Hur man fixar Siri som inte fungerar på Apple iPhone XR [Felsökningsguide]

Siri är Apples helt egna personliga assistent för taligenkänning som gör att iOS-enhetsanvändare kan prata med sina enheter eller mata in röstkommandon för att använda och använda appar och systemfunktioner. På tidiga iPhones aktiveras Siri genom att trycka på och hålla ner Hem-knappen och när du hör två snabba vibrationer eller pip, betyder det att Siri nu är uppe och väntar på dina röstinstruktioner. Med Siri kan du mata in några frågor eller be Siri att utföra en uppgift som sms eller skicka e-post. Siri är inbyggd i alla Apple iPhones från iPhone 4s och senare modeller. I iOS 12 har Siri fått massor av nya färdigheter inklusive nya röster och kunskapsområden. Bland de nya och förbättrade Siri-funktionerna är Siri-genvägar, fickljuskontroller, Find My iPhone-avsikter, visa lösenord och förbättrade Spotlight-förslag för att nämna några.

Dessutom fungerar “Hey Siri” nu också när iPhone-batteriet är låg. Alla dessa och resten av de nya funktionerna i Siri kan tillämpas och testas på din iPhone som körs på iOS 12-plattformen och som inkluderar den senaste iPhone XR-modellen. Men det är om och bara om Siri arbetar på din iPhone. Oavsett hur avancerad Siri nu är planerad, gör det faktum att det är en applikation att den inte är helt fri från brister. Trots det kan följande lösningar hjälpa dig. Läs vidare och lära dig vad du ska göra om Siri inte fungerar på din iPhone XR.

Om du emellertid letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningshandbok för vi har redan tagit upp de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp kan du gärna kontakta oss via vår iPhone-frågeformulär.

Första lösningen: Uppdatera Siri och starta sedan om din iPhone XR.

Om det här är första gången du försöker använda Siri och det inte svarar, se till att du säger frasen "Hey Siri" flera gånger för att ställa in den för första lanseringen. Annars uppdatera Siri och starta om din iPhone. Om du gör det rensas alla mindre programvarufel som kan ha hindrat Siri från att fungera. Så här fungerar det.

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Knacka på Siri .
 4. Slå sedan på avstängningen och sedan på igen

Se också till att Hey Siri-alternativet är aktiverat på din enhet.

 • För att kontrollera det, gå till Inställningar-> Allmänt-> Siri- menyn och knacka sedan på aktivera alternativet till Tillåt Hey Siri.

När du har utfört ovanstående lösningar bör du starta om din iPhone XR eller utföra en mjuk återställning med följande steg:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

En mjuk återställning hjälper till att rensa skräpfiler som lagras som cache i telefonminnet. Några av dessa filer kan ha skadats och på vissa sätt påverkat andra telefonfunktioner eller appar inklusive Siri. Som sagt, omstart av telefonen kommer också att rensa sådana synder.

Andra lösningen: Enable Dictation-funktionen.

Som namnet antyder är Diktation en iOS-funktion som låter dig beordra din enhet genom att diktera. Om du ser den lilla mikrofonikonen bredvid mellanslagsfältet på din iPhone-tangentbord, är det en indikation på att diktering är tillgänglig och så kan du bara trycka på mikrofonikonen för att börja diktera istället för att skriva text. Vissa iPhone-ägare som har haft problem med att använda Siri kunde hitta åtgärden genom att stänga av och slå på den här funktionen, så du kan lika gärna överväga att ta till detta trick och se hur det fungerar. Så här är vad du bör göra då:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Tryck på Tangentbord
 4. Bläddra ner till Diktation och slå sedan på omkopplaren för att stänga av funktionen från och till. Om den redan är påslagen, slå på omkopplaren för att stänga av dikten och slå sedan på igen.

Prova sedan att starta Siri och mata in ett röstkommando. Var noga med att tala tydligt så att du Siri lätt kan förstå och utföra svar.

Tredje lösningen: Kontrollera och se till att begränsningar inte är aktiverade för Siri.

Det är också möjligt att Siri-appen är begränsad från att köras på din enhet. Detta är troligt fallet om Begränsning är aktiverad för Siri på din iPhone XR. Följ de här stegen för att kontrollera och hantera det här alternativet:

 1. Klicka på Inställningar .
 2. Tryck på skärmtid.
 3. Välj innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Klicka på Tillåtna appar.

Navigera genom listan över appar och se sedan till att begränsningen inte är aktiverad för Siri.

Fjärde lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste tillgängliga iOS-versionen.

Att installera nya uppdateringar kan också övervägas bland de möjliga lösningarna för att hantera programvaruproblem som orsakas av malwares, buggar och systemfel. Nya uppdateringar bäddar vanligtvis in några korrigeringsfixar som är kodade för att fixa felfel på den mottagande enheten. Om din telefon är ansluten till Wi-Fi och Internet-anslutningen är stabil kan du leta efter, ladda ner och installera en ny iOS-uppdatering via luften eller trådlöst.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att leta efter ny uppdatering.

Innan du uppdaterar rekommenderas det att skapa säkerhetskopior av dina viktiga filer för säkerhetsförvaring. Du kan säkerhetskopiera dem till molnet eller på din datorn med iTunes. Bland andra uppdateringskrav skulle innehålla minst 50 procent batteritid och gott om utrymme på din iOS-enhet.

Följ sedan instruktionerna på skärmen för att börja ladda ner och installera ny uppdatering så snart du är redo. När du har installerat en ny uppdatering startar du om din iPhone för att tillämpa de senaste systemförändringarna och för att förhindra att apper blir falska. Försök sedan starta Siri igen och se om den redan svarar på röstinmatningar i enlighet därmed.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet, kan du behöva överväga att välja systemåterställningar. Det kan vara några fel på dina iPhone-inställningar som på något sätt påverkade Siri-operationer. Om problemet började efter att du har installerat nya uppdateringar eller gjort några ändringar i dina iPhone-inställningar kommer det troligt att fixa alla inställningar på din iPhone XR. Så här fungerar det:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka sedan på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Efter återställningen bör din iPhone starta om automatiskt och laddar sedan de ursprungliga alternativen och inställningsvärdena. Alla dina anpassade inställningar raderas men dina appar och personuppgifter påverkas inte. Vänta bara tills din telefon slutför startprocessen och så snart den startar upp kan du aktivera enskilda funktioner som du vill använda på din iPhone igen, inklusive Bluetooth- och Wi-Fi-funktioner.

Andra alternativ

 • Rengör mikrofonen. Kontrollera och se till att ingenting sitter fast på mikrofonen. Siri kanske inte kan fånga dina röstingångar eftersom något hindrar mikrofonen. Det här kan vara smuts eller smuts som sitter fast i mikrofonsegmentet och som därför måste rensas bort.
 • Service / iPhone-reparation. För att säkerställa att problemet inte tillskrivs en skadad hårdvarukomponent, ta din telefon till närmaste Apple-auktoriserade servicecenter och låt det undersökas noggrant av en iPhone-tekniker. Om något är skadat behöver din iPhone service.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar iTunes-fel 53 på Apple iPhone XR, enheten misslyckas säkerhetskontroll vid uppdatering av [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte parar eller ansluter till en Bluetooth-enhet [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som sitter fast på Apple-logotypen, uppstartsfel [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone XR Keyboard-app som fortsätter att släppa och krascha oväntat [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XR-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XR. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.