Hur du fixar Google Pixel 3 XL Ingen signalproblem

Ingen signalproblem är en av de fleråriga problemen som många Android-användare stöter på. Problemet har inte en enda gemensam faktor, så logisk felsökning behövs för att begränsa orsakerna. I det här felsökningsavsnittet hjälper vi Google Pixel 3 XL-ägare att hantera det här problemet.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Steg 1: Uppdatera systemet

Innan du ändrar programvara är det bra att du kan uppdatera systemet först. Om du inte kan använda din Pixel 3 XL normalt eller inte starta om det på traditionellt sätt, försök att göra en tvingad omstart. Håll helt enkelt på strömbrytaren i cirka 10 sekunder. Vänta sedan på att telefonen ska slutföra omstartssekvensen och se vad som händer.

Steg 2: Sätt tillbaka SIM-kortet igen

Ett annat felsökningssteg som du vill göra tidigt är att se om ett fel har utvecklats som är bundet till SIM-kortet. För att göra detta vill du ta bort SIM-kortet från telefonen för att se vad som händer. Var noga med att stänga av Pixel 3 XL först innan du gör detta steg.

Så här tar du bort ett SIM-kort från din Pixel 3 XL:

 1. Stäng av din Google Pixel 3.
 2. Förbered SIM-kortsutmatningsverktyget eller verktyget för borttagning av SIM-kort
 3. Sätt i SIM-borttagningsverktyget i hålet i SIM-facket. Det här facket finns på vänster sida av telefonen.
 4. Se till att trycka ut SIM-kortets utmatningsverktyg ordentligt tills SIM-kortfacket matas ut.
 5. Ta bort SIM-kortet från magasinet.

När du har kopplat bort SIM-kortet, vänta i minst 10 sekunder innan du sätter i det igen. Slå sedan på telefonen igen och kontrollera om problemet är.

Steg 3: Sätt i SIM i en annan telefon

Det finns en chans att problemet kan ha något att göra med ditt SIM-kort. Om du har en annan kompatibel enhet, sätt i ditt SIM-kort i det och se om det kan få signaler från ditt nätverk. Om SIM-kortet fungerar på en annan enhet bör du fortsätta felsöka din Pixel 3 XL.

Om den andra enheten har samma problem med ingen signal när SIM-kortet är i det, är det uppenbarligen ett SIM-kort eller ett kontoproblem. Besök din lokala operatørs butik och få ett nytt SIM-kort. När du är på det måste du också be dem kontrollera om det finns några problem med ditt konto.

Steg 4: Återställ nätverksinställningar

Nästa felsökningssteg att göra efter att ha kontrollerat SIM-kortet är att tvinga telefonen att radera alla nätverksinställningar. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa nätverksproblem. Så här gör du:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på System.
 4. Klicka på Om.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Välj mellan följande:
  • Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
  • Återställ appens inställningar
  • Radera alla data (fabriksåterställning)
 8. Välj Återställ inställningar.
 9. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 10. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Steg 5: Sök efter nedladdat app-problem

En av de vanligaste orsakerna till många Android-problem är appar. Inte alla appar skapas lika så det finns alltid en chans att en av de appar du har laddat ner är problematisk. För att se om det är fallet, försök att starta upp telefonen till säkert läge. Säker-läget avbryter alla appar som du har laddat ner, så att endast förinstallerade appar kan köras.

Så här startar du om Pixel 3 XL till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Om problemet försvinner i säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Om du vill lämna säkert läge startar du om enheten.
 2. En och en, avinstallera nyligen nedladdade appar. Starta om enheten efter varje borttagning. Se om att ta bort den appen löste problemet.
 3. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Steg 6: Återställ fabrik

Om alla felsökningssteg ovan inte löser frysproblemet på din Pixel 3 XL, är det sista felsökningssteget för programvara som du kan göra att torka av det. På så sätt kan du återställa alla programinställningar till sina standardvärden i ett slag. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad, kommer fabriksinställning sannolikt att hjälpa.

För att återställa din Pixel 3 XL till fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Steg 7: Kontakta din nätoperatör

Om problemet inte löses genom att återställa alla programinställningar till sina standardvärden, försök först prata med din operatör så att de kan hjälpa dig att isolera orsaken. Du är en betalande kund och just nu har du problem med att använda deras nätverkstjänster. Så länge orsaken inte är hårdvarorelaterad bör de kunna hjälpa dig med detta problem.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.