Hur man tar bort Amazon-konto

Om du inte redan har märkt det, är det ganska svårt att ta bort ditt Amazon-konto. Företaget gör det inte exakt mycket uppenbart om var eller till och med hur du kan ta bort ditt Amazon-konto. Uppenbarligen vill de att du ska behålla det, så att begrava alternativet att ta bort eller stänga ditt Amazon-konto fungerar lite som ett avskräckande från att folk stänger sina konton. Ändå, om du är böjd för att stänga ditt konto av någon anledning - till exempel att låta din köpshistorik försvinna för alltid - kan du fortfarande stänga det och stänga det ganska enkelt du kan. Om du följer med nedan visar vi dig hur. Låt oss börja.

Viktiga saker att komma ihåg

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg om ditt Amazon-konto innan du tar bort är att det fungerar på samma sätt som ett Google-konto i dag. Inte längre är ditt Amazon-konto bara ett shoppingkonto, utan ett konto som ger dig tillgång till flera tjänster. Det är inte exklusivt att shoppa, ger dig god tillgång till saker som Kindle för att läsa böcker, Prime Video för att titta på filmer och TV-program a la Netflix, Amazon Music för att strömma dina favoritlåtar mycket Spotify, och så mycket mer. Så när du stänger ditt Amazon-konto stänger du inte bara shoppingdelen, utan bokstavligen alla andra tjänster som är anslutna till ditt Amazon-konto.

När du stänger ditt Amazon-konto kommer du inte bara att förlora tillgången till alla dessa extra tjänster, utan du kommer att förlora alla dessa data såväl som dina digitala inköp. Det finns inget sätt att få tillbaka något av det. En annan sak att tänka på är att du kommer att förlora åtkomsten till Prime Photos, vilket betyder att allt ditt fotoutrymme och foto- och videofiler kommer att försvinna.

Det skulle verkligen vara ett misstag att stänga ditt Amazon-konto om du redan äger en hel del digitala varor från Amazon. Om du försöker avbryta ditt Prime-medlemskap finns det ett separat sätt att göra just det, eller om du försöker bli av med en del av din inköpshistorik har många av dina inköp förmågan att arkiveras. Och kom ihåg att om du går vidare och stänger ditt Amazon-konto slutar ditt Prime-medlemskap omedelbart och återbetalas inte.

Om du fortfarande är fast på att stänga ditt Amazon-konto förstår vi. Här är de steg du måste vidta för att bli av med det en gång för alla.

Stänger Amazon-kontot

Amazon erbjuder inte ett sätt för dig att stänga ditt Amazon-konto inom dina kontots inställningar. Vi måste faktiskt prata med kundsupport för att stänga det.

Vårt första steg är att gå till www.amazon.com, logga in med ditt Amazon-konto och gå ner till kundsupport. Eller så kan du gå hit för att gå direkt till Amazons kundtjänst. Du blir ombedd att logga in på ditt Amazon-konto när du besöker sidan. Logga in.

En supportruta visas där du ber att kategorisera din förfrågan. Det finns ett par flikar ovanpå denna ruta. Du kommer att vilja klicka på den längst till höger som säger Prime eller Something Else .

Nästa kommer en ruta att visas precis under rutan vi just interagerade med. Detta är ditt andra steg, där Amazon ber dig att berätta för dem lite mer om ditt problem. För den första rullgardinsmenyn, välj Kontoinställningar under Välj ett problem . Klicka på Stäng mitt konto på den andra listrutan .

Nu måste vi prata med Amazons kundtjänstpersonal. Du kan välja e-post, telefonsamtal eller chatta. Vi rekommenderar att du skickar en snabb e-post från Amazon från alla dessa alternativ. Du kan välja ett av de två senare alternativen, men i endera av dem kommer Amazon inte att kunna ta bort ditt konto just där och där. Så vi rekommenderar att du klickar på e-post, fyller i formuläret med din anledning till att stänga ditt konto och sedan skicka det.

Amazon kommer att svara på din e-post, vanligtvis ganska snabbt. De kommer att rekommendera dig att inte avbryta ditt konto, fråga din anledning varför och berätta för dig alla de tjänster du tappar. De försöker också erbjuda dig andra lösningar för att ta bort ditt konto. Om du vill gå vidare och ta bort det måste du bara skicka e-post till dem och låta dem veta att du är säker på ditt beslut. Du har några instruktioner från Amazon att följa, och sedan kommer ditt konto att stängas.

Dom

Som ni ser är det ingen enkel process att stänga ditt Amazon-konto. De får dig att hoppa igenom en hel del bågar och hinder, men det är fortfarande möjligt att bli av med det för gott!