Hur fixar jag Google Pixel 3 som inte kommer att slås på?

Den nya Google Pixel 3 är bland de mest imponerande smarttelefonen idag när det gäller tekniska specifikationer och funktioner och med tanke på det faktum att det redan kör den senaste Android 9.0 Pie. Men det är inte perfekt och om du är en av ägarna till den här enheten kan du stöta på några hicka här och där.

Några veckor efter att Pixel 2 släpptes förra året, började vi redan få klagomål om vissa problem som ägaren har stött på. Bland de vanligaste problemen var relaterad till enhetens förmåga att starta och det kan också vara fallet med Pixel 3. Så i det här inlägget kommer vi att dela med dig lösningen på problemet i fall du redan har felat av det nu.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur felsöker du Google Pixel 3 som inte startar?

Det är normalt för vissa användare att tänka att deras nya enheter har någon form av hårdvaruproblem när de inte längre svarar, men saken är att det mesta av tiden kan den här typen av problem uppstå i ett mindre problem med firmware. För det mesta är det bara på grund av ett system eller en firmwarekrasch och vi måste ta reda på om det verkligen är fallet med din Pixel 3 genom att göra följande ...

Tvungen omstart

Vad den här proceduren gör är att tvinga din telefon att starta upp och för det mesta är den mycket effektiv eftersom enheter med icke-löstagbara batterier är hårda anslutna för att svara på den här proceduren. Om du undrar vad det egentligen är, tänk på det som ett batteriborttagning som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier som blev svarsfria. Effekten skulle också vara densamma. Så här gör du:

  • Håll ned strömbrytaren i 30 sekunder eller ännu mer och släpp den när logotypen visas på skärmen.

Till skillnad från andra enheter där du måste trycka på och hålla ett par tangenter, behöver du bara strömbrytaren på Pixel-telefoner och igen, det är hårt anslutet att svara på det. Så om det faktiskt startar upp skulle det vara slutet på problemet men försök att göra det några gånger till om det första försöket inte fungerade. Efter det och din enhet fortfarande inte svarar, prova nästa lösning.

Ladda Pixel 3 och starta om den igen

Först och främst, om det är en fast programkrasch, skulle din telefon inte också svara på sin laddare och om du tillät att din telefon har slut på batteriet, är det möjligt att firmware kraschade innan batteriet tappades. Ett urladdat batteri är inte alltid ett problem eftersom det mesta av tiden en smartphone skulle svara när det finns ström genom sina kretsar men det finns tillfällen då det också skulle orsaka att systemet kraschar. I sådant fall har du redan hanterat ett par problem som båda leder till en svarsfri enhet. För att ta itu med detta, här är vad du ska göra:

  1. Anslut telefonens originalladdare till en fungerande strömkälla eller uttag.
  2. Anslut din Pixel 3 till sin laddare med den ursprungliga datakabeln.
  3. Oavsett om den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i 10 minuter eller så.
  4. Håll sedan ned strömbrytaren i 30 sekunder eller mer och denna gång medan den är ansluten till laddaren.

Om det startar upp den här gången kan problemet verkligen ha varit en krasch som kunde ha orsakats av ett tömt batteri. Om det emellertid inte svarade, är det dags att ta det tillbaka till butiken så att tekniker kan kontrollera det för dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.