Hur man fixar en Apple iPhone som inte kommer att ansluta till WiFi

Det finns många skäl till varför din iPhone inte kommer att ansluta till WiFi. Den underliggande orsaken kan vara mjukvarorelaterad, om inte, på grund av en skadad nätverkskomponent. Nedan beskrivs rekommenderade lösningar och möjliga lösningar på en liknande fråga på en iPhone. Du kan använda dessa metoder för att utesluta programrelaterade faktorer som kan ha förhindrat din iPhone från att ansluta till ett WiFi-nätverk.

I det här inlägget kommer vi att överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet är och förhoppningsvis fixa det. Baserat på erfarenheter är detta bara en mindre fråga som du kan fixa själv utan att behöva boka tid på Genius Bar. Så läs vidare för att lära dig vilka alternativ du kan prova om din iPhone inte ansluter till WiFi.

För iPhone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning kan du försöka se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av iPhone som inte kommer att ansluta till WiFi

Innan du felsöker, se till att du är nära den trådlösa routern / modemet. Ibland kan telefonen inte ansluta till WiFi om det är alldeles för långt från den trådlösa åtkomstpunkten. Om det inte hjälper att flytta närmare den trådlösa routern / modemet kan du prova dessa metoder för att utesluta andra möjliga orsaker.

Om du står inför det här problemet efter att du fått ett meddelande från din operatör om nätverksavbrott och andra servicekonsulter, behöver du inte felsöka eftersom problemet inte är slut. Annars kan du börja felsöka din iPhone.

Första lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Din iPhone kanske bara upplever några slumpmässiga problem som påverkar dess trådlösa funktioner. För att utesluta detta kan det hjälpa dig att utföra en mjuk återställning eller starta om på telefonen. Det dumpar skräpfiler inklusive korrupta nätverksdata som lagras bland andra nätverkscacher. Omstart av en iPhone kan göras på olika sätt beroende på vilken modell eller variant du använder. Se bara till följande procedurer om du någonsin behöver hjälp i processen.

Följ de här stegen om du använder en iPhone X eller senare varianter:

 1. Tryck och håll ned sidoknappen och endera volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Tryck sedan på Sidoknappen igen för att slå på din iPhone igen efter 30 sekunder.

Om du använder en iPhone 8, 8 Plus eller tidigare versioner använder du dessa steg för att starta om eller mjuk återställa:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att slå av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen för att slå på telefonen igen.

När din telefon har startat om, gå tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn och försök sedan ansluta till ditt WiFi-nätverk igen. Om din iPhone fortfarande inte ansluter till WiFi, försök sedan nästa lösning.

Den andra lösningen: Stäng av och slå på WiFi.

Om den föregående metoden inte löser problemet och att din iPhone fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi, är ditt nästa alternativ att slå av WiFi och sedan på igen. Detta hjälper till att uppdatera telefonens trådlösa funktioner och eliminerar därmed alla tillhörande fel. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj WiFi och välj sedan omkopplaren för att stänga av WiFi.
 3. Starta om / mjuk återställ din iPhone.
 4. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn.
 5. Växla WiFi-omkopplaren för att slå på den igen.

När WiFi är aktiverat kan du försöka ansluta till ditt WiFi-nätverk igen. Om nätverket du försöker ansluta till är säkert måste du ange rätt lösenord för att nätverksåtkomst ska beviljas. Försök se om problemet är rätt efter detta. Om det fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi, prova nästa lösning.

Tredje lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Ett annat enkelt gammalt trick som har hjälpt många iPhone-användare som har hanterat olika typer av trådlösa anslutningsfrågor är det så kallade Airplane-läget. Om du vill pröva lyckan i den här finjusteringen, så här gör du det:

 1. Gå till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 2. Vrid sedan Airplane Mode-omkopplaren för att slå . Om du gör det inaktiveras telefonens trådlösa radio.
 3. Medan flygplansläget är , startar du om / mjuk återställer din iPhone.
 4. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 5. Växla Airplane Mode-omkopplaren för att stänga av den igen.

När du har stängt av flygplansläget kan du aktivera WiFi från Inställningar och sedan gå med eller ansluta till ditt WiFi-nätverk.

Fjärde lösningen: Glöm WiFi-nätverk på din iPhone.

Korrupta WiFi-nätverk kan också vara den underliggande orsaken. För att se till att detta inte orsakar problem med att ansluta till WiFi, glöm / radera alla sparade WiFi-nätverk från din iPhone inklusive det du försöker ansluta till. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj WiFi. Se till att WiFi är aktiverat så att du kan se alla tillgängliga WiFi-nätverk.
 3. Klicka sedan på informationsikonen (i) bredvid namnet på WiFi-nätverket som du vill glömma.
 4. När du har glömt alla sparade WiFi-nätverk stänger du av WiFi och startar om din iPhone.
 5. Så snart din telefon startar upp, gå tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn och växla sedan omkopplaren för att slå på WiFi igen.
 6. Klicka för att välja det WiFi-nätverk som du vill använda.
 7. Tryck sedan på Gå med eller Anslut .

Var noga med att ange rätt WiFi-lösenord. Att glömma WiFi låter dig ansluta till ditt WiFi-nätverk som om det är första gången. Med nätverket redan raderat i din enhet, låt det ansluta till det igen. Om det fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi, gå vidare till nästa procedur.

Femte lösningen: Uppdatera operatörsinställningarna på din iPhone.

Uppdateringar av operatörsinställningar som rullas ut av din operatör kan också innehålla den nödvändiga lösningen. Dessa uppdateringar pressas vanligtvis för att ta itu med eller eliminera nätverksrelaterade problem på vissa enheter. Vissa operatörsuppdateringar är obligatoriska medan andra är valfria. Obligatoriska uppdateringar är de uppdateringar som installeras automatiskt på telefonen utan att du ens vet. Valfria uppdateringar å andra sidan är de uppdateringar som kräver manuell installation.

Om möjligt kan du använda Cellular Data för att ansluta till Internet i några minuter. När du är ansluten kan du försöka leta efter operatörsuppdateringar. Om det finns det, uppdatera operatörsinställningarna på din iPhone.

 • För att kontrollera, gå till Inställningar-> Allmänt-> Om- menyn och navigera sedan till Carrier-avsnittet. Om en ny operatörsuppdatering är tillgänglig bör du se ett meddelande som säger det.

Läs och granska eventuella aviseringar och följ sedan instruktionerna på skärmen för att uppdatera operatörsinställningarna på din iPhone.

Om du kunde uppdatera din iPhone: s bärarinställningar, starta om den för att tillämpa de senaste ändringarna och se sedan om du nu kan ansluta till WiFi.

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Nätverksrelaterade problem som inte kunde åtgärdas genom de första procedurerna kan hanteras genom att återställa nätverksinställningarna på din telefon. Denna återställning rensar alla dina nuvarande nätverkskonfigurationer inklusive sparade WiFi- och Bluetooth-anslutningar, APN: er och serverinställningar och annan relevant information. Eventuella fel som tillskrivs ogiltiga eller felaktiga nätverkskonfigurationer elimineras också i processen. Om du vill prova det, följ bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Vänta tills telefonen är klar med återställningen och startar sedan om igen. När det har startats, gå tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn och försök sedan igen för att ansluta till ditt WiFi-nätverk. Om din iPhone fortfarande inte ansluter till WiFi har du inget annat val än att återställa din enhet.

Sjunde lösningen: Radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna via iTunes.

Det du har att göra med kan vara ett komplicerat fel som påverkar telefonens trådlösa funktioner. Eftersom problemet kvarstår efter att ha använt alla tidigare metoder skulle ditt nästa alternativ vara en fullständig återställning av systemet. Detta kan vara det enda sättet att lösa problemet, särskilt om dödliga systemfel är skylden. För att bli av med sådana fel måste telefonen rensas ut helt. Att torka av iPhone innebär att alla dina iPhone-data inklusive sparade kontakter, nedladdningar, anpassade inställningar och personlig information raderas. Och av denna anledning skulle säkerhetskopiering av filer vara nödvändig. Eftersom du inte kan ansluta till WiFi måste du använda iTunes så att du kan säkerhetskopiera dina filer på din dators lagring via iTunes.

För att komma igång måste du säkra en Mac- eller Windows-dator med den senaste versionen av iTunes-appen. Datorn måste också ha internetåtkomst så att iTunes kan komma åt Apple-servern för att ladda ner den senaste programvaruversionen som är tillgänglig för din iPhone efter återställningen. När du har utrustningen redo fortsätter du med dessa steg:

 1. Om du inte redan har gjort det, starta eller öppna iTunes-appen på din dator.
 2. Anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller lita på den här datorn, följ bara anvisningarna på skärmen för att fortsätta.
 4. Välj din iPhone när den dyker upp i iTunes.
 5. Navigera till avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på knappen för att återställa [iPhone]. Du kan också välja att säkerhetskopiera filer från din iPhone innan du återställer den. Klicka bara på knappen Säkerhetskopiera iPhone för att göra det.
 6. Slutligen, om du uppmanas med ett varningsmeddelande, klicka på Återställ- knappen för att bekräfta.

Detta uppmanar iTunes att börja torka av din iPhone och sedan ladda ner den senaste programvaran som är tillgänglig för din enhet. Vänta bara tills återställningen är klar och när du är klar kan du fortsätta med den inledande installationsprocessen. Använd sedan startguiden för att automatiskt ställa in WiFi och andra viktiga funktioner på din iPhone.

Bland andra sista alternativ kan du prova om en fabriksåterställning inte löser problemet skulle vara en återställningsläge och återställning av DFU-läge. Dessa iOS-återställningar utförs via iTunes på en dator. Med dessa metoder kan du reparera större systemfel på telefonen eller återställa den från en tidigare säkerhetskopia om det behövs.

En mer detaljerad genomgång av hur du utför en återställningsläge återställning och återställning av DFU-läge finns i webbplatsens tutorialsavsnitt.

Sista utväg: Starta om / slå på routern / modemet.

Om problemet fortsätter efter att ha genomfört alla ovannämnda lösningar, är chansen stor att modemet / routern har fel. Liksom andra elektroniska enheter ger modem och routrar också mindre firmwarekrascher. Och när detta händer kan olika typer av internetproblem uppstå. För att se till att det inte är det som hindrar din iPhone från att ansluta till WiFi, strömcykel eller starta om din trådlösa router / modem. Här är hur:

 1. Stäng av din trådlösa router eller modem som du normalt gör.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan / uttaget medan den är avstängd och håll den på så sätt i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Efter den förflutna tiden, koppla in den igen och slå på den.
 4. Vänta tills dess WiFi-signalindikator stabiliserats.

Om du tidigare har ställt in din iPhone så att den automatiskt ansluter, bör den försöka återupprätta WiFi-anslutningen själv. Annars måste du gå tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn och sedan aktivera omkopplaren för att ansluta till ditt WiFi-nätverk.

Ansluter din iPhone fortfarande inte till WiFi?

Att utföra ovanstående lösningar räcker vanligtvis för att utesluta de vanliga programvarurelaterade faktorerna som skulle förhindra din iPhone från att ansluta till WiFi. Men om dessa inte ger ett positivt resultat, är problemet antingen hårdvaran om inte på grund av vissa tekniska problem för din Internetleverantörs slut. I så fall ska du kontakta din operatör / ISP för att öka problemet och för att verifiera den aktuella nätverksstatusen.

Om problemet började efter att ha installerat en iOS-uppdatering och det kvarstår efter att ha genomfört ovanstående lösningar, rapportera problemet till Apple Support så att de kan göra ytterligare bedömningar i slutändan. Om detta bekräftas ett nätverksbugg efter uppdatering, krävs en dedikerad fixfix.

Under tiden, om du misstänker att problemet är med din trådlösa router eller modem i bruk, försök att uppdatera dess firmware. Om du inte är säker på hur det görs kan du be hjälp från tillverkaren av enheten eller kontakta din Internetleverantör för ytterligare hjälp. Ditt modem / router kan behöva återställas eller tillhandahållas för att kunna fixas. Bärare eller internetleverantörer har vanligtvis vissa dedikerade verktyg för att återställa modem och routrar på distans.

Alternativt kan du ta med din nätverksutrustning till närmaste auktoriserade servicecenter i ditt område och få den granskad av en tekniker för hårdvaruskada.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din iPhone som inte kommer att ansluta till WiFi. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!