Hur man fixar skärmförbränning eller missfärgning på Samsung Galaxy S8

Dagens inlägg kommer att behandla inbränningsproblem på skärmen på en Galaxy S8. Inbränning eller spökning av skärmen inträffar ofta efter att en enhet har visat samma statiska bild under lång tid. Ihållande bilder eller spöksbilder kan visas på skärmen och blir synliga hela tiden, oavsett vilken app du öppnar. Dessa ihållande bilder är resultatet av fosforföreningar som visar ljus när en bild visas förlorar sin intensitet efter att ha använts under en lång tid.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Samsung Galaxy S8 har röda appskuggor eller missfärgning av skärmen (skärmförbränning)

Jag köpte en Samsung Galaxy S8 för ett och ett halvt år sedan och min telefon har röda appskuggor men jag trodde att det var en del av telefonen och borstade den åt sidan, sedan på Thanksgiving hade min bror och hans flickvän samma telefon och deras telefon gjorde det inte har det inte så jag började leta upp vad det kunde vara. Jag hittade den här webbplatsen som säger att många klagade över detta problem, så jag gick till cricket där jag köpte telefonen och de sa att jag var tvungen att göra en försäkringsanspråk som kommer att kosta mig 250, 00. som jag inte har och jag betalade cirka 775, 00 för den här telefonen. den här webbplatsen säger att det är en telefonfel eller hårdvaruproblem eller något med telefonen och det är inget jag gjorde för att orsaka problem.

Jag har köpt Samsung Galaxy-telefoner sedan omkopplaren kom ut och jag skulle inte ha en annan märketelefon så jag frågar hur jag kan lösa detta utan att behöva köpa en annan telefon som jag inte har råd just nu eftersom jag lever av en handikappkontroll och jag har andra räkningar att betala. men jag behöver en telefon på grund av mina hälsoproblem och dessa röda appar som webbplatsen ringer brinner i gör det svårt att se vad jag gör på telefonen och min syn är inte så bra och det gör det värre.

Kan Samsung snälla hjälpa mig eftersom det här är ett hårdvaruproblem? Tack.

Lösning: Det finns ingen enkel fix för skärmförbränningsproblem. I de flesta fall orsakas problemet av maskinvarufel eller skador så att felsökning av programvara är meningslös. Vi rekommenderar ändå att du testar våra förslag nedan för att se om ditt specifika fall kan åtgärdas på din nivå.

Rensa cache-partition

Att se till att Android använder bra systemcache är viktigt. När en systemcache är skadad kan det ibland göra programupplevelsen trög och vissa funktioner fungerar inte korrekt. För att se om du har ett systemcache-problem kan du försöka rensa cache-partitionen med följande steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Observera i säkert läge

Vissa appar kan störa Android, vilket kan leda till problem eller mindre fel. Om du vill se om de röda appskuggorna du ser orsakas av en app bör du starta om enheten till Safe Mode. I det här läget är nedladdade appar avbrutna så om skärmfärgningen eller inbränningen försvinner orsakas det antagligen av en dålig app.

Så här startar du upp din Galaxy S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Fabriksåterställning fungerar genom att återställa alla programinställningar till sina standardvärden och rensa all användardata. Om skärmens inbränning du ser orsakas av ett programfel, kan du torka av enheten och återställa alla inställningar till fabriksinställningarna.

Se till att säkerhetskopiera viktig användardata innan du torkar telefonen. Om du inte använder molntjänster för att säkerhetskopiera dina filer föreslår vi att du försöker Samsung Smart Switch. Detta gör att du kan skapa en bild av din telefon. Om du inte har hört talas om Smart Switch tidigare, se till att besöka den här sidan: Hur skapar du säkerhetskopia från Samsung-enheten till din dator via Smart Switch.

När du har skapat en säkerhetskopia följer du dessa steg för att återställa S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Använd en tredjepartsapp

Vissa användare hävdar att de kunde fixa inbränningen på skärmen på sina Android-enheter med en app som heter OLED Tools. Vi föreslår att du kolla in det i Play Store och se om det fungerar. Konceptet med en sådan app är att minska eller eliminera inbränning av skärmen över tid genom att visa en sekvens av primärfärger på skärmen. Förmodligen kommer detta att återställa de "brända" pixlarna genom att låta dem flytta runt snarare än att stanna på samma plats under lång tid. Låt oss veta om någon av dessa appar fungerar.

Arbeta med Samsung

Om problemet kvarstår vid denna tidpunkt bör du använda garantin på din enhet för att fixa eller byta ut den. Och ja, det kanske inte är gratis, även om din Galaxy S8 fortfarande är under garanti. Prata med din lokala Samsung-representant för eventuella garantitvister eller frågor.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.