"Tyvärr har Galleri stoppat" -felet fortsätter att dyka upp på Samsung Galaxy A3 [Felsökningshandbok]

Felmeddelandet "Tyvärr har Galleri har stannat" i din Samsung Galaxy A3 är i princip bara ett meddelande som säger användaren att standardmultimedihanteraren har kraschat av någon anledning. Oftare än inte är felet ett tecken på ett litet appproblem men med tanke på att det är en förinstallerad app kan det också vara ett tecken på ett firmwareproblem. Vi måste göra några felsökningsförfaranden för att veta vad det här handlar om och hur vi kan bli av med det.

I den här artikeln kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din telefon. Vi kommer att försöka undersöka alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills problemet är fixat. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har problem, kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår A3-felsökningssida, för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt Android-frågeformulär.

Fixa Galaxy A3 med “Galleri har stoppat” -fel

Syftet med den här felsökningshandboken är att avgöra varför det här felmeddelandet fortsätter att dyka upp och hur du kan bli av med det så att du kan fortsätta använda din telefon utan hicka. Innan vi går längre, läs ett av problemen som skickats av våra läsare så att du får en bättre bild av hur detta fel uppstår.

Problem : Hej killar! Jag har följt dina bloggar sedan jag köpte mig en Galaxy S5 för ett par år sedan. Nu har jag en Galaxy A3 som jag köpte i april och sedan dess har jag aldrig problem med den. För en vecka sedan, när jag tog en bild av min systerdotter och försökte se den, fick jag felmeddelandet "Tyvärr har Galleri slutat" och jag kunde inte se bilden. Inte riktigt säker på vad jag ska göra åt det här eftersom jag har en hel del bilder i min telefon. Kan du vara snäll och hjälpa mig? Tack.

Felsökning : Vår felsökning börjar utifrån antagandet att detta problem bara är ett mindre app-problem och eftersom vi utesluter alla möjligheter kommer vi att fortsätta att tänka att detta kan vara ett problem med firmware. Som sagt, här är vad du behöver göra för det ...

Rensa cache och data från Galleri-appen

Om detta bara är ett litet problem med den här appen kommer det att lösa det här förfarandet. Den återställer faktiskt appen till standardinställningarna och raderar cachen och andra filer som skapats av den. Som ett resultat, när du öppnar appen, skulle det vara som att du öppnar den för första gången. Oroa dig inte, ingen av dina bilder och videor kommer att raderas när du gör detta ...

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Hitta och tryck på Galleri.
 5. Tryck på Rensa cache för att ta bort alla appens cacheminne.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK för att radera filer som skapats av appen.

Försök starta om din telefon efter det för att uppdatera minnet och öppna sedan appen i fråga. Om felet fortfarande dyker upp, gå vidare till nästa steg.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) som dyker upp "Tyvärr har meddelanden stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) med fel "Tyvärr har kameran stannat" [Felsökningsguide]
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att dyka upp "Tyvärr har Internet stoppat" -fel [Felsökningsguide]

Återställ kamera och andra appar som utlöser felet

Anledningen till att jag också vill att du ska återställa kamera-appen är att både Galleri och kamera körs när du tar bilder eller spelar in videor. Det är möjligt att kameran också är den som utlöser problemet. Men om du har lagt märke till några appar som kan ha något att göra med problemet, måste du också återställa dem.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Hitta och tryck på Camera (eller vilken app du misstänker).
 5. Tryck på Rensa cache för att ta bort alla appens cacheminne.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK för att radera filer som skapats av appen.

Efter detta, försök att utlösa problemet för att se om det fortfarande inträffar och i så fall gå till nästa steg.

Kör din telefon i säkert läge och utlös felet

Det är alltid möjligt att det finns en app som orsakar detta problem och du kanske inte har känt den ännu. För att isolera problemet, försök att köra telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och öppna sedan Galleri för att veta om felet fortfarande dyker upp. Så här startar du din A3 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Förutsatt att felet inte dyker upp när du är i det här läget, är nästa sak du behöver göra att hitta appen som orsakar problemet. Börja din sökning från den senaste installationen eller ta hänsyn till appar som använder kameran eller galleriet. Om du redan har en misstänkt eller två, avinstallera det ...

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på Menyikonen> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Men om felet fortfarande dyker upp när du öppnar Galleri i säkert läge kan vi nu anta att det här är ett firmware-relaterat problem. Gå vidare till nästa steg.

Återställ alla inställningar i din Galaxy A3

Det finns en chans att detta fel beror på vissa felaktiga inställningar i telefonen. Vi måste utesluta denna möjlighet innan vi fortsätter så följ dessa steg för att återställa alla inställningar i din telefon. Oroa dig inte, bara inställningarna och dina inställningar kommer att återgå till standardvärden men dina appar, filer och data kommer aldrig att beröras.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Navigera från en Startskärm: Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.
 5. Ange eventuellt PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 6. Klicka på Återställ inställningar.

Om problemet kvarstår efter detta kan du prova nästa steg.

Torka av cache-partition

Genom att torka av cache-partitionen raderar du alla systemcachrar oavsett om de är bra eller skadade. När telefonen har startats kommer alla dessa cachar att ersättas med nya, så om problemet fixas efter att ha gjort detta, skulle det innebära att felet har utlösts av några dåliga cacheminne. Oroa dig inte för att ingen av dina filer och data kommer att raderas om du gjorde detta:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Säkerhetskopiera filer och gör Master återställning

När du har torkat cachepartitionen och problemet fortfarande kvarstår, har du inget annat val än att återställa telefonen. Det är om du inte kan leva med ett sådant fel. Om du tvekar att göra detta kan du prova att använda galleriprogram från tredje part för att se dina bilder. Men om du vill göra med detta, se till att du gör en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data så att de inte raderas under återställningsprocessen.

Notera också ditt Google ID och lösenord eftersom du använder dem för att ställa in din telefon efter återställningen. Det rekommenderas också att inaktivera Factory Reset Protection genom att ta bort ditt Google-konto innan återställningen. När allt är klart och klart, följ dessa steg för att återställa din Galaxy A3 ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Felmeddelandet "Tyvärr har Galleri har stoppat" är ett mindre appproblem och återställningen kan definitivt fixa det. Jag hoppas att det här inlägget har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss gärna.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) som dyker upp "Tyvärr har meddelanden stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Galaxy A3 får inte aviseringar från Facebook Messenger och Gmail, andra problem
 • Samsung Galaxy A3 fortsätter att dyka upp "Inställningar har stoppat" -felet [Felsökningshandbok]
 • Vad du ska göra när Facebook kraschar på din Samsung Galaxy A3 [Felsökningssida]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]