Hur man låser upp en MetroPCS-telefon

Att köpa en smartphone från ett dotterbolag är ett bra sätt att inte bara få tillgång till billigare smartphones, utan också billigare tjänster. Tyvärr betyder det generellt att du får sämre service i vissa områden, och samma sak gäller för T-Mobils MetroPCS. MetroPCS är ett utmärkt sätt för lokalbefolkningen att anmäla sig till billig, lokal trådlös tjänst, men vad händer om du är på väg till ett område där signalen är dålig, eller om du är på väg till internationella resor och vill undvika höga prispoäng, vill du använda den MetroPCS-telefonen i ett annat nätverk. För att göra det måste du dock se till att din MetroPCS-enhet först är upplåst.

Hur låser du upp en MetroPCS-telefon? Följ med nedan, så tar vi dig steg för steg genom hela processen. Låt oss dyka rätt in.

förutsättningar

T-Mobile kan ha några ganska strikta krav när det gäller att låsa upp sina telefoner; deras dotterbolag, MetroPCS, är dock mycket lättare. Kraven är fortfarande ganska strikta, men det finns mycket mindre av dem du måste uppfylla. Här är förutsättningarna för upplåsning av MetroPCS:

 1. Din handenhet måste ha haft aktiv tjänst i minst hundra åttio dagar i rad från den enskilda telefonens aktiveringsdatum. Garanti / ersättningsenheter har samma upplåsningsdatum som den ursprungliga enheten, inte aktiveringen av den nya ersättningsenheten.

Och det är ganska mycket det. Så länge du har hundra åttio dagar av oavbruten service i följd kan du låsa upp din enhet.

Hur du låser upp en MetroPCS-telefon

MetroPCS är faktiskt en av få transportörer eller dotterbolag där ute som automatiserar upplåsningsprocessen. Så här kan du låsa upp din MetroPCS-telefon. Du kan faktiskt göra det via appen Device Unlock.

 1. Se till att du har en aktiv dataförbindelse via 3G / 4G / LTE eller Wi-Fi.
 2. I applikationslistan trycker du på Enhetslåsning . (Obs! Programmet kan finnas i mappen MetroPCS.)
 3. Tryck på Fortsätt .
 4. Välj typen Permanent upplåsning:
 5. Om det lyckas bör du starta om enheten för att tillämpa inställningarna. Om du inte startar om kommer det ett varningsmeddelande som står i inställningarna eller meddelandefönstret tills du har startat om enheten.

Den processen fungerar för de flesta Android-telefoner på MetroPCS; Att använda en iPhone på MetroPCS är dock lite annorlunda. Du måste faktiskt kontakta MetroPCS kundtjänst eller besöka en MetroPCS Corporate Store och begära upplåsningskoden för telefonen. Ovanpå att MetroPCS måste verifiera att det är kvalificerat måste du ge dem följande information också:

 • Telefonnumret på luren som du låser upp
 • Namnet på kontot
 • PIN-koden för kontofakturering

Den goda nyheten är att om du är militär personal behöver du inte uppfylla någon av de förutsättningar som MetroPCS har på plats. Följ följande steg för att låsa upp telefonen som servicemedlem:

 • Besök en MetroPCS-företagsbutik med dina distributionspapper eller underlagsdokumentation.
 • I butiken kommer agenten att ge dig alternativ för att låsa upp telefonen, och ibland är ett av dessa alternativ en begränsad upplåsningsbegäran som låser upp telefonen när du kommer hem.
 • När detta begärs skickar MetroPCS kunden ett bekräftelsemeddelande som innehåller upplåsningskoden för telefonen.

Använd en tredje parts tjänst

MetroPCS har inte så mycket byråkrati så långt det går att låsa upp en MetroPCS-telefon; det kan dock fortfarande vara en frustrerande process. Lyckligtvis kan du använda en tredje parts tjänst för att kringgå de irriterande hinder. Om du använder ett tredjepartsupplåsningsföretag kan din telefon fungera i ett annat nätverk på nolltid och utan all byråkrati från din operatör. Det kostar vanligtvis lite pengar, som kan variera från ett par dollar hela vägen upp till i genomsnitt 60 dollar.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting. När du har köpt en kod skickas den vanligtvis direkt till det medföljande e-postmeddelandet och sedan kan du följa de medföljande stegen för att låsa upp din telefon.

Dom

MetroPCS är, så överraskande som det är, en av få bärare som inte har strikta upplåsningskrav. Faktum är att så länge du uppfyller kraven på plats har MetroPCS en ganska enkel och automatiserad process på plats som låter dig låsa upp din telefon. Men om du inte uppfyller dessa krav eller blir nekad kan du använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon, om du är villig att betala den extra kostnaden, åtminstone.

Har du låst upp en MetroPCS-telefon tidigare? Vad var din upplevelse? Ljud av i kommentarerna nedan.