LG V30 vs Apple iPhone 7 Plus Bästa 6-tums telefonjämförelse

LG V30 tillkännagavs nyligen av företaget, även om prissättningen för luren inte har avslöjats än. Vad vi vet är att enheten kommer att bli en av årets hetaste enheter, precis som vi leder fram till lanseringen av iPhone 8 på mindre än en vecka från och med nu. Men vad sägs om det nuvarande Apple-flaggskeppet, iPhone 7 Plus? Hur matchar det mot V30? Vi ska titta på de två flaggskeppen idag för att fastställa vilken telefon som har överhanden som den står.

Men vänta, iPhone 7 Plus kommer med en 5, 5-tums skärm, och vi pratar om en 6-tums telefonjämförelse? Med tanke på den stora storleken på iPhone 7 Plus (som vi kommer att prata om lite), är denna jämförelse fullständig mening. Medan iPhone 7 Plus är nästan ett år gammal på marknaden, kan jämförelsen verka lite orättvis för några. Detta kommer emellertid att ge oss en mycket god uppfattning om hur Apples bästa jämför med LG: s senaste och bästa flaggskepp. Så låt oss dyka rätt in.

LG V30 vs Apple iPhone 7 Plus Bästa 6-tums telefonjämförelse

Display & Design

IPhone 7 Plus levereras med måtten 158, 2 x 77, 9 mm, medan LG V30 har måtten 151, 7 x 75, 4 mm. Nej, det är inte ett fel. Trots att den har en 6-tums skärm jämfört med 5, 5-tums iPhone 7 Plus, är LG V30 faktiskt mindre i storlek än Apple-flaggskeppet. Detta är till stor del tack vare den ringlösa designen, som för närvarande är trenden i branschen med Samsung som redan släpper två flaggskepp med nämnda design. V30 utmärker sig i varje avdelning, och det är tydligt att företaget har lagt mycket tanke på designen av luren. Handenheten använder en metallram med Cornings Gorilla Glass 5 som täcker fram- och bakpanelen.

IPhone 7 Plus går för en mer strömlinjeformad design, som är en uppgradering jämfört med iPhone 6s Plus. Företaget offrar dock mycket av ramen för hemknappen och öronstycket. Baksidan består av mjuk beröringsmetall, som ibland kan vara en smal halt. När det gäller skärmstorleken packar iPhone 7 Plus en 5, 5-tums 1920 x 1080 LCD-panel, medan LG V30 kommer med en 6-tums 2880 x 1440 P-OLED-skärm. LG kallar detta för “FullVision” -skärmen, medan Apple håller sig till “Retina Display” -moniker som har funnits i några år nu.

Kamera

Kameran är verkligen höjdpunkten på iPhone 7 Plus. Det är en 12-megapixel bakkamera tillsammans med teleobjektivet är säkert en av de bästa mobilkamerorna som går runt just nu. Företaget har emellertid också gjort några viktiga ändringar av programvarufunktioner för att passa den nya kameran. Denna speciella funktion, känd som "Portrait Mode", har revolutionerat mobilfotografering, vilket lett till att flera tillverkare implementerar funktionen. LGs 16-megapixel + 13-megapixel-arrangemang kommer dock inte med så flamboyanta programvaru-trick. I stället hålla fast vid vidvinkelfotografering, som har en egen charm.

På framsidan kommer LG V30 med en 5-megapixelsensor, som bleknar i jämförelse med 7-megapixel-skytten på iPhone 7 Plus. Sammantaget verkar Apple-flaggskeppet vara en bättre kamerafon, åtminstone på papper.

Fart

LG använder Qualcomm höghastighets Snapdragon 835 SoC med V30. Denna chipset ses för närvarande på nästan alla Android-flaggskepp som finns tillgängliga i branschen. Det är intressant att notera att Samsung ursprungligen hade exklusivitet över chipset när Galaxy S8 lanserades. Detta innebar att LG var tvungen att gå med den äldre fyrkärniga Snapdragon 821-chipseten med G6. Men när exklusivitetsperioden slutade gick LG alla vapen med V30 med hjälp av den nya chipseten ombord. Denna chipset använder Adreno 540 GPU under huven.

IPhone 7 Plus använder Apples anpassade A10 Fusion fyrkärniga chipset, vilket är ett intressant tillägg till A-seriens programlista. Apples chipsatser har varit långt före sin tid och skräddarsydda för att fungera perfekt med iOS-programvaran. Detta är något som Android-tillverkare sällan kan prata om, även om LG har gjort stora framsteg med LG V30.

När vi pratar om RAM har LG V30 iPhone 7 Plus-takt här med 4 GB RAM. IPhone 7 Plus nöjer sig med 3 GB ombord. Om vi ​​pratar om rå hastighet här, känner vi att LG V30 har en liten fördel här.

Batteriprestanda

LG V30 kommer med ett 3 300 mAh batteri under huven, vilket borde vara tillräckligt bra för att hålla dig mer än en dag med måttlig användning. IPhone 7 Plus har en 2 900 mAh enhet ombord, vilket borde vara tillräckligt för att hålla en dag.

Andra funktioner

Apple erbjuder funktioner som 3D Touch, Siri, Apple Pay och Touch ID (fingeravtrycksskanner) med iPhone 7 Plus. Telefonen har också en vändbar blixtport. Enheten saknar tyvärr ett speciellt hörlursuttag, där Apple spelar ett stort spel för att använda ombordets blixtport som hörlursuttag. Detta drag har kritiserats allmänt, även om Apple erbjuder en blixt till 3, 5 mm hörluradapter med varje enhet i handenheten. Telefonen kör iOS 10 ur rutan, med en uppdatering till iOS 11 i horisonten. IPhone 7 Plus finns i lagringsvarianter 32/128/256 GB.

LG V30 kommer med en bakåtvänd fingeravtrycksscanner, en vändbar USB C-port, ett 3, 5 mm hörlursuttag och en massa attraktiva funktioner. Telefonen levereras som standard med Android 7.1 Nougat, och företaget planerar förmodligen för nästa stora uppdatering under de kommande månaderna. Telefonen har också MIL-STD-810G-certifiering för hållbarhet och IP68-certifiering för vatten / dammbeständighet. Du kan få LG V30 i lagringsvarianter 64 eller 128 GB (V30 +).

Prissättning

LG har inte officiellt meddelat prissättningen på LG V30, men flera läckor har föreslagit att telefonen kommer att prissättas till 749 $ utanför kontraktet. LG har inte bekräftat detta, så vi tar det med ett saltkorn. För iPhone 7 Plus måste du dock dela ut $ 769, $ 869 och $ 969 för 32, 129 respektive 56 GB varianter.

Vår ta

Som du antagligen kan gissa från hårdvarans specifikationsblad är det en tuff tävling mellan de två telefonerna. Men om vi skulle välja en vinnare i denna jämförelse, måste det vara LG V30 helt enkelt för den typ av uppgraderingar den packar. Närvaron av en P-OLED-skärm är en enorm förskjutning för LG, eftersom företaget övervägande använde LCD-paneler tidigare. Apple förväntas göra några stora förändringar med iPhone 8, men fram till dess måste LG V30 förbli det bästa flaggskeppet i stan.