Hur mycket data använder Google Maps och hur fixar jag det när det kraschar?

Alla som använder Google Maps kanske tror att den använder för mycket data eftersom den laddar ner riktiga kartor och vägbeskrivningar, men som ett resultat av vår forskning använder den inte så mycket data alls. Spotify använder mycket mer data än Google Maps och om du använder det som navigationsmedel kommer du inte att använda mycket data varje fem mil resor än att strömma ett par låtar via Spotify eller någon strömningstjänst.

varumärkeBästa förbetalda planslingorPris

TelloBlack Friday-erbjudanden
 • 4 GB + Obegränsat Talk & Text GRATIS
 • Inget kontrakt, inget åtagande
 • Uppgradera eller nedgradera när som helst
 • Kontrollera pris

  * Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

  I genomsnitt använder Google Maps cirka 0, 7 MB data var 10 mil och 0, 75 MB mobil data för var 20: e minut. Att spela en låt skulle kosta dig cirka 2 till 3 MB data för normal kvalitet och som bara tar cirka 4 till 5 minuters spel. Om det är första gången du använder Google Maps är det ungefärlig dataanvändning men om du redan har använt appen för navigering flera gånger och tar nästan samma rutt varje dag kommer du att använda mindre data.

  Dataanvändning är bara viktig för användare som finns på mobildata. Om du är en av dem som är oroliga för att använda dina tilldelade data innan månaden slutar, anslut dig till någon offentlig wifi-hotspot och ange din riktning så att den kommer att laddas ner innan du trycker på gaspedalen. På det här sättet kommer din telefon bara att använda data för att uppdatera din plats via GPS, vilket kan kosta dig 1 MB en timme eller ännu mindre och inte för att ladda ner kartan. Google Maps erbjuder offline-användning och här är ett par procedurer du måste göra för att använda det:

  1. Öppna Google Maps och sök efter den plats du vill spara. Klicka på den nedre informationsfältet och tryck sedan på Hämta. Välj storleken på den region du vill spara, namnge den och du är klar!
  2. När du använder vägvisnings-vägbeskrivning börjar du navigeringsprocessen som du normalt skulle göra - den enda funktionen du kommer att sakna är live trafikförhållanden och uppdateringar.

  När det gäller dataanvändning i Google Maps behöver du inte oroa dig så mycket eftersom den bara använder mindre än en megabyte för varje 20 minut och du kan till och med sänka en sådan siffra när du laddar ner dina vägbeskrivningar via Wifi precis innan du går eller använda appens offlineanvändning.

  Å andra sidan har vi fått en hel del klagomål om samma app som enligt uppgift började fortsätta krascha. Så jag kommer att gå igenom dig om hur du felsöker det så att du kan använda det ordentligt utan att behöva oroa dig för kraschen.

  1. Rensa Google Maps-cache och data - det här är det första du bör göra om appen började krascha och du redan har försökt starta om din telefon. Vissa av dess cacheminne, datafiler och till och med inställningar kan ha blivit skadade eller ogiltiga. Om det här problemet bara är med appen är den här proceduren mer än tillräcklig för att fixa den. För att göra detta måste du bara gå till menyn Inställningar, hitta och knacka på Applikationshanteraren och sedan hitta Google Maps. När du är inne i appens inställningsskärm kan du trycka på Rensa cache och sedan Rensa data. Du kommer att förlora dina nedladdade vägbeskrivningar och / eller kartor så att du måste ladda ner dem för att du ska kunna använda funktionen offline. Om Google Maps fortfarande kraschar efter den här proceduren måste du göra nästa.
  2. Uppdatera Google Maps om möjligt - det kan finnas några uppdateringar för appen eftersom Google alltid uppdaterar sina applikationer. Nya uppdateringar rullas ut för kartorna då och då då företaget inte är färdig med att plotta hela världen i denna lilla sak och det kan vara anledningen till att det fortsätter att krascha då och då. Så öppna Play Store, gå till Mina appar så kan du kontrollera därifrån om det finns en uppdatering för Google Maps. Om det finns det, uppdatera det och försöka se om det löser problemet. Om det inte finns någon uppdatering eller om problemet fortsätter även efter uppdateringen kan du prova nästa.
  3. Återställ din telefon - Google Maps är ett av de förinstallerade applikationerna som levereras med alla Android-enheter. Självfallet kan du inte avinstallera eller installera om det utan root-åtkomst. Det betyder också att den är inbäddad i firmware och eftersom problemet inte är fixat med de två första procedurerna måste du återställa din enhet. Innan återställningen, se till att göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas och du kanske inte kan hämta dem. När säkerhetskopian är klar, återställ din enhet.

  Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

  Anslut oss

  Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

  varumärkeBästa förbetalda planslingorPris

  TelloBlack Friday-erbjudanden
 • 4 GB + Obegränsat Talk & Text GRATIS
 • Inget kontrakt, inget åtagande
 • Uppgradera eller nedgradera när som helst
 • Kontrollera pris

  * Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.