Hur man fixar “Mobile Network Not Available” -fel på Galaxy S8

Hej och välkommen till en annan felsökningsartikel # GalaxyS8. I det här avsnittet ger vi dig sätten att felsöka ett av de vanliga problemen på enheten - "Mobile Network Not Available" -fel. Det här felet beror vanligtvis på nätverksproblem men det kan också uppstå om det finns problem med telefonens programvara eller radio. vid andra tillfällen kan blinkning också leda till det här problemet, särskilt om telefonens EFS-mapp var manipulerad. Så, om du råkar blinka din enhet innan, se till att kontrollera om enhetens IMEI fortfarande är intakt eller registrerad i ditt eget nätverk.

Om du inte gjorde något som kan ha äventyrat enhetens programvara eller maskinvara, är den mest troliga orsaken till ditt problem nätverksrelaterat. oavsett orsak till ditt problem, se till att bläddra igenom våra förslag för att du ska kunna identifiera det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S8 "Mobile Network Not Available" -fel

När jag försöker ringa ett meddelande får jag meddelandet "Mobilt nätverk inte tillgängligt." Wifi fungerar men jag kan inte använda min telefon när wifi inte är tillgängligt. Jag hade bytt ut mitt SIM-kort, men det åtgärdade inte problemet. Jag är Metro PCS-kund, HJÄLP !!! - John Martin

Lösning: Hej John. Felet "Mobilt nätverk inte tillgängligt" orsakas vanligtvis av ett nätverksproblem även om i vissa sällsynta fall kan fel med telefonen också utlösa det. I den här korta felsökningshandboken leder vi dig igenom stegen som du kan göra för att täcka alla möjliga orsaker till problemet.

Lösning 1: Kontrollera att det finns nätverkssignal på din telefon

Innan du börjar göra mer avancerade eller drastiska felsökningssteg måste du kontrollera om telefonen får god signal genomgående. Om du befinner dig i ett dåligt täckt område eller om miljön är sådan att din S8 ständigt kopplas bort från nätverket på grund av signalförlust kan "Mobile Network Not Available" -fel fortsätta att dyka upp. För att se om du bara har ett signalproblem, försök att gå till känd plats med god signal och se vad som händer. Om felet inte inträffar när du är i området vet du att du bara har ett signalproblem.

Lösning 2: Ta bort SIM-kortet och starta om

Vissa användare kunde fixa detta problem på Galaxy S8 genom att helt enkelt stänga av telefonen och ta bort SIM-kortet. Detta felsökningssteg kan effektivt lösa problemet om felet beror på SIM-kortrelaterat fel. Innan du tar SIM-kortet från telefonen, se till att själva enheten är avstängd. När du sedan har tagit bort SIM-kortet, vänta i ungefär 5 minuter innan du sätter i SIM-kortet igen. Detta kommer att tvinga telefonen att konfigurera om dess nätverksinställningar för att återupprätta kommunikation med ditt nätverk. Om felet har utvecklats i telefonens kommunikation med nätverket kan det här steget hjälpa.

Lösning 3: Kontrollera nätverksläget

Verifiera din S8s nätverksläge är ett nödvändigt steg för alla nätverksproblem. Se till att din S8 använder rätt nätverksläge. Att kolla:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksläge och välj 4G eller LTE eller anslut automatiskt.

Se till att du också kontrollerar den valda nätoperatören när du är på det. Låt sedan din telefon söka efter nätverk så att den tillfälligt kopplas från ditt operatörssystem. Se sedan till att du använder Select automatiskt så att din S8 skannar luftvågorna efter tillgängliga nätverk och själv väljer dina egna.

Lösning 4: Kontrollera att Roaming är AV

Om du just kom från en resa utomlands, eller om du har varit på en plats utan din operatørs nätverkstäckning, är det möjligt att Roaming-funktionen fortfarande är aktiv. Se till att detta inte är fallet genom att gå under Inställningar> Anslutningar> Mobilnät> Dataroaming .

Lösning 5: Verifiera flygplansläge

Precis som aktiverad dataroamingfunktion kan aktiverat flygplansläge också leda till "Mobile Network Not Available" -fel så se till att du också kontrollerar det. Du kan göra det genom att dra ned meddelandefältet uppifrån och knacka på flygplansläge-knappen. Om felet fortfarande uppstår efter att ha stängt av flygplansläget, fortsätt till nästa felsökningssteg nedan.

Lösning 6: Installera operatörsuppdatering

Vissa nätverksfel inklusive "Mobile Network Not Available" -fel kan bara åtgärdas genom att installera patroner som frigörs av operatören. I dessa fall är identifierade buggar mer sannolikt bärarspecifika så att bara en lapp från din operatör kan fixa dem. Som standard är Galaxy S8 inställd på att automatiskt ladda ner och installera uppdateringar, så om du ändrade detta beteende tidigare, se till att gå under Inställningar> Programuppdateringar för att kontrollera.`

Lösning 7: Återställ nätverksinställningar

Om ditt problem ännu inte är fixat och om våra förslag ovan inte har ändrat någonting, är nästa felsökning som du kan göra att återställa enhetens nätverksinställningar. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på General Management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.

Lösning 8: Verifiera för falska appar

Ibland kan dåliga tredjepartsappar påverka hur Android fungerar eller hur annan app beter sig. Om du är äventyrlig när det gäller appar finns det en chans att du kan ha installerat en som orsakar problemet just nu. Det finns många problem som kan hända på grund av en dålig app, så i detta felsökningspaket är det verkligen värt din tid att kontrollera om

Felet "Mobilt nätverk inte tillgängligt" kommer att uppstå när det inte finns några appar från tredje part som körs. Säker-läget blockerar appar från tredje part och tillåter bara de som ursprungligen levererades med ditt operativsystem. Om någon av de appar du lagt till senare är orsaken till problemet, vet du att när du startar upp telefonen till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. I säkert läge kan du nu avinstallera appar som orsakar problem.

Glöm inte, säkert läge är inte en lösning utan ett verktyg som hjälper dig att kontrollera vår misstankar om en eventuell dålig tredjepartsapp. Om felet inte inträffar när din enhet är i säkert läge och kommer tillbaka i normalt läge kan du satsa att en av dina appar orsakar problemet. Tyvärr finns det inget enkelt sätt att identifiera vilken app som orsakar problemet. Om du misstänker att en app du har lagt till är orsaken till felet måste du göra test-och-fel för att veta vad den appen är. I grund och botten är det du vill göra följande:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om problemet fortfarande kvarstår, upprepa steg 1-4.

Lösning 9: F aktiv återställning

Om felet "Mobilt nätverk inte tillgängligt" fortfarande kvarstår, tveka inte att torka av enheten via fabriksinställning. Detta är ett drastiskt steg som kommer att radera dina filer, ta bort appar och återställa programvaran till dess standardvärden så se till att säkerhetskopiera dina data i förväg. När du har gjort det, följ stegen nedan för att återställa din S8 från fabrik:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.