Hur man fixar Galaxy S8 kommer inte att installera programuppdateringsproblem

Har du problem med att Galaxy S8 inte laddar ner mjukvaruuppdateringar? Vi vet att det finns många S8-ägare som har detta problem. Om du är en av dem, lära dig vad du ska göra genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S8 kommer inte att installera programuppdatering

Min mammas Galaxy S8 har sagt att nedladdning av programuppdatering. Lämna inte WiFi-täckningsområdet i några timmar nu. Framstegsfältet är fortfarande på 0 och har inte flyttat. Telefonen har varit i WiFi-sortimentet hela dagen. Det konstiga är också att vi också kan göra andra saker på telefonen men "programvaruuppdateringen" förblir densamma. Om du kan hjälpa oss skulle det vara bra och tack!

Lösning : Det finns ett antal felsökningssteg som du kan försöka lösa problemet. Följ våra förslag nedan och se vilken som fungerar för dig.

Ge plats för uppdateringar

Se till att din Galaxy S8 är redo att ta emot den nya uppdateringen. Du kan göra det genom att ha minst 1 GB ledigt lagringsutrymme. Om det för närvarande inte finns tillräckligt med utrymme kan du ta bort några appar eller flytta icke-systemkritiska filer som foton, videor, dokument, musik etc. till ett SD-kort, dator eller annan telefon. De flesta systemuppdateringsfiler är relativt stora så det är viktigt att ha minst 1 GB ledigt utrymme. Om du kan frigöra mer utrymme än så är det ännu bättre.

Rensa cache-partition

Vissa uppdateringar fortsätter inte normalt om den nuvarande systemcachen är skadad. För att säkerställa att det inte finns något cacheproblem, försök att rensa enhetens cachepartition. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ appens inställningar

Ett annat bra sätt att lösa det här problemet är genom att se till att du sätter tillbaka alla appar till deras kända arbetsläge. Detta görs genom att återställa alla appar tillbaka till sin ursprungliga konfiguration. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Ladda ner uppdateringen i Safe Mode

Om en av apparna förhindrar uppdateringen fortsätter kan du försöka starta om din S8 till säkert läge. Om du gör det blockeras alla nedladdade appar från att fungera. Så om din S8 bara uppdateras i säkert läge kan du satsa på att en app är den skyldige.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om du tror att det finns ett appproblem måste du använda processen för eliminering för att identifiera det. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Att torka av telefonen och återställa programvaran tillbaka till deras standardvärden kan vara den enda lösningen du kan prova. Du bör försöka återställa enheten om inget av förslagen ovan misslyckas. Här är hur:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills ' Ja - ta bort alla användardata ' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

lösningar

Det finns några speciella situationer som lösningar som nämns nedan kan gälla.

Unroot (valfritt)

Denna möjliga lösning är endast tillämplig för rotade enheter. En del root-programvara kan avsiktligt blockera Samsung- eller operatörsuppdateringar. Om din S8 är rotad kan du försöka lossa den först innan du installerar uppdateringar igen.

Blockera programuppdateringar

Om du inte kan ta reda på orsaken till problemet och uppdateringsmeddelandena har blivit irriterande kan du avsiktligt blockera dem från att visas med tredjepartsappar. De flesta telefoner med leverantör har inget alternativ att stänga av systemuppdateringsaviseringar så att det inte är möjligt att blockera dem. Om du har en sådan telefon kan du försöka hitta appar som Package Disabler Pro + (Samsung) i Play Store för att blockera Samsung-uppdateringar. När du använder den här typen av appar måste du först undersöka dem eftersom de ofta samlar in mer data från enheten och till och med kan äventyra systemet. Det finns en anledning till att Google fortsätter att blockera Package Disabler Pro + (Samsung) från Play Store.

Se till att enheten är kompatibel med nätverket

Telefoner som ursprungligen var designade för ett visst nätverk kan inte uppdatera Android när de används i en annan operatör. Till exempel kan en AT&T Galaxy S8 inte installera Android-uppdatering om den är låst upp och används i ett T-Mobile-nätverk. Om din S8 inte tillhandahölls av din operatör kan det vara orsaken till problemet. Prata med din operatör om det för att se om det finns något de kan göra för att hjälpa.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.