Hur man fixar iPhone X-felet "kan inte verifiera uppdatering" [felsökningsguide]

Vissa #iPhoneX-användare har nyligen meddelat oss att de inte kan "verifiera uppdateringsfel". Vi förstår att detta har varit ett återkommande problem med andra iPhone-modeller tidigare och lyckligtvis är det relativt enkelt att fixa. Om du upplever det här problemet med din iPhone X, gå vidare och se våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Saker att förbereda

För att åtgärda felet "inte kan verifiera uppdatering" finns det några saker som du måste förbereda. Detta för att säkerställa att allt fungerar när du faktiskt har börjat fixa. Nedan finns artiklar som bör vara i ordning.

 • Ladda din iPhone X till 100%.
 • Anslut din iPhone X till en pålitlig wifi. Försök att undvika att använda allmänna wifi-nätverk eftersom de kan koppla bort när som helst. Använd om möjligt ditt wifi hem. Försök också att inte använda mobildata när du uppdaterar.
 • Se till att du har mer än tillräckligt med lagringsutrymme kvar innan du uppdaterar. Vissa uppdateringar av operativsystemet är ganska stora och de kan behöva minst 1 GB. Försök att ha minst 2 GB ledigt utrymme så att din enhet också kan installera uppdateringar för appar senare.
 • Skapa för att skapa en säkerhetskopia av dina personliga filer (som foton, videor osv.) Innan du gör en uppdatering eller innan du återställer operativsystemet. Vi föreslår att du säkerhetskopierar dina filer med både iTunes och iCloud.

När alla ovanstående artiklar har tagits hand om kan du fortsätta med lösningarna nedan.

Fix nr 1: Tvinga stäng inställnings-appen

"Kan inte verifiera uppdatering" -fel uppstår ofta på grund av att inställnings-appen inte fungerar korrekt. Om det här felet uppstår på din iPhone X när du försöker uppdatera programvaran, se till att tvinga att avsluta Inställnings-appen. Så här gör du:

 1. Dra uppåt och pausa från startskärmen.
 2. Tryck och håll fast i appen och tryck sedan på stäng-ikonen (röd cirkel med minustecken). Du kan också svepa upp för att stänga appen så snart du ser.
 3. Installera uppdateringen igen.

Fix nr 2: Återställ din iPhone X RAM

Random Access Memory eller RAM spelar ibland en roll i att orsaka uppdateringsfel. Om din iPhone X möter felet "inte kan verifiera uppdatering" när du försöker installera en uppdatering, måste du rensa dess minne (RAM). Detta är nästa logiska steg som du kan göra om tvingande stängning av Inställnings-appen inte hjälper. Detta felsökningssteg är användbart när du märker att din iPhone har avtagit eller om den har uppdateringsproblem.

Att spola ditt iPhone X-minne är enkelt att göra. Så här görs:

 1. Ställ in din virtuella iPhone X-knapp. Detta är ett viktigt steg eftersom din iPhone X inte har en fysisk hemknapp till skillnad från de äldre iPhone-modellerna. För att ställa in den virtuella hemknappen måste du gå under Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> AssistiveTouch och se till att Hem-knappen är . Välj sedan enda tryck och tilldela åtgärden Hemknapp till den. Detta kommer att lägga till en ny vit prick på skärmen som fungerar precis som den fysiska Hem-knappen.
 2. När AssistiveTouch-knappen är klar, måste du trycka på den. Detta kommer att få upp ett antal alternativ inklusive den virtuella hemknappen. Gå sedan tillbaka till roten till Inställningar> Allmänt och hitta alternativet Stäng av . Tryck på Stäng av alternativet.
 3. Standardalternativen ska visa gränssnittet "slide to power off" men du kan ignorera det och istället knacka på AssistiveTouch-knappen för att visa fler alternativ.
 4. Tryck och håll in Hem-knappen. Detta kommer att göra att skärmen blinkar svart och vitt innan du så småningom tar dig tillbaka till skärmen Inställningar. Detta är din indikator på att din iPhone X: s RAM har spolats.

Fix nr 3: Återställ nätverksinställningar

Vissa iPhone-användare i det förflutna har lyckats fixa felet "oförmögen att verifiera uppdatering" genom att återställa nätverksinställningarna. Det finns en god chans att felet kan orsakas av ett problem med nätverket. Så här återställer du nätverksinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Återställ.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Tryck på Återställ.

Återställning av nätverksinställningarna för iPhone X betyder att du rensar enhetens wifi-lösenord såväl som andra mobilnätverkskonfigurationer. Om du använder VPN raderas också inställningarna så se till att du vet hur du ställer in säkerhetskopieringen innan du gör stegen ovan.

Fix nr 4: Ta bort uppdateringen

Ibland kan intermittent anslutning eller andra orsaker göra att uppdateringsfiler skadas. Så när det är dags att din iPhone X gör installationen resulterar det så småningom i uppdatering av fel eller fel. Om stegen ovan inte hjälper till att fixa felet "inte kan verifiera uppdatering" vid denna punkt, se till att ta bort den aktuella uppdateringen du har laddat ner. Detta kommer att tvinga din telefon att ladda ner uppdateringen efteråt. Förhoppningsvis kommer det att få en bra uppsättning uppdateringsfiler den här gången så att installationen går korrekt.

Så här tar du bort uppdateringen:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Storage & iCloud-användning.
 4. Klicka på Hantera lagring och leta efter programuppdatering.
 5. Klicka på Programuppdatering.
 6. Klicka på Radera uppdatering.
 7. Ladda ner uppdateringen igen och installera den.

Fix nr 5: Fabriksåterställning och återställning

Helst bör felet "inte kunna verifiera uppdatering" redan fixas nu. Men om det fortfarande kvarstår, är det slutliga alternativet att fabriksinställa din enhet och återställa den från en gammal säkerhetskopia.

Så här fabriksinställs din enhet: Följ dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

När du har återställt enheten kan du antingen återställa den från en gammal säkerhetskopia eller ställa in den som en ny enhet. För att återställa din iPhone X är det här de allmänna stegen för hur du gör det:

 1. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 2. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 3. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 4. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet (Återställ).
 5. Bekräfta genom att klicka på Återställ-knappen.
 6. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 7. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.