8 bästa eBook Reader-appen för iPhone och iPad år 2020

Att läsa böcker på din smartphone har ganska mycket förändrat bokbranschen. Med nästan alla utgivare som har en online-närvaro i form av e-böcker finns det en handfull appar och tjänster där ute som hjälper dig att läsa hela böcker på din iPhone eller iPad.

Vi kommer att prata om några av dessa böcker i hopp om att hjälpa dig hitta den app som passar dina läsvanor bäst. Med teknik som växer exponentiellt kommer det nyare e-bokappar som kommer varje dag. Med detta i åtanke har vi sett till att inkludera även de senaste e-läsarapparna som du kanske inte har hört talas om.

8 bästa eBook Reader-appen för iPhone och iPad år 2020

Scribd

Scribd bär en av de största samlingarna av böcker såväl som ljudböcker och är jämförbar med juggernauts som Amazon när det gäller kvaliteten på tillgängliga böcker. Förutom bara böcker, kan användare också hitta noter urval och forskningsdokument med Scribd. Appen erbjuder ett snyggt användargränssnitt och möjligheten att hitta praktiskt taget bästsäljande bok eller ljudbok du kan tänka på. Det kommer också med en Android-version, vilket möjliggör synkronisering av enheter mellan enheter direkt. Detta gör det också möjligt att plocka upp var du slutade på en annan enhet.

Det bästa med den här appen är att den också har möjlighet att ladda ner e-böcker för offlineläsning. Detta kan spara besväret med att ladda varje sida separat på en långsam dataförbindelse. Du kan också ladda ner ljudböcker för att lyssna utan internetuppkoppling. Scribd är allt en överväldigande app som rekommenderas av experter och användare. Det är gratis att ladda ner i iTunes Store och kommer med köp i appen. Användare kan behöva en prenumeration för att komma åt några av de funktioner som nämns ovan.

Bindestreck.

Detta är en utmärkt eBook-läsare för ePub-filer som erbjuder omfattande kontroller för läsaren. Först och främst ger bindestreck dig möjlighet att ändra teckensnitt, storlek och färg på bakgrunden eller texten efter behov. Detta gör att du kan läsa som du vill samtidigt som du testar unika dukar för att läsa dina favoritböcker. Det är värt att notera att den här appen inte har sitt eget digitala bibliotek, så användaren måste lägga till sina böcker på bindestreck manuellt.

Lyckligtvis tillåter appen dig att importera e-böcker eller ePub-filer från praktiskt taget var som helst, inklusive molnlagringstjänster som iCloud Drive, Dropbox, Google Drive och andra. Användare kan också lägga till ePub-filer från sin dator med iTunes. Detta bör fungera på både Windows- och macOS-datorer. Med den här appen kan du skapa hyllor i appen för att kategorisera dina favoritböcker i enlighet därmed. Du kan ytterligare redigera titeln på boken, författaren och andra metadata med bindestreck. Appen kan också automatiskt leta efter bokomslag på nätet för att få liv i din läsupplevelse. Bindestreck är en betald app och ställer dig tillbaka med $ 2, 99 i App Store.

Amazon Kindle

Amazons Kindle-app är en av de mest populära eBook-läsningsapparna på plattformar, en utmärkt källa för att hitta digitala böcker och ljudböcker. Tack vare synkronisering över plattformar visas alla bokar som du tidigare köpte på Amazon automatiskt i appen. Detta kräver dock att du använder samma e-postadress som ditt Amazon-konto. Kindle har också en egen nyhetsfeed som hjälper dig att upptäcka vad andra omkring dig läser samtidigt som de erbjuder förslag och recensioner på böcker du är intresserad av. Appen har också sitt eget natt- och dagsläge som kan underlätta stressen att stirra på telefonens display för länge.

Användare kan välja att öka storleken på texten eller till och med få dem att visas i fet stil, vilket är praktiskt för långsamma läsare. Naturligtvis har Amazon sina egna unika funktioner inbyggda som röntgen, Whispersync, Page Flip, Print Replica samt flashcards som kan förbättra din läsupplevelse avsevärt. Denna app kan också låta dig upptäcka e-böcker från ditt lokala bibliotek. Amazon Kindle är en gratis nedladdning i App Store och kommer med köp i appen för böcker eller ljudböcker. Den är kompatibel med iPhone, iPad och iPod Touch.

Marvin 3

Som du antagligen kan gissa är detta den tredje iterationen av den populära Marlin-appen. Företaget hävdar att denna version innehåller över 150 nya funktioner och förbättringar jämfört med föregångaren, vilket gör detta till en legitim uppgradering för gamla användare. Till skillnad från några andra appar som vi hittills har nämnt är Marvin 3 bara en app för att köra dina befintliga e-böcker och det kan inte hjälpa dig att hitta nya. Det kan öppna DRM-fria EPUB-böcker, CBX och CBR-serier.

Denna app har också integration med Goodreads, som kan ge dig tillgång till snabba recensioner på böcker du redan äger. En funktion som heter Karaoke i appen låter dig läsa ditt innehåll snabbare än vanligt, även om det kanske inte passar alla. Den kan automatiskt numrera sidorna i din bok och även tillhandahålla fotnot-popups under läsningen. Om du letar efter en eBook-läsare som erbjuder omfattande funktioner och kostar praktiskt taget ingenting, bör Marvin 3 göra snittet. Det är en gratis nedladdning i App Store och har köp i appen.

Serieläsare

Detta är en utmärkt läs-app för dig som är i moderna och gamla klassiker. Det ger en förkortad version av boken så att du får en snabb uppfattning om vad du läser om utan att sakna några av de avgörande delarna. Det är i princip utformat för användare som inte kan hitta tid att läsa sina favoritklassiker. Användare får ett nytt nummer från en bok varje dag, medan det finns totalt 650 böcker att välja mellan på den här appen. Varje problem som användaren får kan läsas på under 20 minuter eller mindre, vilket hjälper dig att gradvis avsluta den boken genom att spendera mindre än en halvtimme varje dag.

När du har böckerna du vill kan du också välja att synkronisera dina framsteg med Goodreads. Här finns också lässtrimlar och märken, vilket borde erbjuda tillräckligt skrytande rättigheter bland andra läsare. Serial Reader är en gratis nedladdning, men har köp i appen som låser upp ytterligare funktioner som möjligheten att hoppa över problem eller till och med pausa leveransen av ett nytt nummer.

tiReader

Även om den här appen kanske inte ger dig tillgång till de bästsäljande böckerna i hyllorna just nu, kan den avlägsna källor som OPDS-kataloger och Caliber-servrar för att ge dig tillgång till över en miljon böcker från olika författare och författare. Du kan välja att skapa en ny mapp för dina böcker eller anpassa den befintliga layouten i stor utsträckning. Du kan också anpassa stil- och färgtema för att förbättra din läsupplevelse med tiReader.

Det bästa med den här appen är att den kan stödja text i ganska mycket vilket format som helst, inklusive epub, pdf, djvu, fb2, mobi, prc, azw, html, txt, cbr, cbz tillsammans med ljudfiler som M4B, M4A och MP3 som används av ljudböcker. tiReader kan laddas ner gratis i iTunes App Store, men genom att köpa i appen kan du låsa upp ytterligare funktioner. Det är värt att påpeka att den här appen inte tillåter läsning av DRM-skyddade e-böcker och serier för att bekämpa digital piratkopiering.

KyBook 3

Detta är efterträdaren till den populära KyBook 2 eBook-läsaren och ger några förändringar ombord i linje med de förändrade tiderna. I sin kärna är KyBook 3 en eBook-läsarapp, vilket innebär att det inte finns några böcker att välja mellan här. Användare måste lägga till sitt eget DRM-fria innehåll i format som ePub, PDF och så vidare. Denna app stöder också uppspelning av ljudböcker i mp3-, m4a- och m4b-format. Eftersom läsning är en av de primära användningarna av denna app, lägger KyBook 3 till läslägen beroende på tid på dagen för att minska ögonstammen.

Användare kan välja att importera innehåll från molntjänster som iCloud Drive, Google Drive, OneDrive, Dropbox och Yandex Disk. KyBook 3 är en gratis nedladdning och stöds av köp i appen.

Apple Books

För den sista appen på vår lista kommer vi med något som kommer direkt från Apple. Med Apple Books kan användare ladda ner böcker och ljudböcker direkt från Apple utan att gå igenom en tredje eller fjärde källa. Du får tillgång till böcker från praktiskt taget alla kategorier inklusive fiktion, sakprosa, mysterier, romantik, barnböcker, kokböcker och flera andra. Användare kan organisera sin boksamling så som de ser passande eller till och med kategorisera titlar baserat på de böcker du senast har läst eller köpt / laddat ner.

Tack vare iCloud-synkronisering kan du komma åt alla dina köpta böcker på alla iOS-enheter. Användare kan till och med skriva ut PDF-filer och anteckningar på Apple Books med AirPrint på kompatibla skrivare. Min favoritfunktion på Apple Books är möjligheten att söka efter ett enda ord i hela biblioteket för att hitta en fras eller mening som du letar efter. Apple Books är som standard tillgängligt på alla iOS-enheter, men om du inte hittar den på din iPhone eller iPad kan du lika enkelt ladda ner den från App Store.