Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kommer att ansluta till App Store

Så du har precis fått den nya iPhone XR och vill ladda ner dina favoritappar på den. Men till din oro, det kunde inte göras eftersom din iPhone inte kommer att ansluta till App Store av några skäl. Det är verkligen en bummer men det finns många enkla lösningar du kan prova.

Om du behöver några insatser, har det här inlägget täckts. Arbeta igenom de följande metoderna och försök lösa problemet i slutändan. Fortsätt läsa och lära dig vad du ska göra om din iPhone XR inte kommer att ansluta till App Store.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Hur du felsöker iPhone XR som inte kommer att ansluta till App Store

Innan du börjar felsökning ska du kontrollera App Store-serverns status för att se om den för närvarande är tillgänglig eller inte. Du kan se den här informationen från Apples systemstatussida. Om det visar att App Store är nere eller inte tillgängligt, är det troligtvis på grund av ett serveravbrott och det bör lösas av Apple Support. Tyvärr kan ingenting mycket göras i slutet av att vänta tills servern är igång igen. I annat fall kan du prova någon av följande lösningar.

Första lösningen: Kontrollera och hantera din Internet-anslutning.

Internetåtkomst är ett krav för att appar och tjänster online ska fungera på din enhet. Och det gäller App Store. Utan stabil Internet-anslutning, kunde appen inte fungera eftersom den inte kan ansluta till Apple-servern. Kontrollera och se till att din iPhone har Internet-anslutning för att se till att detta inte är problemet. Att slå av Wi-Fi och sedan på igen kan hjälpa till att rensa mindre fel som kan ha orsakat slumpmässiga Internetproblem och hindrat App Store från att fungera. Så här är den första möjliga lösningen du kan prova på:

 1. Öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Välj Wi-Fi.
 3. Vrid sedan på Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen.
 4. Efter några sekunder ska du växla igen för att slå på Wi-Fi igen.

Ett annat enkelt sätt att starta om och uppdatera trådlösa funktioner på din telefon är genom att växla till flygplansläget. Tricket är att aktivera flygplansläge från inställningsmenyn under några sekunder och sedan inaktivera det igen.

Vänta tills din telefon ansluter till Wi-Fi igen och testa din internetanslutning när den är ansluten. För att göra det kan du försöka öppna en webbläsarapp och navigera sedan till vissa webbplatser för att se om de laddas korrekt. Om de gör det, är problemet inte Internet.

LÄS OCH: Hur man fixar App Store som inte fungerar på iPhone

Andra lösningen: Avsluta App Store och starta om din iPhone XR.

App Store kan också uppleva slumpmässiga glitches och blir falska som andra appar gör. När detta händer kanske inte appen fungerar som avsett. För att rensa detta rekommenderas att rensa App Store. Så här görs det:

 1. Gå till Hem- skärmen.
 2. Dra fingret uppåt och pausa sedan.
 3. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appen.
 4. Dra sedan upp i förhandsgranskningen av App Store för att stänga den.

Rensa dem alla för att se till att ingen av dina bakgrundsappar orsakar konflikt med App Store. Starta om din iPhone XR eller utför en mjuk återställning efter att ha stängt App Store och andra bakgrundsapplikationer:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren eller Sidoknappen igen tills telefonen startar om.

Detta hjälper till att rensa mindre firmwareproblem som kan ha stoppat App Store-operationerna och förhindrat din enhet från att ansluta till App Store-servern.

Tredje lösningen: Uppdatera iOS till den senaste tillgängliga versionen.

Applikationsproblem som tillskrivs firmwareproblem eller programvarufel åtgärdas vanligtvis av en iOS-uppdatering. Nya iOS-versioner rullade av Apple erbjuder också fixlappar för att hantera befintliga problem knutna till systemfel och skadlig programvara. Om ditt internet fungerar bra kan du manuellt leta efter nya iOS (OTA) -uppdateringar att ladda ner och installera på din enhet. Här är hur:

 1. Öppna Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj programuppdatering.

Du bör se ett uppdateringsmeddelande om en ny iOS-version är tillgänglig för din enhet. Innan du installerar uppdateringen rekommenderas att du skapar en kopia av viktiga filer lagrade i telefonminnet. Om du gör det kommer du att se till att du fortfarande kan återställa dem senare vid behov. Starta om din iPhone XR efter att ha installerat uppdateringen för att spara och tillämpa de senaste iOS-ändringarna. Upprepa sedan igen att starta App Store och se om din iPhone nu kan ansluta och använda applikationen.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XR.

Hur dina iPhone-inställningar är konfigurerade kan också påverka andra apps funktioner. Om din iPhone kunde ansluta till App Store men plötsligt stötte på det här problemet efter att ha gjort några ändringar i enhetsinställningarna, kan felaktiga inställningar troligen skylla. För att rensa det här följer du dessa steg för att radera alla anpassade inställningar på din iPhone XR och sedan återställa standardvärdena eller den ursprungliga konfigurationen.

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Till skillnad från fabriksåterställning kommer det inte att påverka sparade data på telefonen så att du inte behöver säkerhetskopiera filer i förväg. Efter återställningen bör din enhet starta om av sig själv. Vänta tills det startar och anslut sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk för att använda Internet och försök igen ansluta till App Store.

Femte lösningen: Återställ / master återställ din iPhone XR.

Problemet kan vara mer komplicerat än du tror eftersom du fortfarande har samma problem efter att ha använt tidigare metoder. Men på ett positivt sätt, har du att göra med en mjukvarorelaterad fråga och det kan fortfarande lösas med mer avancerad lösning. Vid denna tidpunkt kan du använda en återställning av master. Detta raderar allt från ditt telefonsystem och återställer sedan fabriksinställningarna. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera all din personliga information och hänvisa till dessa steg:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Klicka på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar .
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av systemet helt.

Vänta tills din iPhone startar om efter återställningen och fortsätt sedan med den första installationsprocessen. Anslut din iPhone XR till Wi-Fi Internet och logga sedan in i App Store på din iPhone XR genom att gå till Inställningar-> iTunes & App Store- menyn och ange sedan ditt Apple ID och lösenord.

Sök mer hjälp

Att utföra de tidigare lösningarna borde vara tillräckligt bra för att hantera mindre systemfel som kan ha stoppat din iPhone XR från att ansluta till App Store-servern men eftersom problemet kvarstår kan det vara ett problem med nätverket eller Apple-servrar. Kort sagt, problemet är inte på slutet. I så fall finns det inget mycket du kan göra än att eskalera problemet till Apple Support. Om du gör det kommer de att kontrollera sina system och bekräfta App Store-serverstatus i slutändan.

RELATERADE ARTIKLAR:

 • Vad gör du om din nya Apple iPhone XR inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om din nya Apple iPhone XR inte laddas, laddar mycket långsamt eller intermittent [Felsökningshandbok och laddningstips]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kommer att ansluta till Wi-Fi [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte känns igen i iTunes, fel 0xE [Felsökningshandbok]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XR-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XR. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.