Löst Samsung Galaxy Note 5 Kan inte ansluta till mobilnätverk

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # Note5 att lösa problemen som de upplever med telefonen. Trots att det redan är en äldre generation smarttelefon som först släpptes 2015 använder många fortfarande telefonen eftersom den är ganska tillförlitlig. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Galaxy Note 5 inte kan ansluta till mobilnätproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Obs 5 Kan inte ansluta till mobilnätverket

Problem: Jag har en Samsung-anteckning 5 i cirka 1, 5 år. Nyligen stängde den av sig själv så mycket ofta och kan inte ansluta till nätverket och mobildata. Jag måste göra en mjuk återställning och ibland sätta i SIM-kortet eller ladda telefonen för att slå på den. Det har varit så här de senaste tio dagarna. Jag har gjort en fabriksåterställning och det är fortfarande detsamma. Jag har satt in mitt SIM-kort på en annan telefon och det fungerar. Så SIM-kort är ok. Batteriet verkar ok eftersom jag kan ladda det och det är inte puffat. Hjälp mig.

Lösning: Om du redan har utfört en fabriksåterställning och problemet fortfarande uppstår orsakas det troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent, eventuellt antennen som har problem. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Obs 5 Nätverksfel vid samtal

Problem: Hej, jag kommer från Irland och min leverantör är 3. Jag har en anmärkning 5. Jag tappade den på sovrummet i går och sedan kan jag inte ringa utgående samtal. Jag har fortfarande 4G-täckning men märker när jag går till samtal och till ytterligare inställningar eller inställningar för samtalspärr får jag ett felmeddelande om SIM- eller nätverksfel. Jag har försökt ta SIM-kortet in och ut och starta om telefonen i säkert läge och fortfarande ingenting

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar, försök att kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem som eventuellt orsakas av droppen. Du måste sedan ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Not 5 Registreras inte i nätverket efter programuppdatering

Problem: Uppdaterad Samsung Note 5-programvara och telefonen har inte registrerats i nätverksmeddelandet. Kan se Optus och vodafone men inte mitt nätverk som är Telstra. SIM-kort fungerar i olika telefoner så inte SIM-problem. Har gjort det vanliga, stängt av, ta bort och sätt tillbaka SIM-kortet, till och med rensat cache. Problemet verkar vara programuppdateringen. Har två identiska telefoner för mina pojkar och båda nu värdelösa och mindre än 6 månader gamla i nytt skick.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att kontrollera om telefonen har rätt APN-inställningar.

För Telstra listas APN-inställningarna nedan.

 • Namn: Telstra Internet
 • APN: telstra.iph
 • Proxy: krävs inte
 • Port: Ej obligatoriskt
 • Användarnamn: Ej obligatoriskt
 • Lösenord: krävs inte
 • Server: Ej obligatoriskt
 • MMSC: //mmsc.telstra.com:8002
 • MMS-proxy: 10.1.1.180
 • MMS-port: 80
 • MMS-protokoll: WAP 2.0
 • MCC: 505
 • MNC: 01
 • Autentiseringstyp: Ej obligatoriskt
 • APN-typ: standard, supl, mms

Om problemet fortfarande kvarstår rekommenderar jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan gör en fabriksåterställning eftersom problemet kan orsakas av gamla mjukvarudata som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen.

Obs 5 Kan inte skicka MMS

Problem: Hej Jag kan inte skicka eller ta emot mms med min anteckning 5. Jag har precis köpt telefonen och den uppgraderades till Android 7.0 Jag bytte också bärare. Telefonen ringer, sms-meddelanden och ansluter till internet via wifi och data, men inga mms. Jag kontaktade transportören och de återställde apn. Jag har också mjuk återställning av telefonen flera gånger men ingen framgång. Jag har letat efter lösningar på nätet, men alla lösningar jag har testat med undantag för fabriksåterställning. Några förslag?

Lösning: Om din telefon redan har rätt APN-inställningar och du fortfarande inte kan skicka eller ta emot MMS, utför du följande steg nedan.

 • Se till att du har ett aktivt mobildatabonnemang och slå på mobiltelefonens mobiltelefon.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.