Hur du fixar Facebook-appen som fortsätter kraschar på din iPhone X (enkla steg)

Varje app på din smartphone kan krascha när som helst av vissa skäl. Även om detta inte kan vara en stor sak om det kommer till en mindre betydande app, men det kan vara särskilt om du är "Facebook-ing" med din telefon. Föreställ dig hur du skulle känna om Facebook plötsligt kraschar medan du tycker om att ha en "chitchatt" med en lång förlorad vän. Definitivt en bummer, eller hur? I det här fallet måste du verkligen fixa det.

Här i det här inlägget kommer jag att undersöka varför Facebook kraschar på din iPhone X och hur man fixar det med några generiska lösningar och föreslagna lösningar. Vänligen hänvisa till den här felsökningshandboken när du behöver hjälp med ditt iPhone X Facebook-appdilemma.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Hur du fixar din iPhone X med Facebook-appen som fortsätter att krascha

Innan du börjar utföra någon av de följande felsökningsmetoderna kan du försöka kontrollera alla uppdateringar för din Facebook-app. Gå över till App Store och om det finns en uppdatering tillgänglig, implementera den. Detta kan vara det enda du behöver för att få Facebook igång och fungera smidigt igen. Men om det inte finns någon uppdatering att installera, är det dags att gå vidare och felsöka din iPhone-programvara med dessa procedurer.

Första lösningen: Tvinga appen att stänga.

Ett sätt att fixa en problematisk app är att starta om appen. Om du inte kan starta om det på vanligt sätt som när appen kraschar och får telefonen att svara, kan du göra en tvångsstart. Så här tvingar du Facebook-appen att sluta och starta om på din iPhone X:

 1. Tryck snabbt på Home- knappen två gånger. Om du gör det visas en lista över dina nyligen använda appar på skärmen för förhandsgranskning av appar.
 2. Navigera till och dra sedan upp på Facebook- appen för att rensa den.

Om du har andra appar som körs i bakgrunden gör du samma sak för att tvinga dem att stänga också. Om du gör det kommer du att förhindra att någon av dessa appar orsakar konflikt när du kör Facebook nästa gång.

Andra lösningen: Mjuk återställ / starta om din iPhone.

Om du startar om din iPhone kan det också åtgärda appproblem och mindre fel i telefonsystemet. Om det här är första gången Facebook kraschar på din iPhone X, kan det vara bara en slumpmässig fel, som lätt kan åtgärdas genom en omstart eller mjuk återställning på din enhet. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i några sekunder tills menyn Slide to Power off visas.
 2. Dra skjutreglaget från vänster till höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Om din iPhone fryser efter att Facebook kraschar kan du tvinga den att starta om istället. Så här görs:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned Sid / strömknappen tills Apple-logotypen visas.

Det är en simulerad procedur för borttagning av batteri som används för att hantera problem när enheten inte svarar, frysas eller fastnar på svart skärm på grund av appar eller firmware kraschar. I likhet med en mjuk återställning kommer en tvångsstart inte att ta bort dina iPhone-data.

Tredje lösningen: Uppdatera iOS till den senaste versionen.

Att installera den senaste uppdateringen för din iPhone X kan också hjälpa särskilt om problemet orsakas av vissa systemfel. Programuppdateringar sätter inte bara in nya och förbättrade funktioner utan fixar också korrigeringsfiler för att åtgärda vissa buggar som gör att iPhone eller vissa funktioner blir oriktiga.

Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att leta efter programuppdatering på din iPhone X. En uppdateringsmeddelande dyker upp om en uppdatering är tillgänglig.

Innan du laddar ner och installerar en uppdatering måste du säkerhetskopiera dina iPhone-data för säkerhetsskydd. Vissa uppdateringar åsidosätter automatiskt de aktuella inställningarna på iPhone så det är möjligt att förlora alla anpassade alternativ.

Fjärde lösningen: Avinstallera och installera om Facebook.

Om Facebook-appen fortsätter att krascha efter att ha gjort alla tidigare procedurer, kan du behöva ta bort eller avinstallera den från din enhet. När du har tagit bort appen kan du ladda ner och installera den senaste versionen av Facebook för din iPhone X. Så här gör du det:

 1. Tryck och håll på alla appar-ikoner från hemskärmen.
 2. När ikonerna börjar jiggla, tryck på X i det övre hörnet eller Messenger-appikonen för att avinstallera den.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta.

När Facebook-appen har avinstallerats från din iPhone X startar du om din enhet och sedan över till App Store, letar efter den senaste Facebook-versionen för iOS och laddar sedan ner den och installerar den på din iPhone X.

Femte lösningen: Återställ din iPhone (fabriksåterställning).

En fabriksåterställning kanske inte är ett möjligt alternativ men om du verkligen inte kan leva utan Facebook på din iPhone kan du gå vidare och återställa din iPhone. Glöm bara inte att säkerhetskopiera dina uppgifter och personlig information eftersom de alla kommer att raderas under processen. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa din iPhone X till fabriksinställningarna:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord för att fortsätta.
 6. Bekräfta återställning av iPhone.

När återställningen är klar startar din iPhone automatiskt om. Då kan du gå vidare till den första installationsprocessen för att använda enheten igen.

Alternativt kan du utföra en iOS-återställning via iTunes på en dator. Detta kan vara ett bättre alternativ om din Facebook-app börjar krascha efter installation av en ny programuppdatering eller uppdatering av din iPhone X till den senaste tillgängliga iOS-versionen. I det här fallet är det troligt att skulden är på den nya uppdateringen så att du kan välja att gå tillbaka till den tidigare iOS-versionen som är stabil och felfri medan du väntar på att Apple ska utfärda en fix. Detta kan dock betraktas som nedgradering men kan också vara värt ett skott.

Sök mer hjälp

Kontakta Facebook Help Center för att öka problemet du har med appen. Det kan bero på ett mer intrikat fel som kräver en fix-patch. Facebook rullar vanligtvis upp en uppdatering som innehåller bugfixar så att de bättre kan känna till problemet så att de kan inkludera nödvändig fix i sin nästa uppdatering.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone X-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)
 • Vad du kan göra om iPhone X-skärmen inte svarar [felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Apple iPhone X som inte kan ta emot e-post via Mail-appen? [Felsökningsguide]