Hur man återställer hårt en OnePlus 6

Att lära sig att återställa eller återställa fabriksinställning av OnePlus 6 är viktigt om du felsöker, eller om du vill sälja eller ge bort din enhet. I den här korta handledningen, känna till exakta steg för hur du torkar din OnePlus 6 och återställer all programvara till standardvärden.

Innan du faktiskt utför den hårda återställningen är det viktigt att du tar bort ditt Google-konto från enheten. Om du inte vill göra det, var noga med att ange rätt användarnamn och lösenord efter för det kontot efter en fabriksåterställning.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Metod 1: Hård återställning av OnePlus 6 via Inställningar

Under normala omständigheter bör du bara försöka återställa OnePlus 6 från fabriken genom att gå under inställningsmenyn. Den här metoden är enkel att göra och enkelt. Så här görs:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Gå till huvudmenyn och öppna skärmen Inställningar. Alternativt kan du bara öppna inställningsappen direkt.
 3. Hitta säkerhetskopieringen och återställ posten och tryck på den.
 4. Tryck på Återställ fabriksdata
 5. Klicka på Återställ telefon och granska igen varningsmeddelandena.
 6. Klicka på Radera allt (det är så du kan bekräfta ditt alternativ).
 7. Nu återställs fabriksinställningen automatiskt.
 8. När du är klar, starta om din OnePlus 6.

Metod 2: Hård återställning av OnePlus 6 via återställningsläge

Om din OnePlus fortsätter att starta om eller har svarat, kanske det inte går att göra en fabriksåterställning via Inställningar. Det är här fabriksåterställning via återställningsläge blir ett bra alternativ. Jämfört med den första metoden kräver det här att trycka på en kombination av hårdvaruknappar. Följ stegen nedan:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Starta om till återställningsläge genom att hålla in (samtidigt) Volym ned och strömbrytare.
 4. Släpp alla tangenter när du ser OnePlus-ikonen på din telefon.
 5. Ange din PIN-kod om det frågas.
 6. I återhämtningen, använd Volym upp- och nedrullstangenter för att bläddra inom alternativ och använd strömbrytaren för att välja ditt alternativ.
 7. Välj 'wipe data factory reset' och vänta medan torken utförs.
 8. Valfritt: välj 'wipe cache partition' följt av 'wipe dalvik cache'.
 9. Gå tillbaka till huvudmenyn för återhämtning när du är klar och välj "starta om systemet nu".

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.