Samsung Galaxy A50 stängs av av sig själv och kommer inte att slås på

När en premiumsmartphone som Verizons nya Galaxy A50 stängs av av sig själv och inte kommer att slå på eller svara, kan det vara ett tecken på en mindre firmwareproblem i motsats till vad många användare tycker att det är ett hårdvaruproblem. Naturligtvis kanske du kan fixa det på egen hand genom att göra en eller några procedurer. Du måste felsöka din telefon för att veta vad problemet egentligen är innan du bestämmer dig för att ta tillbaka den till butiken.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din Galaxy A50 som stängs av av sig själv och inte längre skulle slå på. Eftersom vi tidigare har stött på den här typen av problem vet vi redan vad vi ska göra för att få enheten att svara igen och jag kommer att dela med dig den lösning vi har använt för att fixa problem som detta. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Galaxy A50 som stängdes av och inte kommer att slås på

Först och främst skulle jag anta att du kunde använda din telefon ur lådan och att detta problem uppstod utan uppenbar anledning, eftersom om enheten inte startade ur lådan, finns det ingen mening med att felsöka den nu. Du bör ta den tillbaka till butiken och få den ersatt. Om du tappade telefonen på en hård yta och sedan detta problem började, är det uppenbart att orsaken till problemet är fysiska skador.

Om du nu kan intyga att problemet började på egen hand är det här du behöver göra för det:

Första lösningen: Tvinga om telefonen igen

Det första du bör göra om din Galaxy A50 stängs av av sig själv och inte kommer att slå på är den tvingade omstarten. Det är ett simulerat batteriborttagning som uppdaterar telefonens minne och laddar om alla dess appar och tjänster. För det mesta kommer en telefon inte att slå på sig eller fastna på en svart skärm upplever det vi kallar en systemkrasch. Det är en ganska liten fråga men lämnar alla enheter inte svar. För det mesta kan dess symtom tyckas som om din telefon har några allvarliga hårdvaruproblem men i verkligheten är det bara ett litet programvaruproblem. Så här fixar du din telefon: vad du bör göra:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte ännu.
 2. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
 3. Håll båda tangenterna hållna i varandra i 15 sekunder eller tills Galaxy A50-logotypen visas på skärmen.

Om du lyckades få telefonen att börja lösa problemet. Men om enheten fortsätter att svara eller fortfarande inte slås på, försök sedan göra samma procedur några gånger till och om den fortfarande inte löser problemet, försök sedan nästa procedur.

LÄS Också: Hur man fixar Samsung Galaxy A50 kommer inte att ansluta till Wi-Fi-problem

Den andra lösningen: Ladda telefonen och starta om den

Efter att du har gjort den första proceduren några gånger och din Galaxy A50 fortfarande inte kommer att slås på, är det möjligt att batteriet var helt tappat. För det mesta är det egentligen inte ett problem att ha ett tömt batteri eftersom någon telefon omedelbart skulle svara när den är ansluten till sina laddare som är anslutna till ett vägguttag. Det finns dock tillfällen då en enkel batteriladdning skulle leda till en systemkrasch precis innan telefonen stängs av på grund av otillräcklig ström. För att utesluta denna möjlighet, här är vad du bör göra:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut telefonen till laddaren med den ursprungliga kabeln.
 3. Oavsett om telefonen visar laddningssymbolen eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i minst 10 minuter.
 4. Därefter och medan telefonen fortfarande är ansluten till laddaren trycker du på och håller ned Volym-knappen och släpper den inte ännu.
 5. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
 6. Håll båda tangenterna hållna i varandra i 15 sekunder eller tills Galaxy A50-logotypen visas på skärmen.

Här är saken, om din Galaxy A50 fortfarande inte slås på efter det, är det dags att ta den tillbaka till butiken eller butiken så att en tekniker kan kolla upp det åt dig. Det är möjligt att det är ett hårdvaruproblem. Om du emellertid kunde få din telefon att svara men problemet uppstår då och då, kan du bättre återställa telefonen. Det är den bästa lösningen för slumpmässig förekomst av denna fråga.

LÄS Också: Hur man fixar Samsung Galaxy A50 Black Screen Of Death-problemet

Innan återställningen, se till att skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data, särskilt de som är lagrade i telefonens interna lagring eftersom de kommer att raderas. Efter säkerhetskopian tar du bort dina Google- och Samsung-konton så att du inte blir låst. Följ sedan stegen för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Galaxy A50-logotypen visas.
 4. Din Galaxy A50 fortsätter att starta upp i återställningsläget. När du ser en svart skärm med blå och gula texter, fortsätt till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen ställer du in din telefon som ny och fortsätter att använda den. Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att göra din Samsung Galaxy A50 som stängs av på egen hand igen. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter. Du kan också besöka vår Youtube-kanal eftersom vi publicerar användbara videor varje vecka.