Hur man ändrar Skype-användarnamn

Om du skapade ett lysande Skype-användarnamn för länge sedan, men nu ångrar det beslutet efter att din potentiella arbetsgivare har beslutat att de vill ge dig en jobbintervju över Skype, kanske du känner dig lite orolig. Eller så kan det vara en flickvän eller ett potentiellt romantiskt intresse som vill prata med dig över Skype, men du vill inte att de ska se att ditt användarnamn är något som "xxSuP3rn00bkillerxx1337." Den goda nyheten är att du inte är helt ute lycka till.

Om du följer med nedan visar vi dig hur du kan ändra ditt namn på Skype, förhoppningsvis utan att behöva ta bort kontot och börja om igen.

Skype-användarnamn och visningsnamn är olika

Det är värt att notera att du har två namn på Skype - ditt visningsnamn och ditt användarnamn. Efter att Microsoft köpte Skype 2011 är användarnamn nu din e-post och ditt visningsnamn är namnet som alla ser. Som sagt kan du ändra ditt användarnamn när du vill, men det kräver att du ändrar ditt Microsoft-konto e-postmeddelande. Så om du har ett pinsamt e-postmeddelande måste du skapa ett nytt och tilldela ditt Microsoft-konto det nya e-postmeddelandet.

Om du registrerade dig för Skype innan Microsoft köpte VoIP- och meddelandeplattformen, kan du förmodligen inte ändra ditt användarnamn alls - du måste faktiskt tappa alla dina kontakter och skapa ett nytt Skype-konto för att ändra användarnamnet.

Å andra sidan, om du bara har ett pinsamt visningsnamn, kan det ändras när du vill.

Ändra ditt visningsnamn

Om du vill ändra ditt visningsnamn på Windows eller Mac öppnar du Skype-appen. Klicka på din profilbild och sedan på ditt visningsnamn. Skriv in ett nytt namn och tryck sedan på Enter för att slutföra det. Det var lätt, eller hur?

Om du använder webb-appen måste du gå till www.skype.com. Logga in och klicka sedan på ditt namn längst upp till höger på webbplatsen. Klicka på alternativet Mitt konto i listrutan. Klicka sedan på Redigera profil - detta kan hittas längst ner till höger på webbplatsen.

Klicka på Redigera profil igen, redigera ditt nya visningsnamn och klicka på Spara.

Det är superlätt att ändra ditt visningsnamn också i mobilappen. Starta Skype-appen på din smartphone eller surfplatta. Klicka på din profilikon och klicka sedan på ditt visningsnamn . här kan du redigera i ett nytt visningsnamn och sedan bara trycka på Klart för att slutföra dina ändringar.

För att sammanfatta hur man ändrar skype-användarnamn :

  1. Gå till Skype.com i din webbläsare
  2. i det övre högra hörnet av skärmen hitta ditt namn och klicka på det
  3. hittar du Mitt konto i rullgardinsmenyn
  4. Klicka på Redigera profilen, detta kan hittas längst ner till höger på webbplatsen.
  5. Klicka på Redigera profil igen, redigera ditt nya visningsnamn och klicka på Spara.

Ändra ditt användarnamn

Det är enkelt att ändra ditt användarnamn, men än en gång måste du ha ett nytt e-postkonto för att ändra det. Du kan faktiskt använda valfritt e-postmeddelande eller skapa ett nytt Microsoft-konto helt, men du kommer att förlora alla dina kontakter.

Gå över till www.skype.com. Klicka på ditt namn eller din profilikon längst upp till höger på skärmen, och på rullgardinsmenyn, klicka på Mitt konto . Rulla ner till det avsnitt som säger kontaktinformation och klicka på knappen Redigera profil .

Byt ut din e-postadress med en ny adress i rutan E-post . Klicka på spara och klicka sedan på OK för att slutföra dina ändringar. Grattis, du har precis ändrat ditt Skype-användarnamn!

Kom ihåg att om du kom igång med Skype innan Microsoft köpte ut det 2011 är det troligt att du inte kommer att kunna använda den här metoden för att ändra ditt användarnamn. Efter att Microsoft förvärvat Skype kopplade de alla Skype-konton till ditt Microsoft-konto, så du har inte längre möjlighet att välja ett oberoende användarnamn.

Vad sägs om Skype For Business?

Så, om du har ett pinsamt användarnamn på Skype for Business? Chansen är att du borde inte göra det. När det gäller Skype for Business-konton hanteras dessa vanligtvis av din arbetsgivare som använder din e-postadress för att skapa ett Skype-konto. Men om du gjorde ett dåligt val i Display-namnet, måste du faktiskt kontakta din IT-avdelning för att få det ändrat - det är bara något du inte har kontroll över på egen hand.

Dom

Som du kan se är det inte så svårt att ändra ditt användarnamn eller Visa namn på Skype alls, såvida du inte har ett Skype-konto som förutdaterar Microsoft-förvärvet. Annat än såvida du inte har Skype for Business-konto är det ganska enkelt att ändra dessa fält. Det enda riktigt komplicerade området, om du har en pinsam e-postadress, är att skapa en ny e-postadress för att ersätta ditt Skype-användarnamn med. Även då är det inte komplicerat, bara tråkigt.