Löst Samsung Galaxy S8 inget signal från nätverket efter mjukvaruuppdatering

#Samsung #Galaxy # S8 är en av förra årets favorit flaggskeppstelefoner bland konsumenterna baserat på antalet enheter som såldes över hela världen. Idag är denna modell fortfarande ganska kraftfull och kan hantera allt som kastas på den tack vare sin Snapdragon 835-processor i kombination med 4 GB RAM. Dess användning av en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm gör telefonen bra för att titta på olika multimediainnehåll. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S8 ingen signal från nätverket efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 Ingen signal från nätverk efter mjukvaruuppdatering

Problem: Min dotters Samsung galaxy S8 uppdaterade systemprogramvaran i går kväll till G950USQS5CRH1, Android version 8.0.0. Nu tas ingen signal från bäraren. Telefonen har fungerat normalt. Jag har gått igenom alla steg som anges i din artikel utom för fabriksinställning eller flash-programvaran. Just nu väntar vi på 20 september när vi kan anmäla oss till vår transportförsäkring för att byta ut telefonen. Har någon annan klagat på detta problem efter Samsungs senaste uppdatering?

Lösning: Om det här problemet inträffade direkt efter en programuppdatering bör du definitivt prova att återställa en fabriksåterställning eftersom problemet kan orsakas av gamla mjukvarudata som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. Du bör också försöka sätta i ett annat SIM-kort i telefonen för att kontrollera om problemet orsakas av ett felaktigt SIM-kort.

Om problemet fortfarande kvarstår efter att ha utfört stegen ovan bör du ha detta kontrollerat vid ett servicecenter.

S8 Inget mobildatanätverk är tillgängligt när du ringer

Problem: Jag har en Samsung Galaxy S8 köpta från USA. För närvarande använder den i Indien på ett indiskt simkort. Jag har ett konstigt problem där jag kan ringa samtal från mina senaste kontakter. Men när jag försöker ringa samtal med hjälp av knappsatsen visar det ”Inget mobilnät finns tillgängligt. Anslut till ett tillgängligt wifi-nätverk för att ringa samtal ”

Lösning: För att åtgärda problemet, försök först eliminera SIM-kortet som en möjlig orsak till problemet. Använd ett annat SIM-kort i telefonen och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om det går så fortsätter du med stegen nedan.

  • Försök stänga av Wi-Fi-samtalalternativet på din telefon. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket. Tryck på Inställningar och sedan på Anslutningar. Skjut Wi-Fi-omkopplaren åt höger till OFF-läget.
  • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om det inte uppstår i det här läget kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Prova att torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget,
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S8 kan inte ringa utgående samtal

Problem: Samsung S8 kan inte ringa utgående samtal med mobildata. Carrier är Freedompop som använder Sprint. De hittills har varit analfabeter med sin hjälp eller åtminstone tills de skickar mig till någon som vet mer än att läsa instruktionerna på samtalsskärmen. Jag kan ringa via wifi men inte mobil. Allt annat fungerar bra mobil eller wifi. kan bara inte ringa på mobil. Jag har gjort två fabriksinställningar med samma resultat. Börjar misstänka SIM-kortet men är inte säker. Jag har inte aktiverat och inaktiverat inställningar i nätverksinställningar. All hjälp skulle mycket uppskattas.

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att se till att ditt konto har tillräckligt med krediter för att ringa ett samtal. Du kan bekräfta detta med din operatör. Nästa steg är att se till att telefonen har en god mobil signal. Om du befinner dig i ett område med dålig nätverkstäckning föreslår jag att du går till en annan plats som har en god signal. Om problemet kvarstår och eftersom du redan har utfört en fabriksåterställning bör du försöka använda ett annat SIM-kort i telefonen.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S8 kan inte svara på telefonsamtal

Problem: För att börja gillar jag min S8 MYCKET !! Jag hade en S7 tidigare och gick till Verizon (icke företag butik) eftersom jag hade en avgiftsproblem. Jag låter säljaren prata med mig i en ny telefon. Jag inser för sent att S8 inte var halva telefonen som min S7 var. En teknik på nivå 2 på Verizon uttryckte det bäst, "Jag handlade min laddade Corvette för en bas VW" !! Men det är vad jag har, det senaste problemet är när min telefon ringer min telefonsymbol inte öppnas förrän den fjärde ringen, min skärm är helt tom. Om jag öppnar min skärm eller har skärmen öppen kan jag fortfarande inte svara på telefonen. HJÄLP SNÄLLA !!

Lösning: Det är mycket troligt att detta problem orsakas av en programvarufel. Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan starta telefonen i återställningsläge. Torka bort cache-partitionen på telefonen och gör sedan en fabriksåterställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.