Hur man fryser en frusen Samsung Galaxy S8 (enkla steg)

Din Samsung Galaxy S8 har riktigt imponerande hårdvaraspecifikationer och stabilt operativsystem (Android 7 Nougat som snart ska uppgraderas till Oreo) men det finns tillfällen då systemet kraschar faktiskt. När det händer kan du antingen ha en telefon med en svart dödsskärm eller bara en frusen skärm.

Båda dessa problem har liknande symptom och lämnar telefonen inte svar på att vad du än gör, det finns ingen skillnad. När det gäller en frusen skärm kan det uppstå medan du använder en app, lyssnar på musik eller strömmar videor. Du kanske märker att telefonen skulle bli så långsam och fördröjer innan skärmen fryser på en viss skärm.

Men så länge telefonen inte har tappats på en hård yta, kan detta problem åtgärdas och jag kommer att dela med dig den lösning som vi alltid har använt för att fixa liknande problem tidigare. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har att göra med en frysta skärm, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Vad man ska göra med en frysta Galaxy S8

Det finns bara ett par saker du kan göra för att göra din Samsung Galaxy S8 som får den att svara igen. Det finns dock ingen garanti för att problemet inte kommer att uppstå i framtiden, men åtminstone vet du redan vad du ska göra. Med det sagt, här är vad du bör göra åt det ...

 • Tryck och håll ned Volym ned-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller tills telefonen startar om.

Den här proceduren är vad vi kallar Forced Reboot. Du kan vara säker på att din telefon kommer att svara på den eftersom det är hårt anslutet att utföra den här proceduren om kombinationen görs korrekt. Om du är bekant med batteriets drag, är detta motsvarande. Det uppdaterar telefonens minne, stänger alla appar som körs i bakgrunden och laddar om alla tjänster och kärnfunktioner.

Försök att göra samma procedur några gånger om telefonen inte svarar på det första försöket. Du kan också prova följande om din telefon inte svarar efter några försök ...

 1. Tryck och håll ner knappen Volym ned och släpp inte den.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder.

Det har i princip samma effekt som den första proceduren bara att du trycker ner och håller ned Volym-knappen först innan du startar telefonen till att slå på genom att trycka på strömbrytaren. Tänk på att om du trycker på strömbrytaren först, kommer telefonen omedelbart att reagera på den eftersom den är hårt ansluten. När det händer kommer Volym ned och Power-kombinationen aldrig att göras på rätt sätt så att telefonen kanske inte slås på eftersom du inte kan göra något åt ​​en fast programkrasch genom att hålla ned strömknappen.

Om den andra proceduren inte lyckas få din telefon att svara, finns det en chans att batteriet tappats och strax innan strömmen slut kan systemet ha kraschat. Tänk dig att ha en systemkrasch och ett tömt batteri tillsammans. För att ta itu med en sådan möjlighet, här är vad du bör göra:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut telefonen till laddaren med den ursprungliga kabeln.
 3. Låt telefonen ladda i några minuter oavsett om laddningssymbolen visas eller inte.
 4. Håll sedan ned volymknappen och strömbrytaren i 10 sekunder men den här gången medan telefonen är ansluten till laddaren.

Om telefonen fortfarande inte svarar efter detta kan du prova att köra den upp i återställningsläget för att se om den är kapabel till det och om den faktiskt startar upp i ett sådant läge kan du försöka göra huvudåterställningen:

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 2. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 3. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 4. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 5. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 7. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Oavsett om du kunde återställa telefonen eller inte, föreslår jag att du tar den till teknik eftersom ett allvarligt problem kan orsaka allt detta.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 började visa upp "fuktdetekterad" varning när den är ansluten till laddaren [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om på egen hand efter rotprocessen [Felsökningsguide]