Hur man skärmdumpar på en Galaxy S8

Vad du än tänker göra med det efteråt är det coolt att lära sig att skärmdumpa på en Galaxy S8. Din S8 erbjuder dig några sätt att fånga skärmen, dela eller spara bilden. Den här korta handledning bör leda dig genom stegen.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Olika sätt att skärmdumpa på en Galaxy S8

Det finns tre grundläggande sätt att fånga din S8-skärm. Lär dig hur du gör var och en av dem nedan.

Metod 1: Skärmdump med hårdvaruknappar

Om du har använt Samsung smartphones de senaste åren bör du redan känna till den första metoden. I princip använder du två tangenter - Power och Volume Down. Galaxy S8 har inte längre en fysisk hemknapp så den ersätts av Volume Down-tangenten för detta ändamål. Här är hur:

 1. Förbered skärmen eller appskärmen du vill fånga.
 2. Tryck och håll ner Volym ned och strömbrytaren samtidigt. Om du inte lyckas vid första försöket, försök att trycka på samma knappar igen samtidigt. När du hör kamerans slutarljud är det det som du har tagit fram skärmen framgångsrikt. Det kommer också att finnas en kort blinkande animation som visas omedelbart efter att du tagit en skärmdump.
 3. Om du vill visa den tagna bilden senare, gå bara till Galleri-appen.
 4. Om du behöver hitta skärmdumparna från en kommandorad eller via Android File Transfer-verktyget finns de i / bilder / skärmdumpar.

Metod 2: Skärmdump med Palm Swipe

Palm Swipe är aktiverat som standard på din Galaxy S8 så att du kan prova den här metoden direkt. Om du vill veta hur man växlar och stänger av Palm Swipe, så här:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Rulla ner till "Rörelse" och välj "Rörelser och gester."
 3. Tryck på "Palm svepa för att fånga."
 4. Tryck på vippknappen från och till.

När Palm Swipe är aktiverat, följ dessa steg för att ta skärmdumpar:

 1. Luta handen åt sidan lite så att tummen pekar bort från skärmen.
 2. Dra hela handen över skärmen i endera riktningen - från vänster till höger eller höger till vänster, det är ditt samtal.

Metod 3: Använd rullande skärmdump

Den här metoden fungerar på samma sätt som med äldre Galaxy-modeller som S6 eller S7. Det kan vara användbart i en viss situation - när du försöker fånga saker som går längre än första sidan på skärmen. Om du vill fånga en webbsida som sträcker sig bortom skärmen som du kan se, kommer rullande skärmdump att vara praktiskt. Så här gör du:

 1. Ta en skärmdump, som tidigare.
 2. Längst ner på skärmen, direkt efter att du tagit en skärm via metod 1 eller 2, visas en förhandsgranskning och flera alternativ. Tryck på alternativet "Fånga mer" för att bläddra ner och ta mer av skärmen.
 3. Fortsätt knacka tills du har det du behöver.

Bilder som tagits med skärmdump är vanligtvis stor filstorlek. Om du vill använda den här typen av skärmdump, kom ihåg de möjliga lagringskraven.

Hur du ändrar storlekar eller former på dina skärmdumpar

Galaxy S8 erbjuder ett annat sätt att anpassa dina skärmdumpar med hjälp av TouchWiz Smart Select. Detta gör att du kan ändra standardstorleken på dina screeshots till former du vill, till exempel ovaler eller rutor. Dessutom kan du lägga till GIF-filer och skärmavsnitt om du vill. Så här gör du:

 1. Förbered skärmen eller appskärmen du vill fånga.
 2. Öppna Edge-panelen.
 3. Skjut åt vänster / höger tills du hittar avsnittet ”Smart select”.
 4. Välj vilket läge du föredrar.
 5. Välj det område du vill skärmdumpa och följ instruktionerna.
 6. Om du vill ha fler alternativ kan du prova att kontrollera några andra funktioner för varje funktion.

Smart Select är aktiverat som standard. Om du vill stänga av den går du bara till Inställningar> Display> Kantskärm> Kantpaneler .

Så här visar du en skärmdump på en Galaxy S8

Det finns två sätt att visa dina fångade skärmdumpar. Den första är via meddelandepanelen. Dra helt enkelt ner på skärmen för att dra ner meddelandepanelen och tryck sedan på Smart capture-avisering.

Det andra sättet att visa dina skärmdumpar är att använda Galleri-appen. Här är hur:

 1. Öppna Galleri-appen.
 2. Välj fliken Album.
 3. Välj skärmbilder.

Hur man delar en skärmdump på en Galaxy S8

Eftersom det finns två sätt att visa skärmdumpar på din Samsung Galaxy Tablet, finns det också två sätt att dela dem.

För att dela en skärmdump direkt efter att ha tagit den, svep ner meddelandepanelen och svep ner Smart capture. Klicka sedan på DELA och välj ett av delningsalternativen.

Det andra sättet att dela en skärmdump är genom att gå till din Galleri-app> Fliken Album> Skärmbilder. När du har valt den bild du vill dela klickar du bara på DELA och välj ett av delningsalternativen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.