Hur fixar du Motorola Moto G5 skärmflimrande problem? [Felsökningsguide]

Flera faktorer kan orsaka att en telefonskärm flimrar. Det kan vara ett mindre eller stort problem att hantera. Och baserat på vad de flesta har stött på verkade skärmens ljusstyrka, dåliga appar och skärmskador vara de vanliga syndarna. Problemet kan betraktas som mindre problem om det bara orsakas av programvarufel. Men om det innebär skadade skärmkomponenter, kan det taggas som en viktig fråga. I sådana fall skulle en tekniker hjälp vara nödvändig.

I det här sammanhanget ska jag undersöka några vanliga instanser som kan orsaka skärmflimrande problem på en viss enhet som är Moto G-smarttelefonen. Läs vidare och lära dig hur du hanterar detta problem hemma innan du skyndar dig till ett servicecenter för hårdvarubedömning och / eller reparation.

Att hantera skärmflimrande problem kan vara irriterande, särskilt om du spenderar mer tid på telefonskärmen. Detta lämnar dig inget annat val än att göra något och åtgärda problemet så snart som möjligt. Antagande att skärmflimrande problemet som transporteras på din Moto G5 tillskrivs ett programvarufel, kommer följande procedurer sannolikt att kunna fixa det.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Starta din enhet i säkert läge.

Om du startar din enhet i felsäkert läge hjälper du att avgöra om en tredjepartsapp gör att din telefonskärm flimrar eller inte. Alla tredjepartsappar förbipasseras eller tillfälligt inaktiveras i det här läget, vilket gör att alla aktieappar kan köras på din telefon. Så här aktiverar du säkert läge på din Moto G5:

 1. Navigera till Hem- skärmen och håll sedan ner strömbrytaren i några sekunder tills du ser Strömmenyn.
 2. Släpp strömbrytaren efter några sekunder och tryck sedan på och håll in alternativet till Avstängning.
 3. Läs meddelandet Reboot to safe mode och tryck på OK för att bekräfta. Din enhet stängs sedan av och startar om i säkert läge.
 4. Dra skärmen för att låsa upp din enhet. Om du uppmanas, ange skärmlåset för att fortsätta.

Du bör sedan se ett vattenstämpel i Safe Mode längst ner till vänster på skärmen. Detta indikerar att säkert läge nu är aktiverat. Använd din enhet som du brukar göra i säkert läge och se om skärmen flimrar på nytt.

Om skärmflimrande problemet på din Moto G5 försvinner när du är i säkert läge, anger den att en tredjepartsapp orsakar den. Och för att lösa problemet måste du ta bort de dåliga apparna från din telefon. Följ dessa steg för att avinstallera dåliga appar i säkert läge:

 1. Navigera till menyn Inställningar .
 2. Tryck på appar .
 3. Välj Alla appar i rullgardinsmenyn längst upp.
 4. Klicka för att välja den misstänkta appen du vill ta bort.
 5. Tryck på Avinstallera och sedan OK för att bekräfta.

När appen har avinstallerats, starta om din Moto G5 och se om det löser skärmens flimrande problem. Om problemet återkommer, ta bort andra appar du misstänker orsakar konflikt med telefonens displayfunktion.

Andra lösningen: Torka av cachepartition genom återställningsläge.

Att torka av cache-partitionen kan också hjälpa särskilt om skärmflimrande-problemet på din Moto G5 utlöses av skadade tillfälliga filer i systemcache-partitionen. Detta kan ge liknande positiva resultat som en fabriksåterställning gör utan att förlora kritisk data och personlig information från telefonen. Så här görs:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym ned och ström samtidigt tills enheten slås på.
 3. Tryck på Volym ned- knappen tills flaggan bredvid strömbrytaren läser återställningsläge.
 4. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten i återställningsläget. En Android-logotyp med No Command- etikett visas sedan på skärmen.
 5. Tryck på och släpp Volym upp- knappen medan du håller ner strömbrytaren.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera Torka cache-partition och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Rensning av cache-partitionen startas sedan och när den är klar markeras alternativet Reboot system nu .
 8. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.

Din enhet startar sedan automatiskt igen. Vänta tills det startar helt och se sedan om det löser problemet.

Tredje lösningen: Master-återställning eller fabriksåterställning.

En flimrande bildskärm som utlöses av mer intrikata programvarufel kan klara de tidigare procedurerna och kräver därför en fullständig återställning av systemet. Som din sista utväg kan du välja att fortsätta med en fabriksinställning på din Moto G5. Detta kommer emellertid att rensa ut alla dina uppgifter och personlig information lagrad på telefonen. Men på den positiva anmärkningen kommer det också att rensa ditt telefonsystem från alla typer av fel och komplexa fel som utlöste din telefonskärm för att göra en så orolig skärm. Om du vill fortsätta, glöm inte att säkerhetskopiera alla dina kritiska data och följ sedan dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen.
 2. Rulla ner och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Aktivera vid behov alternativet Säkerhetskopiera mina data för att stänga av automatisk återställning .
 4. Tryck på Återställ fabriksdata.
 5. Tryck sedan på Återställ telefon för att bekräfta.

Alternativt kan du utföra en extern återställning med hårdvaruknapparna, särskilt om telefonens meny är otillgänglig eller inte så synlig. Innan du fortsätter med en extern återställning ska du se till att enheten har minst 30 procent av batteriströmmen kvar. Återigen kommer allt att raderas i den här processen så att det fortfarande är nödvändigt att skapa en säkerhetskopia. När du är klar följer du dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym ned och ström samtidigt tills enheten slås på.
 3. Tryck på Volym ned- knappen tills flaggan bredvid strömbrytaren läser återställningsläge.
 4. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten i återställningsläget. En Android-logotyp med No Command- etikett visas sedan på skärmen.
 5. Tryck på och släpp Volym upp- knappen medan du håller ner strömbrytaren.
 6. Tryck sedan på Volym ned- knappen för att bläddra till och markera Wipe data / factory reset- alternativet.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 8. Tryck på Volym ned- knappen för att bläddra till och markera Ja - radera all användardata.
 9. Tryck sedan på strömbrytaren igen för att bekräfta valet.

Fabriksåterställningen startas sedan. När det är klart startar din telefon om. Då kan du fortsätta till den första installationen.

Sök ytterligare hjälp

Det är möjligt att skärmen eller moderkortet har uppnått vissa skador från en tidigare instans av tappning eller exponering av vätska. I detta fall är skärmen som flimrar på din Moto G5 ett livligt symptom på hårdvaruskada. Den anger därför att service krävs. Vid detta tillfälle kan du ställa in ett datum för att ta din Moto G5 till ett närmaste servicecenter på din plats. Uppenbarligen kan ingenting mycket mer göras för att lösa problemet i slutändan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.