Power Sharing-app på Galaxy S4 dyker upp

Bildkredit: Samsung

Välkommen till ett annat inlägg som ger svar på några av de strömrelaterade problemen på #Samsung # GalaxyS4. Nedan är de specifika frågorna diskuterade:

 1. Galaxy S4 laddar inte
 2. USB-portproblem på Galaxy S4
 3. Power Sharing-app på Galaxy S4 dyker upp
 4. Defekt strömknapp på Galaxy S4
 5. Galaxy S4 slår inte längre på efter att den lossades från laddaren

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.


Problem nr 1: Galaxy S4 laddar inte

I början av denna faktureringscykel, 28 oktober, fick min telefon en hård fördröjning. När jag skickar texter sitter den och säger att den alltid försöker skicka. Vissa går igenom utan någon anmälan till mig mycket sent. Och jag får inte texter förrän senare än när de skickas. När jag laddar den på datorn på jobbet med en USB-kabel, dyker inte telefonen upp som en upptäckt enhet på datorn längre. Min telefon går långsamt när jag gör någonting på den. Det låses inte / låses upp när jag vill ha det till det mesta. Och det tar ingen avgift. Jag har stängt av den och sedan på igen, startat om telefonen, dragit batteriet längre än 10 sekunder, jag såg till att det hade alla de uppdateringar det behövde, jag försökte göra hela uppringningen * 228, och jag har gjort säker på att jag inte hade något extra på det jag inte använder (såvida jag inte antar att det på något sätt körs i bakgrunden). Jag tar den in i US Cellular-butiken ikväll i hopp om att lösa problemet, men alla förslag skulle vara fantastiska! Tack massor! - Bretagne

Lösning: Hej Brittany. Vi kan se att du har två huvudsakliga problem här - SMS-försening och strömrelaterade problem. Den första kan lösas genom att se till att meddelanden-appen på din telefon fungerar bra. Det här är de potentiella lösningarna du kan prova:

Uppdatera appcache och data

Många problem kan ibland lösas genom att göra detta steg. Det är inte svårt att göra och kräver inte avancerad Android-kunskap. Appar kan sluta fungera korrekt om cacheminnet är föråldrat eller skadat. Att ta bort den befintliga cachen och tvinga telefonen att skapa en efteråt är ofta en enkel fix.

Att rensa en apps data är den virtuella motsvarigheten till att installera dem igen. Detta innebär att du kommer att förlora all information som är kopplad till den appen om du tar bort dess data. Eftersom vi kommer att arbeta med din meddelanden-app rekommenderar vi att du skapar en säkerhetskopia av dina viktiga textmeddelanden om du vill behålla dem senare. Försök att Google vilken app du kan använda för att säkerhetskopiera dem. Här är stegen för att ta bort appens cache och data:

 • Gå till Inställningar.
 • Fortsätt till applikationer.
 • Välj Hantera applikationer.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Välj meddelanden-appen du har problem med.
 • Därifrån ser du knapparna Clear Cache och Clear Data.

Radera cache-partitionen

Om du torkar appens cache och data inte löser problemet med textfördröjning kan du överväga att ta bort telefonens cache istället. Cache-partitionen, även känd som systemcache, är ett arkiv av tillfälliga filer som används av systemet för att ladda appar snabbt. Om denna cache skadas precis som en app-cache kanske vissa appar inte fungerar normalt. Om du inte har provat den här lösningen tidigare, följ bara dessa steg:

 • Stäng av Galaxy S4 helt.
 • Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När S4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 • När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Volym upp-tangenten.
 • Markera alternativet 'torka cache-partition' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • När torkningen av cache-partitionen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.

Installera appen igen

Om problemet kvarstår efter att ha utfört uppgifterna ovan kan du försöka ta bort och installera appen i fråga manuellt. Om det inte heller löser det får den mest troliga orsaken inte vara på din telefon utan på nätverkssidan. Se till att din tjänsteleverantör vet om förseningen så att de kan ge dig förstahandsupport.

Om batteriet är okej kommer nästa möjliga lösning att göra en fabriksinställning. Syftet med denna lösning är att eliminera eventuella firmwareproblem som kan påverka krafthanteringsfunktionen. Detta raderar allt på telefonens interna lagring så se till att skapa en kopia av dina personuppgifter innan du fortsätter.

Den andra huvudproblemet (maktrelaterat problem), precis som det första, kan orsakas av några andra saker så din första uppgift är att identifiera det verkliga skälet till det. Det första logiska steget är att försöka använda ett annat batteri. Om telefonen är ungefär ett år gammal, finns det en god chans att batteriet helt enkelt har tappat förmågan att hålla en laddning. Här är stegen för att göra det:

 • Stäng av Galaxy S4 helt.
 • Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När S4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 • När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Volym upp-tangenten.
 • Markera 'torka data / fabriksåterställning' med Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 • Markera nu 'Ja - ta bort alla användardata' med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att starta återställningen.
 • När huvudåterställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.
 • S4 startar om men det kommer att vara längre än vanligt. När den når hemskärmen börjar du sedan installationen.

Som nämnts hoppas fabriksåterställning endast att rensa programvarufel. Om ingenting verkar fungera efter att ha gjort det kan huvudorsaken vara hårdvara. Tyvärr har vår blogg inte tips om maskinvarudiagnostik. Om du inte vill gå igenom besväret med felsökning av hårdvaran, låt en professionell göra det åt dig. Ännu bättre, helt enkelt be om en ersättning från din transportör (om möjligt).

Problem nr 2: USB-portproblem på Galaxy S4

Hej jag har en S4. den är rotad på Lollipop. Det fungerade perfekt men nu har jag problem med min USB. Min telefon laddas perfekt men när jag försöker ansluta min telefon till en dator står det "USB inte igenkänt", men när jag ansluter andra Samsung-telefoner visar min dator dem.

Dessutom visas inte USB-symbolen som brukade dyka upp på vänster sida av meddelandefältet.

När jag hårt återställer min telefon i ett par minuter fungerar den bra men efter en stund kopplas den automatiskt bort och ansluter aldrig igen. Jag vet inte om det är ett hårdvaruproblem eller ett programvaruproblem. Jag hoppas att du kommer att hjälpa till. Är det på grund av root-åtkomst eller något liknande? Jag kan inte heller flasha officiell programvara via ODIN på grund av detta problem, snälla hjälp mig.

Ser fram emot att höra ifrån dig! - Amish

Lösning: Hej Amish. Om din telefon är förankrad finns det två saker du kan göra för att veta om problemet beror på ett programvaruproblem. Den första är genom att göra en fabriksåterställning för att utplåna eventuella firmware-fel. Förhoppningsvis, när du har gjort det, kommer du nu att kunna flasha en ny ROM (anpassad eller lager). Om USB-anslutningen till PC fortsätter efter en fabriksåterställning kan laddningsporten ha blivit defekt över tid. Se till att ha det kontrollerat.

Problem nr 3: Power Sharing-appen på Galaxy S4 dyker upp

Felsökning: Samsung utvecklade en app som heter Power Sharing, som kan förvandla din Samsung-enhet till en powerbank med en speciell kabel. Som nämnts i meddelandet kommer du att kunna kontrollera hur mycket ström som överförs genom att använda appen, så om du inte delar din S4-makt använder det inte den här appen. Även om det är en Samsung-app anses den fortfarande vara en tredjepart eftersom den inte förinstallerades på enheten. Som sagt kan du avinstallera den från din telefon för att förhindra att detta meddelande dyker upp i framtiden.

 • Tryck på menyknappen från valfri hemskärm.
 • Tryck på Inställningar.
 • Klicka på fliken Fler.
 • Tryck på Application manager.
 • Dra åt vänster eller höger för att gå till fliken Alla.
 • Bläddra till och knacka på Power Sharing.
 • Klicka på Avinstallera.

Jag gjorde det för mitt problem, det gör detta men när jag kom till applikationshanteraren och alla fliken finns det ingen Power Sharing-app. Det säger också att dockningen är ansluten till och från när jag försöker ladda den. - Bärnsten

Lösning: Hej Amber. Om du inte hittar Power Sharing-appen under fliken Alla, betyder det att den inte är installerad på din telefon. Pop-upmeddelandet kan utlösas av en helt separat app. Försök att starta upp telefonen i säkert läge i ett par dagar för att se om problemet kommer upp. Om det inte gör betyder det att en av dina tredjepartsansökningar kan vara skylden. Så här startar du din S4 i säkert läge:

 • Stäng av enheten helt.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren.
 • När Samsung Galaxy S4-logotypen visas på skärmen släpper du strömbrytaren.
 • Så snart du släpper strömbrytaren trycker du och håller ner volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen har slutfört omstartprocessen.
 • Om du kan läsa "Safe Mode" längst ner till vänster på skärmen, släpp Volym ned-knappen. I annat fall ska du upprepa processen tills du kan starta upp telefonen till Safe Mode.

Att köra i säkert läge kanske inte ger några resultat eller pekar på problemet-appen. Ett annat bra sätt att lösa problemet är genom att inaktivera Samsung-appar på din telefon. Som att starta i säkert läge är inaktivering av Samsung-appar mer en test-och-fel-lösning snarare än ett säkert sätt att lösa problemet. Om ingenting fungerar efter det, överväg att utföra en fabriksåterställning så att du kan vara säker på att firmware är ren.

Problem 4: Defekt strömknapp på Galaxy S4

Min strömbrytare är för känslig som när jag knappt trycker på den utan att trycka på den stängs av. Jag har haft det här problemet tidigare med min Galaxy S4 men de andra tänderna det stannade bara om 1 eller 2 dagar den här gången det har inte varit som en vecka. Vilket verkligen suger så nu har jag en obekväm SMS-position eftersom jag inte knappt vill röra på strömbrytaren och låta min telefon stänga av. starta om som du skulle göra när du håller på strömbrytaren. och om jag knappt trycker på strömbrytaren ibland kommer det bara att lyckas och min telefon stängs av. Snälla hjälp mig Jag knappt trycker på strömbrytaren utan att trycka på den hela vägen och den stängs av! Snälla hjälp mig!!!! - Kvadrat

Lösning: Hej Quade. Så mycket som vi vill hjälpa dig verkar problemet vara hårdvara. Som vi har sagt ovan ger denna blogg inte felsökning och diagnostik av hårdvara. Se till att den felaktiga knappen kontrolleras av en professionell.

Om du vill fixa knappen själv, försök dock att Google de specifika stegen för hur du gör det. Det finns ett antal webbplatser som erbjuder steg-för-steg-instruktioner om hur du byter strömbrytaren på en S4.

Problem nr 5: Galaxy S4 slås inte längre på efter att den lossades från laddaren

Jag laddade min telefon tidigare idag och medan jag använde den kopplade jag loss den från laddaren eftersom jag var på väg att lämna huset och så snart jag kopplade bort den från laddaren stängdes den av och kommer inte att slås på sedan. Det har gått flera timmar sedan det gjorde det. Detta hände också kvällen innan och så satte jag den på laddaren och tänkte kanske att den hade dött och det slumpades slumpmässigt tillbaka ungefär en timme eller mer senare. Men det fungerar inte den här gången. - Haley

Lösning: Hej Haley. Se förslagen vi ger till andra ovan. Om den grundläggande felsökningen för programvara inte fungerar, se till att testa ett annat batteri.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.