Hur man fixar MMS som inte skickas på din Samsung Galaxy A6 2020, MMS-sändning misslyckades fel [Felsökningsguide]

Multimediameddelanden är meddelanden som består av foton, videor, gruppmeddelanden eller text som skickas med en bilaga. För att MMS ska fungera på din telefon krävs en dataförbindelse. Det betyder att din telefon måste vara ansluten till det mobila datanätverket för att kunna skicka och ta emot MMS-meddelanden. Om du använder en tredjepartsapp kan du fortfarande använda MMS via Wi-Fi-internet istället för cellulär dataanslutning. Så länge alla specificerade krav uppfylls, bör MMS fungera korrekt som avsett. Annars måste du felsöka programvarufel som kan ha orsakat att MMS-sändning och -mottagning misslyckades.

I detta inlägg behandlas en relevant fråga som visas på Samsung Galaxy A6 2020-smarttelefonen. Om du äger den här enheten och har problem med att skicka eller ta emot MMS-meddelanden kan det här sammanhanget kunna hjälpa dig. Du kan hänvisa till de enkla lösningarna och lösningarna som jag har kartlagt nedan om du vill felsöka problemet i slutändan. Läs vidare för mer information.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Galaxy A6 2020 som inte kan skicka MMS

Innan du börjar felsökning, kontrollera och se till att MMS-funktionen är aktiverad på din telefon. Du kan kontrollera det genom appar-> meddelanden-> och tryck sedan på Fler eller tre vertikala prickarikon längst upp till höger på skärmen. En lista med menyalternativ visas då. Bläddra till och välj Inställningar-> Fler inställningar-> Multimediameddelanden . Se till att den är på. Om problemet fortsätter med MMS aktiverat kan du gå vidare och prova följande procedurer.

Första lösningen: Starta om din Galaxy A6 2020

Om du använder mobildata stänger du av celldata inom kort och startar sedan igen. Det hjälper till att uppdatera mobildatafunktioner på din telefon. Starta om Galaxy A6 2020 efter att ha stängt och inaktiverat mobildata för att dumpa cachefiler inklusive skadad data som kan ha orsakat konflikt med meddelandeverktyget, särskilt MMS-funktioner på din telefon. Så här startar du om eller mjuk återställer en Galaxy A6 2020-smartphone:

 1. Tryck på strömbrytaren tills menyn visas.
 2. Tryck sedan på alternativet för att stänga av.
 3. Efter 30 sekunder kan du trycka på strömbrytaren igen tills enheten startar om.
 4. Eller så kan du göra en kraftåterstart genom att samtidigt trycka på och hålla ned strömbrytaren och Volym ned- knappen på sidan tills telefonen startar om.

Låt din telefon starta om helt och starta sedan meddelanden-appen igen och försök skicka och ta emot MMS igen. Om problemet kvarstår, försök sedan nästa möjliga lösning.

Andra lösningen: Rensa cache från meddelanden-appen

Tillfälliga data som lagras som cache i meddelanden-appen kan bli skadade på grund av vissa faktorer och när detta händer finns det en större chans för meddelandetjänsterna att gå fel. För att utesluta detta rensar du app-cache med följande steg:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Klicka på Program .
 3. Tryck på Application manager.
 4. Navigera till avsnittet Nedladdat .
 5. Tryck sedan på för att välja meddelanden-appen du använder. Eller för att rensa cache från alla appar trycker du på Alla istället.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Du kan också rensa data om att rensa cachen inte hjälper. Följ bara samma steg och välj sedan alternativet Rensa data.

Genom att rensa data raderas dock alla dina personuppgifter lagrade i meddelanden-appen inklusive sparade filer, profiler och annan information. Starta om telefonen och skapa sedan ett MMS-meddelande som du vill skicka och ta emot.

Tredje lösningen: Torka av cache-partition på din Galaxy A6 2020

Om det inte hjälper att rensa appens cache och data kan du försöka torka cache-partitionen på din Galaxy A6 2020 nästa. Detta kommer att rensa cachefiler från systemmapparna inklusive de som orsakar konflikt på telefonens meddelandefunktioner, särskilt MMS. Så här görs:

 1. Stäng av enheten helt.
 2. Håll sedan ner ström- och volymknapparna samtidigt i några sekunder.
 3. Släpp knapparna när Android-skärmen visas och telefonen laddas i återställningsläget.
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att bläddra till och markera Wipe Cache Partition från de angivna alternativen och tryck sedan på Power-knappen för att bekräfta valet.
 5. Vänta tills telefonen är klar att torka cache från systempartitionen. Du kommer då att se alternativet för omstart nu markerat.
 6. Slutligen, tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Låt din enhet slutföra uppstart och starta sedan meddelanden-appen för att kontrollera om MMS-sändnings- och mottagningsfunktioner nu är säkerhetskopierade och fungerar som avsett. Om inte, kan du behöva överväga att utföra återställningar.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din Galaxy A6 2020

Om du vill reglera fel i nätverks- och serverinställningar från möjliga triggers kan du prova att återställa nätverksinställningarna för att återställa standardnätverkskonfigurationerna på din telefon. Detta gör att du kan konfigurera nödvändiga alternativ i enlighet därmed. Detta kan troligt lösa problemet om MMS slutade fungera efter att ha gjort ändringar i nätverksinställningarna eller efter en ny programuppdateringsinstallation. Vissa uppdateringar åsidosätter automatiskt nätverksinställningar, vilket så småningom ledde till fel. Så här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Bläddra till och knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange vid behov PIN-koden eller lösenordet för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på Återställ inställningar för att bekräfta åtgärden.

Telefonen startar om automatiskt när återställningen är klar. Vänta bara tills den är helt uppstartad och aktivera sedan mobildata och Wi-Fi-nätverk. Se om det åtgärdar MMS-problemet på din telefon.

Femte lösningen: Återställ fabriksinställningarna på din Galaxy A6 2020

Som din sista utväg kan du göra en huvudåterställning eller återställa fabriksdata för att utplåna allt från ditt telefonsystem inklusive komplexa buggar och skadlig programvara som orsakade MMS-fel att kvarstå. Denna återställning raderar också alla sparade data och personlig information lagrad i det interna minnet. Säkerhetskopiera dina kritiska data i förväg om du vill fortsätta. Så här fungerar det:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Gå till Cloud och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om du föredrar, välj Säkerhetskopiera mina data och återställningsalternativ . Du kan slå på den om du vill säkerhetskopiera data innan återställningen. Annars, låt dem vara avstängda.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar .
 6. Knacka på General management.
 7. Tryck på Återställ .
 8. Välj fabriksdata återställning.
 9. Klicka sedan på Återställ enhet för att fortsätta.
 10. Slutligen knackar du på Ta bort alla för att bekräfta åtgärden.

Vanligtvis lösas mjukvarufel efter en återställning av master om de inte tillskrivs maskinvaruskada. För att ta reda på om problemet har lösts, skapa ett test-MMS-meddelande och försök skicka och ta emot det på din telefon. Om det fungerar, är du bra. Överväg annars andra alternativ.

Andra alternativ

Kontakta din nätverksleverantör eller operatör för att öka problemet för ytterligare hjälp och andra alternativ. Verifiera och se till att MMS ingår aktiva kontotjänster.

Om MMS-tjänster slutade fungera efter att ha installerat en ny Android-programvaruversion på din Galaxy A6 2020-smarttelefon, kan du rapportera problemet till Samsung Support så att de kan vara medvetna om och inkludera den bland andra prioriterade problem att ta itu med i nästa korrigeringsuppdatering för uppdateringen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A6 2020-smartphone som håller fast eller fryser (enkla steg)
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A6 2020-smarttelefon som fortsätter att be SD-kortet inte upptäckt fel (enkla steg)
 • Hur du fixar skärmflimrande problem på din Samsung Galaxy A6 (2020) smartphone (enkla steg)
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy A6 2020 inte känns igen av PC [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A6 2020-smartphone som sitter fast på svart dödsskärm (enkla steg)
 • Vad du ska göra om Facebook-appen fortsätter att krascha på din Samsung Galaxy A6 2020-smartphone (enkla steg)