Hur man lägger till eller tar bort musik till iPhone utan iTunes

Apple designar sina iOS-enheter som ska synkroniseras med ett enda bibliotek med iTunes, deras polariserande mediaspelare och hantering av mobila enheter. Detta tillvägagångssätt är besvärligt på flera sätt. Om du bara vill lägga till en enda cd till ditt bibliotek måste du gå igenom en tråkig synkroniseringsprocess och inte ens tänka på att försöka synkronisera din enhet på en dator med en ny installation av iTunes - du kan sluta rensa av misstag din smartphone eller surfplatta. För att göra saken ännu värre fungerar iTunes bara på Mac OS X och Windows. Apple ignorerar helt Linux-användare, som för närvarande står för cirka 2, 2% av alla stationära användare.

Den goda nyheten är att tredjepartsutvecklare kunde skapa fantastiska lösningar som gör att du kan lägga till eller ta bort musik till iPhone utan iTunes. Faktum är att flera av dem finns, och vi har valt tre mest populära som täcker alla operativsystem, inklusive Linux.

Sunshine är en iOS-app utformad för att hjälpa användare att strömma och överföra mediefiler lagrade på vilken enhet som helst. Det första steget är att skapa ett nytt Sunshine-konto och installera det på alla dina enheter. Kom ihåg att du måste installera både deras mobilapp från App Store och deras stationära klient, som finns i versioner för Mac OS X och Windows. När alla appar är installerade går du till "Min enhet" på skrivbordsklienten och väljer den enhet du vill ha åtkomst till. Därifrån bör du kunna strömma mediefiler, lägga till nya filer i ditt bibliotek och till och med kasta din telefon, dator eller surfplatta till din Smart TV eller någon DLNA-stödd enhet. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbplatsen, där du kan hitta en samling enkla att följa tutorials som täcker alla huvudfunktioner i Sunshine. Åh, och det är gratis.

MediaMonkey släpptes första gången som Songs-DB 2001 och är en vördad digital mediaspelare och mediebibliotekstillämpning som för närvarande utvecklats av Ventis Media Inc. Den grundläggande versionen av applikationen finns gratis, men det finns också en betald guldversion, som låser upp många spännande funktioner, inklusive bit-perfekta ripp via exakt-rip-databas, on-the-fly ljud- och videokonverteringar för DLNA-delning, obegränsad MP3-kodning, automatisk biblioteksarrangör och andra. Lyckligtvis ingår MediaMonkeys iOS-synkronisering och säkerhetskopieringsstöd i gratisversionen. Kanske motsatt måste du först ladda ner och installera iTunes på din dator. Det beror på att MediaMonkey behöver drivrutinen som medföljer iTunes för att upptäcka och få åtkomst till databasen på din enhet. Gå till den officiella webbplatsen för att lära dig mer om MediaMonkeys synkroniseringsfunktioner.

GtkPod är ett grafiskt användargränssnitt (GUI) för libgpod, ett delat bibliotek som används för att få åtkomst till innehållet i en iPod. Detta bibliotek stöder spellistor, smarta spellistor, spelläkningar, hoppa över räkningar, betyg, podcast och omslagskonst, enligt den officiella webbplatsen. Tyvärr är appen ganska svår att använda för oerfarna användare och kräver en lång tutorial, som du hittar här och här. Men om du är en ivrig Linux-användare är det definitivt värt din tid, särskilt med tanke på att det verkligen inte finns något annat alternativ där ute.