Hur man fixar Apple Watch 4 Spotify-appen som fortsätter att krascha, inte fungerar

Spotify är en av de första apparna som är förankrade och tillgängliga direkt från Apple Watch 4. Watch 4-versionen av appen låter dig spela musik på Apple Watch och kontrollera hur musik spelas till kompatibla Spotify Connect-enheter. För att ladda ner och installera appen på din Apple Watch måste du göra det via den parade iPhone. När du har installerat appen bör den vara tillgänglig via din Apple Watch-skärm. Om du har problem med att använda Spotify på din Apple Watch 4 har jag kartlagt några tillämpliga lösningar som du kan prova på. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din Apple Watch 4 Spotify-app fortsätter att krascha eller inte fungerar korrekt.

Innan du går vidare, om du har problem med ditt smartwatch och försöker hitta en lösning för det, besök vår Apple Watch 4-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Felsökning Apple Watch 4 Spotify-appen som fortsätter att krascha

Om du inte kan få Spotify att fungera på din Apple Watch 4 online, kontrollera din internetanslutning och se till att din klocka har tillgång till internet. Problem med internetanslutning kan också vara det främsta skälet till att online-appar plötsligt fungerar. Och Spotify-appen är inget undantag. Om det inte finns några problem med din Internetanslutning och ändå kraschar din Watch 4 Spotify-app eller fortfarande fungerar, kan du prova dessa metoder för att eliminera programvarurelaterade synder.

Första lösningen: Tvinga stäng och starta sedan om Spotify-appen på din klocka.

Det rekommenderas att rensa dina appar och starta om klockan då och då. Om du gör det släpper vi all felaktiga cachar, och förhindrar alltså korrupta tillfälliga data för att orsaka konflikter med Spotify och andra appar. Om du har använt Spotify på din Watch 4 och inte har avslutat det, kan det fortfarande hängas upp eller köras i bakgrunden. I det här fallet måste du tvinga stänga eller avsluta appen för att ge den en ny start. Följ bara dessa steg:

 1. Ange den fyrsiffriga koden för att låsa upp din Apple Watch (såvida du inte använder klockan).
 2. Tryck på sidoknappen en gång.
 3. Bläddra sedan igenom de aktiva apparna tills du ser Spotify-appen.
 4. Dra från höger till vänster i Spotify- appen för att stänga den.
 5. Tryck sedan på Ta bort för att bekräfta.

Alternativt kan du rensa bort alla aktiva appar inklusive Spotify genom att utföra en tvingad omstart på din Apple Watch 4. Följ bara dessa steg:

 1. Håll sidoknappen intryckt i några sekunder.
 2. Släpp sidoknappen när avstängningsskärmen visas.
 3. Håll sedan in Digital Crown tills appen stängs.

Vänta tills din klocka är klar med uppstart och försök sedan ladda Spotify-appen för att se hur den fungerar nu.

Den andra lösningen: Starta om din Apple Watch 4.

Om avslutande av appen inte löser problemet, försök sedan starta om din Apple Watch 4. Om du gör det kommer raderingen av slumpmässiga apper att ha orsakat mina mindre firmwarekrascher på klockan. Du kan börja med en mjuk återställning eller standardstart om din klocka fortfarande kan svara. Följ bara dessa steg:

 1. Håll ned sidoknappen i några sekunder och skjut sedan till klockan.
 2. Tryck på sidoknappen efter några sekunder för att sätta på Apple-klockan igen.

Å andra sidan, om din klockskärm blir svarsfri när Spotify kraschar, måste du göra en tvingad omstart.

 • För att tvinga om Apple Watch 4 igen, tryck och håll ned sidoknappen och Digital Crown samtidigt tills klockan slås av och sedan visar Apple-logotypen.

Låt din klocka avsluta omstarten och när den är stabil kan du försöka öppna Spotify-appen och se om den fortfarande kraschar eller inte fungerar som avsett.

Överväg också att starta om din iPhone som är ihopkopplad med din klocka eller utför en mjuk återställning för att eliminera slumpmässiga systemfel från mindre firmwarekrascher som kan ha orsakat Spotify-appen på både iPhone och Apple Watch 4.

Tredje lösningen: Uppdatera Spotify-appen på din Watch 4.

Se till att du använder den senaste versionen av Spotify-appen på din Apple Watch 4. Appar som inte uppdateras är vanligtvis benägna att göra fel och blir därför lätt instabila. Om du inte har konfigurerat din Apple Watch 4 Spotify-app för att automatiskt installera uppdateringar, är chansen stor att det finns några kritiska uppdateringar som inte implementerades och därmed resulterade i att Spotify-appen blev ojämn. Om din Watch 4-internetanslutning fungerar perfekt, kontrollera sedan App Store för uppdateringar till Spotify-appen. Här är hur:

 1. Gå till din iPhone och öppna Apple Watch- appen.
 2. Klicka sedan på fliken My Watch.
 3. Välj Allmänt och välj sedan omkopplaren för att aktivera automatisk appinstallation.

Eventuella uppdateringar av appar på din iPhone kommer också att installeras automatiskt på din Apple Watch 4 så länge Automatisk appinstallation är aktiverad.

Starta om både din Apple Watch 4 och iPhone efter att ha gjort nödvändiga ändringar för att se till att alla nya programvarupatcher och systemförbättringar tillämpas.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple Watch 4 som inte kommer att uppdateras, Apple WatchOS uppdateringsfel

Fjärde lösningen: Installera om Spotify-appen på din Watch 4.

Appar som kraschar oftare och fortsätter att fungera även efter att de grundläggande app-felsökningsmetoderna har utförts beror vanligtvis på datakorruption eller att själva applikationen har skadats. I dessa scenarier kanske appen inte längre kan fungera ordentligt förrän du har installerat dem igen. Med detta sagt, försök att ta bort / avinstallera och lägg sedan till Spotify-appen på din Apple Watch 4. Följ bara dessa steg för att komma igång:

 1. Gå till din iPhone och öppna sedan Apple Watch-appen.
 2. Navigera till fliken My Watch och bläddra sedan till Spotify-appen som du vill ta bort.
 3. För att ta bort appen från din iPhone, tryck på appens namn och stäng sedan av alternativet Visa app på Apple Watch.

När du har avinstallerat appen startar du om din iPhone och Apple Watch 4 för att rensa och uppdatera minnet. Så snart dina enheter har startats, gå tillbaka till din iPhone, öppna Apple Watch-appen och ladda ner och installera den senaste versionen av Spotify-appen för din Apple Watch 4.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningarna för att fixa din Watch 4 Spotify-app som fortsätter att krascha.

Nätverksanslutningsproblem på din iPhone som är anslutna till din Apple Watch 4 kan också orsaka konflikter med vissa appar, inklusive Spotify-appen på din klocka. För att eliminera dessa fel, särskilt de som tillskrivs ogiltiga nätverksinställningar och konfiguration, återställer du nätverksinställningarna på din iPhone med följande steg:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar . Alla dina nuvarande nätverksinställningar och konfigurationer raderas sedan medan standardnätverksvärden och alternativ återställs.

När återställningen är klar kan du ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online och använda onlineappar och tjänster som Spotify-appen på både din iPhone och ihopkopplade Apple Watch 4. Glöm inte att starta om din Apple Watch 4 efter nätverksåterställningen för att uppdatera appar och systemtjänster.

LÄS OCH: Hur återställer du Apple Watch

Sjätte lösningen: Uppdatera din WatchOS till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera den senaste versionen av watchOS som är tillgänglig för din Apple Watch 4 kan också hjälpa till att eliminera fel som orsakats av fel inklusive de som orsakar konflikter till Spotify. Detta raderar allt från klockan och återställer sedan fabriksinställningarna och applikationerna. För att se till att din Apple Watch 4 körs med den senaste watchOS-versionen, följ dessa steg för att kontrollera och uppdatera din Apple Watch 4 vid behov. Innan du uppdaterar, se till att ansluta din Apple Watch till laddaren så att uppdateringsprocessen är klar. När du är klar kan du fortsätta med dessa steg:

 1. Öppna Apple Watch- appen på din iPhone.
 2. Klicka sedan på fliken My Watch .
 3. Välj Allmänt .
 4. Klicka sedan på Programuppdatering.
 5. Om en ny watchOS-uppdatering är tillgänglig trycker du på alternativet för att ladda ner uppdateringen. Ange din iPhone-lösenord eller Apple Watch-lösenord om du vill fortsätta.

Vänta tills framstegsikonen visas på din Apple Watch. Det skulle indikera att uppdateringen är klar. Ge din iPhone och Apple Watch en ny omstart för att rensa cacheminnet och uppdatera det interna minnet.

Försök sedan se om din Watch 4 Spotify-app fortfarande kraschar eller inte längre.

LÄS Också: Hur fixar du appar som fortsätter kraschar på din Apple Watch 4

Fungerar din Apple Watch 4 Spotify-app fortfarande inte eller fortsätter att krascha?

Det faktum att problemet kvarstår gör det möjligt att det inte kan korrigeras av slutanvändare. Det kan finnas några mer komplexa fel i appen som måste elimineras för att Spotify-appen ska fungera som avsett på Apple Watch 4. I så fall kan du kontakta Spotify Support för ytterligare hjälp med att utföra mer avancerade lösningar för att fixa slumpmässiga kraschar på Spotify.

Anslut med oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga iOS-problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.