Så här ställer du in vidarekopplingsfunktionen på din Apple iPhone XR

En av de betydande operatörspecifika funktionerna på en iPhone är vidarekoppling. Som namnet antyder fungerar funktionen genom att omdirigera vissa telefonsamtal från din iPhone till en annan enhet. Oavsett om du bara inte vill svara på ett samtal eller om du bara inte vill höra din iPhone-ljud för inkommande samtal, behöver du bara konfigurera och aktivera den här funktionen på din enhet. Om du undrar hur detta görs på din nya iPhone XR, kommer detta inlägg att leda dig genom hela processen. Läs vidare för mer detaljerade instruktioner.

Möjligheten att vidarebefordra inkommande samtal till ett annat telefonnummer är verkligen användbart för många människor, antingen för personliga eller affärsändamål. Beroende på din Telco eller nätverkstjänstleverantör kan du ha tillgång till olika alternativ. För att hjälpa dig komma igång med att få ut det mesta av denna iPhone-funktion har jag skapat en steg-för-steg-guide om hur du aktiverar och konfigurerar din iPhone XR för vidarekoppling av samtal.

För dig som letar efter en lösning på ett problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt iPhone-frågeformulär.

Aktivera vidarekoppling av samtal på din iPhone XR

Liksom många andra funktioner är manuell aktivering nödvändig för att den här funktionen ska kunna aktiveras på din iOS-enhet. Så här görs det:

 1. startskärmen trycker du på telefonikonen .
 2. Ange * 72, sedan kommer telefonnumret där du önskar att dina inkommande samtal kommer att vidarebefordras till. Glöm inte att ta med riktnummer. .
 3. Klicka sedan på Ring- knappen.
 4. Vänta på bekräftelsen. Du hör tre korta ljudsignaler och samtalet avslutas automatiskt.

Vidarekoppling har aktiverats!

Apple iPhone XR Factory Reset Guide: Hur återställer du din iPhone

Vad händer om * 72 inte aktiverar vidarekoppling av samtal på din iPhone XR?

Uppsättningen med instruktioner ovan är det enklaste sättet att aktivera den här funktionen på din iOS-enhet, men om * 72- koden av några anledningar inte fungerar i slutändan, kan lika gärna hänvisa till dessa efterföljande instruktioner.

 1. På startskärmen klickar du på appen Inställningar .
 2. Bläddra ner och välj Telefon .
 3. Visa listorna under Telefon och välj vidarekoppling .
 4. Växla / svep vidarekopplingsomkopplaren för att aktivera vidarekoppling . Se till att du befinner dig inom det cellulära nätverket när du ställer in iPhone för att vidarebefordra samtal. Om inte, kommer dina samtal inte att vidarebefordras.
 5. När vidarekoppling är aktiverad trycker du på Vidarebefordra till .
 6. Ange det nummer du vill att samtalet ska vidarebefordras till. Du kommer att se ikonen för vidarekoppling av samtal i statusfältet för kontrollcentret när samtal vidarebefordran har aktiverats.
 7. Tryck på Tillbaka för att återgå till skärmen för vidarekoppling, när funktionen redan är aktiverad.

Observera att när funktionen Vidarekoppling har aktiverats kommer du inte längre att kunna ta emot samtal. ändå kan du fortfarande ringa samtal på din telefon. Om du vill ta emot samtal direkt på din telefon igen, stäng helt enkelt av funktionen.

Obs! Koderna kan variera från operatör till operatör. Om du är osäker på vilken kod du ska använda kan du alltid kontakta din operatör för korrekt information.

Apple iPhone XR-konferenssamtalshandbok: Hur man ringer ett konferenssamtal på din iPhone XR

Avaktivera eller stäng av vidarekoppling på din telefon

Om du har ändrat dig och du vill att alla inkommande samtal ska ringa på din iPhone XR, behöver du bara inaktivera eller stänga av funktionen på din iPhone XR. Här är hur:

 1. startskärmen trycker du på telefonikonen .
 2. Ange * 720 och tryck på Ring .
 3. Vänta på bekräftelsetonen (tre korta pip). Vanligtvis avslutas samtalet automatiskt.

Därefter bör funktionen inaktiveras.

Återigen, om * 720- koden inte fungerar i slutet, kan du prova den här alternativa metoden för att inaktivera den på din iPhone XR:

 1. Välj Hemskärm och tryck sedan på Inställningar- appen.
 2. Svep ner och välj Telefon .
 3. Välj Telefon vidarekoppling under Telefon .
 4. Svep på vidarekopplaren för att stänga av den.
 5. När du har inaktiverat trycker du på Tillbaka för att återgå till skärmen vidarekoppling .

Vidarekoppling av samtal har inaktiverats!

Om du stöter på några problem när du försöker aktivera den här funktionen, kontrollera och se till att din operatör stöder funktionen och att din iPhone XR har en stabil anslutning till mobilnätverket. Om du behöver ytterligare hjälp med att felsöka och lösa problemet, hjälper vi gärna till. Besök bara webbplatsens felsökningssida för mer information.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Apple iPhone XR Bluetooth Pairing Guide: Hur du parar ihop din iPhone XR med en Bluetooth-enhet
 • Apple iPhone XR GPS slutade fungera efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]
 • Hur man skapar en mapp på iPhone XR och flyttar appar till annan sida