I den här artikeln finns några av de mest populära MFi-spelkontrollerna på marknaden.

Razer Serval

Razer Serval är en av de bästa du kan hämta till din iPhone. Många spelkontroller ute på marknaden är inte ens nära en fullstor kontroller som du skulle se med en spelkonsol; Razer Serval är emellertid en kontroller i full storlek för iPhone och andra plattformar.

Som sagt, Razer Serval ger dig lite utmärkt precision, vilket är praktiskt i spel där det spelar roll, som i första personskyttar och RPG.

Vad vi gillar med Razer Serval är förmågan att ansluta till flera enheter. Du kan spela på din iPhone, bli uttråkad av den och sedan växla sömlöst till din konsol eller TV.

SteelSeries Stratus XL

SteelSeries Stratus XL liknar Razer Serval på många olika sätt. Ändå, viktigast av allt, är det en av de närmaste kontrollerna till en fullstor konsolspelkontroller. Detta betyder utmärkt ergonomi och mer precision i spel.

SteelSeries gör det enkelt att ansluta Stratus XL till en valfri iPhone. Vi bör notera att Bluetooth-avloppet är ganska betydande och påverkar telefonens batteritid ganska mycket.

Det som gör Stratus XL unik är förmågan att ställa in olika profiler för styrenheten, så att du verkligen kan anpassa känsligheten för triggers och joysticks för olika typer av spel.

SteelSeries Nimbus Wireless Gaming Controller

SteelSeries är en välkänd tillverkare av kringutrustning och tillbehör till spel, och dess trådlösa Nimbus-spelkontroll är ett utmärkt exempel på varför företaget litar på så många amatörer och professionella spelare runt om i världen.

Den har en bekant layout med två analoga tumstickor och fyra bakre avtryckarknappar. Knapparna på baksidan är tryckkänsliga, vilket gör det möjligt att kontrollera acceleration och bromsning i racingspel exakt. Mitt i kontrollens mitt finns en omfattande menyknapp för omedelbar navigering, samt en LED-indikator för batteriladdningsindikator. Batteriet inuti spelplattan kan ta upp till 40 timmar på en enda laddning. Laddning sker via belysningskontakten på baksidan av regulatorn, precis bredvid strömbrytaren.

SteelSeries utvecklade en följeslagare-app för controller, som ger spelare direkt tillgång till regelbundet uppdaterade diagram som visar de bästa gratis och betalda controller-aktiverade spelen. Det inkluderar även ett steg-för-steg genomgång av funktionerna i Nimbus-kontrollen. Sammantaget en utmärkt produkt från ett välrenommerat företag.

Apple MFi-certifierad Bluetooth-gamepad

När du spelar spel på iPhone är det praktiskt att kunna ansluta telefonen till styrenheten. På det sättet kan du spela både på morgonen och på toaletten - och vem skulle inte vilja göra det.

Denna Apple MFi-certifierade Bluetooth-gamepad har en utdragbar teleskophållare som kan klämma fast alla smartphones med bredd upp till 3, 5 tum. Spelpaden stöder de flesta iOS-kompatibla spel samt alla iOS-enheter som kör iOS 7 eller senare. Den ansluts via trådlös Bluetooth 3.0-standardöverföringsstandard, så att du kan spela upp till 8 meter från din telefon eller surfplatta.

Integrerat i regulatorn är ett 550mAh-batteri som tar cirka 30 timmar och kan laddas tillbaka till sin maximala kapacitet på under 2 timmar. För att koppla ihop regulatorn med din iPhone, tryck på strömbrytaren i 3 sekunder och vänta på att din iPhone hittar kontrollenheten.

8bitdo SNES30 trådlös Bluetooth-kontroller

Med så bra emulatorer tillgängliga för iOS som GBA4iOS eller iNDS, skulle det vara synd att inte ha ett sätt att njuta av dina favoritkonsolklassiker som de var tänkta att spelas - eller så nära det du kan få.

Den 8bitdo trådlösa Bluetooth-styrenheten efterliknar utseendet och känslan av den gamla skolan Super Nintendo-gamepad, ända ner till den ikonen grå färgschema. Den stöder både Bluetooth- och USB-anslutning, så att du kan välja om du istället skulle förlänga kontrollerns batteritid eller njuta av friheten som följer med trådlösa spelplattor. 480mAh-batteriet tar upp till 20 timmar och kan enligt tillverkaren laddas över 1000 gånger.

Förutom din iPhone kan du också använda kontrollenheten med alla Android-enheter eller din Mac OS X- eller Windows-dator. Kanske borde Nintendo ha licenserat denna controller för NES Mini istället för den som medföljer systemet.

MOGA Hero Power

MOGA Hero Power kommer nu upp och är ett utmärkt val för de flesta iPhone-modeller. Den har en hållare som kan justeras så att den passar iPhone-storlekar av alla typer.

MOGA har varit ett hushållsnamn inom mobila spelkontroller i flera år nu, och Hero Power är förmodligen ett av deras bästa alternativ hittills när det gäller kontroll och precision. Det finns viss utmärkt känslighet också.

MOGA Hero Power har inte ett enormt batteri inuti, men det ger dig fortfarande möjligheten att ladda din iPhone medan du spelar spel. Tänk på att detta tappar din controller snabbare.

När du är klar med det fälls det ganska snyggt, vilket gör det kompakt för resor.

IPEGA PG-9023 teleskopisk Bluetooth-styrenhet

Om du äger en stor iPhone eller mindre iPad är denna Bluetooth-kontroller från IPEGA perfekt för dig. Den passar alla smartphones och surfplattor som är mellan 5 och 10 tum, och dess teleskophållare ger tillräckligt med spännkraft för att hålla din enhet på plats även om du lyckas komma in på skärmen.

Eftersom regulatorn stöder ett gäng olika operativsystem med flera kompatibilitetslägen är det viktigt att läsa den medföljande manualen. Så många hoppar över detta steg bara för att klaga senare och säger att regulatorn inte fungerar korrekt. Exempelvis växlar X + home till Android-läget för gamepad, och B + home används när du vill koppla styrenheten med iOS-enheter.

Satechi Bluetooth Wireless Gamepad

Satechis trådlösa GamePad är också ett utmärkt tillägg. Det är inte en regulator i full storlek, men den kommer nära. Ergonomi är inte superutmärkt, vilket kan innebära att du behöver fler pauser under spelsessioner för att ge dina händer en vila.

Det vackra med den här är den fjäderbelastade hållaren och håller din iPhone ordentligt på plats och så att du kan spela bekvämt.

Satechi har också en utmärkt batteritid inbyggd i styrenheten. Det finns ett energisparläge som låter dig ta ut så mycket juice som möjligt, åtminstone tills du kan komma till nästa sparpunkt!

iEGrow F18 Universal Portable Bluetooth Keyboard

För vissa spelgenrer, till exempel att skriva eller pusselspel, kan ett traditionellt tangentbord vara en bättre inmatningsmetod än en spelkontroller. Detta fällbara Bluetooth-tangentbord från iEGrow är tillverkat av aluminiumlegering och ABS-plast, vilket ger överlägsen hållbarhet samtidigt som du håller vikten nere. Det varar upp till tre år på en enda laddning (ja, vi skämtar inte) tack vare den energieffektiva designen och automatisk avstängningsfunktion. Dessutom har tangentbordet ett integrerat surfplattestativ, och det tar väldigt lite utrymme när det är vikt, vilket gör det perfekt för studenter och resenärer.

ProduktvarumärkenamnPris

SteelseriesSteelSeries Nimbus Wireless Gaming Controller för Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch, MacKolla pris på Amazon

MegadreamApple Bluetooth Gaming Controller, MFi-certifierad iOS Wireless Controller Gamepad JoystickKolla pris på Amazon

MEEPHONG8bitdo SN30 Wireless Bluetooth Controller Dual Classic Joystick för Android GamepadKolla pris på Amazon

iEGrow fällbart Bluetooth-tangentbord, F18 Universal Portable Bluetooth 3.0 Wireless Keyboard Kickstand HolderKolla pris på Amazon

Dom

Det finns många spelkontroller för iPhone och iPad där ute; men alternativen från Razer och SteelSeries är lätt några av de bästa upplevelserna hittills. Det finns viss fantastisk kompatibilitet med iPhone och iPad. Med sömlös integration kan du fortfarande enkelt ta dem och nästan omedelbart börja spela på din dator, konsol eller TV.

Vad är din favoritspelkontroller?