Vad betyder AFK?

Många förkortningar för närvarande är vulgära - men lyckligtvis är AFK inte en av dem. AFK kastas runt ganska mycket, och det är faktiskt en term som har använts väsentligt i flera år nu, till och med långt tillbaka till dagarna med AOL-snabbmeddelanden. Om du inte har hört talas om AFK, är det troligt att du har bott under en sten, men vi är här för att rensa upp termen för dig.

Vad är AFK?

Förkortningen kan verka som ett vapen, men i själva verket är det bara ett sätt att låta någon veta att du är borta från ditt tangentbord just nu. AFK står för Away From Keyboard och används vanligtvis för sociala medierchattar för att låta folk veta att du är borta ett ögonblick utan att gå in på detaljer om varför.

Det kan också användas när det gäller onlinespel. Du kanske är i en rejäl raid i World of Warcraft, men måste gå undan på grund av personliga skäl för några ögonblick. Du kan snabbt säga AFK att gå bort och hantera problemet utan att komma in i "varför" att gå bort.

Dom

Som ni ser kan AFK-termen användas för att snabbt kliva bort från tangentbordet utan att vara oförskämd mot din online genom att helt enkelt försvinna.