Hur man fixar Galaxy S9-felet "Det gick inte att upprätta en säker anslutning"

Får du "Kan inte upprätta en säker anslutning" -fel på Galaxy S9? Lär dig hur du hanterar det genom att följa den här korta guiden.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad du ska göra om du stöter på "Kunde inte upprätta en säker anslutning" -fel på Galaxy S9

Vissa Android-användare stöter på fel "Kan inte upprätta en säker anslutning" av många olika skäl. Om du råkar uppleva detta fel när du besöker en webbplats på din S9, bör en av lösningarna finnas i den här guiden.

Verifiera att webbplatsen fungerar

Innan du gör någon felsökning på din Galaxy S9 vill du först och främst se till att det inte är en webbplatsproblem. Det bästa sättet att göra det är genom att kontrollera om webbplatsen du försöker komma åt INTE är nere eller har problem. Du kan göra det genom att kolla in det med en annan smartphone. Om du använder en dator för att kontrollera, se till att du har åtkomst till mobilversionen av webbplatsen och inte till dess skrivbordsversion. Om webbplatsen fungerar måste du gå vidare till nästa felsökningssteg nedan.

Tvinga avsluta webbläsarappen

I vissa fall kan felet "Det gick inte att upprätta en säker anslutning" orsakas av ett tillfälligt fel i webbläsaren. En snabb omstart av appen kan fixa den. På din Galaxy S9 trycker du på knappen Senaste appar (den till vänster om Bixby-knappen). När listan över appar visas, hitta webbläsarappen och tryck på X längst upp till höger för att stänga den. Öppna sedan webbläsarappen igen och se om du kan ladda webbplatsen bra.

Tvungen startar om din S9

För att kontrollera om problemet beror på ett tillfälligt fel kan du försöka simulera effekterna av ett "batteridrag." Att göra den här lösningen är ofta effektiv för att fixa mindre buggar som utvecklats efter att en enhet körts under en tid. Om du inte har provat det ännu, följ stegen nedan för hur du gör det:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Rensa cache-partition

Android använder en uppsättning tillfälliga filer som heter cache för att ladda appar snabbt. I vissa situationer kan denna cache bli föråldrad, skadad eller buggy. För att säkerställa att det inte finns några problem från systemcachen, kan du försöka rensa cache-partitionen. Detta raderar den nuvarande systemcachen för att tvinga enheten att skapa en ny. Så här görs:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Uppdatera din webbläsare

Installera appuppdateringar fungerar ibland med att fixa problem. I ditt fall rekommenderar vi starkt att du ser till att webbläsaren du använder är den senaste versionen. Detta minskar risken för problem från att utvecklas och kan också åtgärda det aktuella felet.

Rensa cache för webbläsarappen

Om problemet fortsätter just nu kan du felsöka appen ytterligare genom att rensa cache. Liksom Android OS använder appar en cache för att det ska fungera snabbare. Ibland kan prestationsproblem eller andra oförklarade buggar uppstå på grund av en skadad app-cache. För att se till att det inte är ett app-cacheproblem vill du rensa den aktuella cachen. Detta kommer att tvinga enheten att skapa en ny cache när du börjar använda appen efteråt. Så här rensar du en app-cache:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ webbläsaren till standardvärden (rensa data)

En uppföljning till föregående felsökningssteg är att rensa en apps data. I grund och botten, när du rensar en apps data, returnerar du effektivt alla dess inställningar till fabrikstillstånd och avinstallerar uppdateringarna. Detta innebär att appen i fråga återgår till sin kända stabila form eftersom alla tillagda uppdateringar, förbättringar och ändringar tas bort. Om orsaken till problemet beror på ett av tillägg till appen kan detta vara en effektiv lösning. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Använd en annan webbläsare

Saken är att inte alla app-problem kan fixas i slutet. Det kan vara kodproblem som en utvecklare behöver agera för och det kan inte åtgärdas av användaren. Det är därför vi föreslår att du letar efter en annan webbläsarapp. Det finns många bra alternativ för den aktuella Samsung webbläsaren så gå bara till Play Store och installera en. Börja med andra kända bra webbläsare som Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, etc.

Återställ nätverksinställningar

Att rensa enhetens nätverksinställningar är ett av de felsökningssteg som måste göras i detta fall. Det kan vara problem med nätverkskonfiguration som gör att webbläsaren inte öppnar webbplatsen ordentligt. Observera att följande kommer att inträffa:

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Så här återställer du nätverksanslutningarna:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

Observera i säkert läge

Om problemet kvarstår vid denna tidpunkt är nästa bra sak att göra om att kontrollera om en dålig app är att klandra. Du kan göra det genom att köra din S9 till säkert läge. Här är stegen för att köra din enhet till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

I säkert läge avbryts alla tredjeparts- eller nedladdade applikationer. Du kan inte använda dem eftersom de inte kan köras. Om du kan ladda webbplatsen i din webbläsare medan enheten är i säkert läge har du ett problem från tredje part. Tredjepartsappar är de som du har lagt till när du ursprungligen konfigurerade telefonen. Även appar från Google eller Samsung som du har lagt till efter att du har tagit bort enheten för första gången betraktas som tredje part i denna mening så att de inte kommer att köras i Safe Mode. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Den mest troliga orsaken till problemet är mjukvarorelaterad så fabriksåterställning kommer troligtvis att fixa det vid denna punkt. Detta är en oundviklig lösning som du bör göra om alla våra förslag ovan inte hjälper. Så här gör du:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.