Hur fixar jag Samsung Galaxy Tab S4 som inte kommer att slås på?

Om du just har köpt en ny Samsung Galaxy Tab S4 och den inte kommer att slockna ur lådan, lägg bara tillbaka den tillsammans med alla dess tillbehör och manualer och återför den till butiken och få den tillbaka. Tillverkarna ser till att deras enheter fungerar från fabriken och att deras batterier är förladdade från 50% till 75% så att ägarna kan använda dem omedelbart utan att behöva vänta en timme eller två. Om din nya surfplatta inte slås på vid första försöket kan det vara något fel med hårdvaran.

Men om du kunde använda den i några dagar eller veckor innan du märkte att den inte kommer att slås på längre eller blev svarsfri, så finns det saker du måste göra för att se till att det inte bara är på grund av en mindre fel eller problem orsakade av en firmwarekrasch. Jag kommer att gå igenom dig hur du gör dessa saker för att försöka få din enhet att svara igen. Så fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på något sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur felsöker du en Galaxy Tab S4 som inte kan slås på och inte svarar?

Oftare tror användare som stött på den här typen av problem att det är något problem med hårdvaran. Vissa skulle till och med ta med enheten omedelbart till en lokal butik och måste betala ett visst belopp för tjänsten. Men oftare än inte är det bara ett mindre problem som du kan fixa själv utan att behöva betala en krona. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör med din nya surfplatta ...

Första lösningen: Tvungen omstart

Ja, en tvångsstart kan lösa problemet särskilt om det startade utan uppenbar orsak eller orsak. Den här metoden är faktiskt ett simulerat batteriförbrukning som uppdaterar telefonens minne och laddar om alla appar och tjänster. Samsung-enheter som har icke-flyttbara batterier reagerar ofta på det här förfarandet eftersom de är anslutna till detta, särskilt om problemet är lika litet som en fast programkrasch. För att göra detta, tryck och håll ned ström- och volymknappen i upp till 45 sekunder.

Det här räcker för att få tabletten att svara men om den fortfarande inte svarar efter det kan du försöka göra samma procedurer några gånger till för att se till att du gör det korrekt. Om det fortfarande inte svarar efter det, kan du prova detta istället:

  1. Tryck in och håll ned volymknappen först och släpp den inte.
  2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
  3. Håller båda knapparna nere i 45 sekunder eller mer.

Det är samma sak som den första proceduren, men den här gången ser vi till att du trycker och håller ner volymknappen innan strömknappen för att göra det annars kommer inte att ge dig liknande resultat. Om problemet dock fortsätter efter detta måste du gå vidare till nästa procedur.

Den andra lösningen: Ladda surfplattan och gör den tvungna omstarten

Om tabletten slutade på batteriet är det naturligtvis inte ett problem eftersom det mesta av tiden skulle svara när du ansluter den till laddaren. Du bör emellertid veta att det finns tillfällen då en enkel batteriladdningsproblem skulle leda till en fast programkrasch, särskilt om du låter din enhet bli tom för batteri innan du faktiskt ansluter den till laddaren. I sådant fall kommer du redan att hantera ett par mindre problem som båda leder till en enhet som inte svarar. För att ta itu med sådana problem, här är vad du behöver göra för det:

  1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
  2. Anslut din Galaxy Tab S4 till sin laddare med den tillverkare som medföljer kabeln.
  3. Oavsett om surfplattan visar att den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i minst 10 minuter.
  4. Tryck sedan ner och håll ned Volymknappen först och släpp den inte.
  5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
  6. Håller båda knapparna nere i 45 sekunder eller mer.

Om din surfplatta blev svarsfri på grund av några mindre problem, är dessa två procedurer mer än tillräckliga för att få den att svara igen. Men om det fortsätter att svara trots allt detta, är det dags att du tar den tillbaka till butiken eller till en lokal butik så att en tekniker kan kontrollera det för dig.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att lösa problemet med din Galaxy Tab S4. Om du har andra problem du vill dela med oss, kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.